Euroleague: Παναθηναϊκός - Εφές στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Παναθηναϊκός - Εφές στις 21:45
Εντός έδρας με αντίπαλο την Εφές συνεχίζει ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στο TOP 16 της Euroleague.

Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 21:45 με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο 3-3 και θέλουν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα, ποντάροντας -μεταξύ άλλων- στον κόσμο τους.

Βέβαια, το έργο τους απέναντι στην Εφές δεν αναμένεται εύκολο, καθώς η τουρκική ομάδα έρχεται από ήττα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και θα τα δώσει όλα για μία νίκη που θα την φέρει σε θέση… ισχύος!

Nα συνεχίσει το νικηφόρο του σερί θα προσπαθήσει απόψε ο Παναθηναϊκός, φιλοξενώντας την Εφές. Στο 1.50 προσφέρει η Interwetten τη νίκη των «πρασίνων».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, εκτός είναι κι ο Παππάς που προπονείται μόνος τους, με τους Χέινς και Ουίλιαμς (σ.σ. ο δεύτερος δεν είναι ακόμα στην Ελλάδα) να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Αντίθετα, στην Εφές δεν υπάρχει η παραμικρή απουσία.

«Καταφέραμε να πάρουμε στο Ζάγκρεμπ την τρίτη νίκη και να βελτιώσουμε το ποσοστό μας στο ΤΟΡ 16 στο 50%. Επιστρέφουμε στην έδρα μας για ν' αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα, με ποιότητα, έμπειρους παίκτες κι εξαιρετικούς προπονητές. Πιστεύω ακράδαντα πως οι παίκτες μου θα 'ναι έτοιμοι να παλέψουν απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα δείξουν μεγάλη διάθεση για τη νίκη. Περιμένουμε και τη στήριξη του σπουδαίου κόσμου μας», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Αν εξαιρέσουμε την Φενέρμπαχτσε που έχει 6/6, θεωρώ ότι η... μάχη του TOP 16 έχει ενδιαφέρον. Πιστεύω πως από τις θέσεις 3 μέχρι 6, ακόμα και η διαφορά πόντων είναι πολύ σημαντική. Οχι μόνο την τελευταία αγωνιστική, αλλά σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχει μία κατάσταση με πολύ ενδιαφέρον στον όμιλό μας. Στο τελευταίο παιχνίδι δεν μπορέσαμε να πάρουμε τη νίκη όπως περιμέναμε (vs Φενέρ 73-77). Πιστεύω πως μία νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό θα μας δώσει ψυχολογικό πλεονέκτημα και πρέπει να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι», υπογράμμισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ

*Ο Νικ Καλάθης είναι ο Νο.1 «κλέφτης» της διοργάνωσης με 2 κατά μέσο όρο. Μάλιστα, έχει 1 σερί κλέψιμο στα 12 τελευταία του ματς στη Euroleague.
*Ο Τζέιμς Φελντέιν έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 13 από τα 14 τελευταία του ματς στη διοργάνωση.
*Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ήταν παίκτης της Εφές τη σεζόν 2010-11.
*Η Εφές είναι η καλύτερη ομάδα στα τρίποντα. Τόσο τα εύστοχα (160), όσο και στο ποσοστό (42.9%).
*Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε παίκτη τον Αντώνη Φώτση στη Ντιναμό Μόσχας από το 2005 έως το 2007 και μάλιστα κατέκτησαν τον ULEB Cup το 2006.
*Ο Τόμας Ερτέλ είναι πρώτος στις ασίστ με 7.7 κατά μέσο όρο, ενώ έχει μοιράσει τουλάχιστον 5 σε κάθε παιχνίδι του στη Euroleague φέτος.
*Ο Τζόν Ντίμπλερ έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 15 από τα 16 πιο πρόσφατα παιχνίδια του στην κορυφαία διοργάνωση.
*Ο Ντάριο Σάριτς μετράει 20 σερί εύστοχες βολές στη Euroleague.
*O Τσέντι Όσμαν έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 7 πιο πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Νικ Καλάθης ήταν συμπαίκτης με τον Ντέρικ Μπράουν στη Λοκομοτίβ Κούμπαν τη σεζόν2012-13 και μάλιστα κατέκτησαν το Eurocup.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ