Euroleague: ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός στις 19:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός στις 19:45
Στη Μόσχα με αντίπαλο με την ισχυρή ΤΣΣΚΑ δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του TOP 16 της Euroleague.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης είναι προγραμματισμένο για τις 19:45 (ΕΡΤ), με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες τους να γνωρίζουν τη δυσκολία του αγώνα, ωστόσο είναι έτοιμοι για να τα δώσουν όλα, προκειμένου να κάνουν την υπέρβαση.

Η ομάδα του Πειραιά έρχεται από τη νίκη επί της Κίμκι κι έχει ρεκόρ 3-3, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο 4-2 και να μην θέλουν σε καμία περίπτωση εντός έδρας απώλειες.

Θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να επιβάλει το ρυθμό του απόψε στη Μόσχα; Σε απόδοση 1.70 στην Interwetten, το ενδεχόμενο να σημειώσουν οι δύο ομάδες λιγότερους από 160 πόντους.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για τη Ρωσία δίχως τους Αγραβάνη και Αθηναίου, με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι επίσης εκτός, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Από την άλλη, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει ν' αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα απουσιών.

«Σίγουρα έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Παίζουμε με την καλύτερη επίθεση του TOP-16. Πρέπει να προσέξουμε την άμυνα μας, να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και θα πρέπει να εξουδετερώσουμε και το σκοράρισμα και τη δημιουργία τους. Θα παίξει ρόλο ο ρυθμός του παιχνιδιού. Πρέπει να βρούμε τα αδύνατα σημεία τους και να τα χτυπήσουμε», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες και στόχους στον τρόπο που αγωνίζεται. Σίγουρα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη και κουράγιο για να να παίξεις σε τέτοιου είδους ματς, αλλά πιστεύω πως έχουμε την ποιότητα και το ταλέντο για ανταποκριθούμε. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, ακόμα ένα δύσκολο στον όμιλό μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό να προστατεύσουμε την έδρα μας. Θα βγούμε και θα αγωνιστούμε σκληρά μπροστά στους φιλάθλους και ελπίζω πως η προσέλευσή τους θα είναι μεγάλη και θα μας βοηθήσουν», ανέφερε ο Δημήτρης Ιτούδης.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...

*Η ΤΣΣΚΑ είναι η ομάδα που σκοράρει περισσότερο στη Euroleague με 90.3 πόντους κατά μέσο όρο.
*Ο Ντε Κολό έχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 19 από τα 20 τελευταία του ματς στη διοργάνωση. Επίσης, ο Γάλλος γκαρντ έχει διψήφιο αριθμό πόντων σε 19 σερί παιχνίδια στη Euroleague.|
*Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 39 από τα 40 τελευταία του ματς στη Euroleague! Επίσης, ο Σέρβος γκαρντ μετράει 11 σερί εύστοχες βολές, στα 6 τελευταία του παιχνίδια έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων.
*Ο Βίκτορ Κριάπα έχει 143 τάπες στο ενεργητικό του και χρειάζεται ακόμα μία για να φτάσει τον Ρομπέρτας Γιαφτόκας στην 4η θέση της λίστας με τους κορυφαίους όλων των εποχών.
*Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 11 από τα 12 τελευταία του ματς στη Euroleague. Μάλιστα, ο διεθνής φόργουορντ ήταν συμπαίκτης με τον Τζόελ Φρίλαντ της ΤΣΣΚΑ στην Ουνικάχα Μάλαγα.
*Ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ ήταν συμπαίκτης με τον Νικίτα Κουρμπάνοφ τη σεζόν 2012-13 στη Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.