Λάσκαρης: «Μιλάνε ξανά στην Ευρώπη για τον Άρη»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Λάσκαρης: «Μιλάνε ξανά στην Ευρώπη για τον Άρη»
Ο Νίκος Λάσκαρης έμεινε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή πορεία του Άρη, αναφέρθηκε στο Champions League και στο κίνητρο των παικτών απέναντι στην Αρμάνι.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αρμάνι για πολλά και διάφορα θέματα ενώ σε «πηγαδάκι» ανέφερε πως «θα συνεχίσουμε με τον Πρίφτη στον πάγκο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Λάσκαρη:

Τι γεύση του αφήνει η φετινή πορεία της ομάδας στο EuroCup: «Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στην επόμενη φάση. Η γεύση που μας αφήνει είναι γλυκιά. Όταν ξεκινήσαμε την διοργάνωση, στόχος μας ήταν να περάσουμε στην επόμενη φάση. Προκριθήκαμε ως πρώτοι και διεκδικήσαμε μέχρι τέλους την πρόκριση από το Last 32. Αν είχαμε 1,5 λεπτό περισσότερο με την Νεπτούνας θα είχαμε περάσει. Αυτά όμως είναι μάθημα για την ομάδα, είναι εμπειρίες, οι παίκτες καταλαβαίνουν τι σημαίνει να χάνεις μια βολή, ένα παιχνίδι και αυτή η πικρία που τους μένει θα τους βοηθήσει να μην το ξαναπάθουν. Φυσικά και είναι θετικό το πρόσημο. Κάποιοι σκέφτονται τι θα γινόταν αν θα περνούσαμε. Πλέον, υποχρέωσή μας είναι να στραφούμε στο πρωτάθλημα, όπου ακολουθούν δυνατές μάχες και πρέπει να παλέψουμε για να φτάσουμε σε όσο ψηλότερη θέση γίνεται».

Για τα κίνητρα που είχαν οι παίκτες του Άρη απέναντι στην Αρμάνι: «Δεν ήταν μικρό αυτό που πάθαμε μέσα στο Μιλάνο. Οι προπονητές δεν κουράστηκαν και πολύ για να δώσουν κίνητρο σήμερα στην ομάδα, παίκτες από μόνοι τους ότι έζησαν στο Μιλάνο δεν ήθελαν να το ξαναζήσουν και το έδειξαν και μέσα στο γήπεδο».

Για τον θόρυβο που δημιούργησε ο Άρης γύρω από το όνομά του με την φετινή του πορεία στο Eurocup: «Σίγουρα, μιλάνε ξανά για τον Άρη στην Ευρώπη. Υπάρχουν δύο σκέλη αυτή την στιγμή. Το ένα είναι το αγωνιστικό, στο οποίο παίζεις ωραίο κι ελκυστικό μπάσκετ το δεύτερο είναι η εξυγίανση της Κ.Α.Ε. Παίζουμε σ’ ένα φοβερό γήπεδο με φοβερούς φιλάθλους, όλοι είναι πληρωμένοι στην ώρα τους και αρκετά νωρίτερα. Γενικότερα ευχαριστιέσαι να παίζεις στον Άρη, αρκετοί ζηλεύουν αυτά που κάνουμε στην ομάδα».

Για το γεγονός ότι η ομάδα κράτησε το αήττητο στην έδρα της: «Πάνω απ’ όλα αυτό είναι για τους παίκτες και τους φίλους της ομάδας που βρίσκονται στο εξωτερικό. Το γεγονός ότι δίνουμε χαρά στους Έλληνες του εξωτερικού σε καιρούς δύσκολους, που ακούνε διαρκώς δυσάρεστα για την Ελλάδα από τα media, είναι πολύ σημαντικό. Όταν ακούγεται διεθνώς ότι ο Άρης πηγαίνει καλά και παραλίγο να μεγαλουργήσει, μας ικανοποιεί πολύ».

Αν ο Αρης θα παίξει στο FIBA Champions League του χρόνου: «Έτσι φαίνεται. Είναι μια πραγματικότητα. Θα γίνει μια πολλή αξιόλογη και δυνατή διοργάνωση, καθώς η FIBA έχει κάνει πολλή καλή προσπάθεια και θα επιδιώξει να γίνει αυτό το εγχείρημα επιχειρηματικά κερδοφόρο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.