Όταν οι Λέικερς ήθελαν να ανταλλάξουν τον Κόμπι με τον ΛεΜπρόν (pics & vid)

Όταν οι Λέικερς ήθελαν να ανταλλάξουν τον Κόμπι με τον ΛεΜπρόν (pics & vid)

bet365

Ένα τρελό τρελό σενάριο έφερε στη δημοσιότητα το ESPN, το οποίο αποκάλυψε πως οι Λέικερς ήθελαν να ανταλλάξουν τον Κόμπι Μπράιαντ με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Κι όμως! Ο τίτλος είναι πέρα για πέρα αληθινός και την παρακάτω ιστορία την επιβεβαιώνουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Το 2007 οι Λος Άντζελες Λέικερς χτύπησαν την πόρτα των Κλίβελαντ Καβαλίερς με σκοπό μια ανταλλαγή που πιθανότατα θα άλλαζε την σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ.

Κόμπι Μπράιαντ για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Τον καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ εκείνη την περίοδο για τον καλύτερο παίκτη της επόμενης δεκαετίας.

«Έπρεπε κάτι να συμβεί. Οι Λέικερς έπρεπε να κάνουν κάτι. Έχανα την πίστη μου σε αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε», είπε ο Κόμπι Μπράιαντ για την κατάσταση που επικρατούσε στους Λέικερς το καλοκαίρι του 2007.

«Σκοράρεις 40, 50 πόντους, γεμίζεις τις θέσεις του γηπέδου, αλλά τίποτα. Δεν είμαι ο τύπος που θα κάτσει να χάσει. Πρέπει να κερδίσω και χωρίς τον Σακίλ. Πρέπει να το κάνω και πρέπει να γίνει κάτι για αυτό», είχε πει ο Μπράιαντ στον GM των Λέικερς εκείνη την εποχή.

Το αδιέξοδο με τον Κόμπι και η «τρελή» σκέψη του Κιούπτσακ

Ο ΛεΜπρόν ήταν 22 χρονών και προερχόταν από την παρθενική του συμμετοχή σε τελικούς ΝΒΑ (4-0 ήττα από τους Σπερς) με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο Μπράιαντ ήταν στο πικ της καριέρας του, 28 χρονών και διψασμένος όσο ποτέ για περισσότερα πρωταθλήματα, κάτι το οποίο δε μπορούσε να πετύχει με το υπάρχον ρόστερ των Λέικερς, όπου ήταν ουσιαστικά... μια ομάδα μόνος του.

Έτσι, ο Μιτς Κιούπτσακ αποφάσισε να κάνει κάτι που θεωρούταν απίστευτα δύσκολο εκείνη την εποχή.

Να καλέσει τους Καβαλίερς και να τους προτείνει μια ανταλλαγή που θα άλλαζε κάθε ισορροπία στο πρωτάθλημα.

Ο Κόμπι Μπράιαντ θα φορούσε τη φανέλα των Καβαλίερς και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα γινόταν κάτοικος Λος Άντζελες και παίκτης των Λέικερς.

«Το πιστεύω. Όταν δίνεις κάπου ένα μεγάλο ψάρι, πρέπει να πάρεις και ένα μεγάλο ψάρι ως αντάλλαγμα», δήλωσε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς όταν ρωτήθηκε για το περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα.

Πριν από την κλήση του Κιούπτσακ, αλλά και μετά, το τηλέφωνο των Καβαλίερς δεν χτύπησε ποτέ ξανά για τον ίδιο λόγο. Κανείς δε σκέφτηκε ποτέ να προτείνει κάτι αντίστοιχο στην ομάδα.

Οι Καβαλίερς αρνήθηκαν, ξεκαθαρίζοντας στον Κιούπτσακ πως θα μπορούσαν να δώσουν πολλούς παίκτες μαζί για τον Μπράιαντ, αλλά όχι τον ΛεΜπρόν. Ο «βασιλιάς» δε θα ήταν διαθέσιμος για κανέναν. Ποτέ.

Τίτλοι τέλους φέτος

Οι δυο παίκτες απόψε θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά φέτος, στην τελευταία σεζόν του Κόμπι Μπράιαντ στην ενεργό δράση.

Θα απομένει μόλις ένα παιχνίδι ανάμεσά τους, με τον Τζέιμς να βγαίνει νικητής στις περισσότερες αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων.

Από το 2007 και μετά, όλοι οι τελικοί του ΝΒΑ γίνονται παρουσία ενός εκ των δυο, αλλά ποτέ με τους δυο σούπερ σταρ αντιπάλους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα