Το ντόμινο με τον Πάβλοβιτς και οι εξελίξεις με τον «ψηλό»

Το ντόμινο με τον Πάβλοβιτς και οι εξελίξεις με τον «ψηλό»

Ο Ελιοτ βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr αναλύει το «πράσινο» ντόμινο στο ρόστερ και τις εξελίξεις στο θέμα του «αθλητικού ψηλού».

Το ντόμινο με τον Πάβλοβιτς και οι εξελίξεις με τον «ψηλό»

Η επικείμενη μεταγραφή του Ελιοτ αποτέλεσε είδηση - βόμβα, σε σημείο που οι δημοσιογράφοι έψαχναν για να εντοπίσουν αν υπάρχει κι άλλος Ελιοτ που να αγωνίζεται στη θέση του σέντερ!

Εκεί που όλοι περίμεναν από τον Παναθηναϊκό να ανακοινώσει αθλητικό σέντερ, ήρθε η γνωστοποίηση της συμφωνίας με έναν ακόμη γκαρντ, δημιουργώντας απορίες για τις θέσεις των ξένων και των κοινοτικών.

Πλέον ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια πληρέστατη περιφέρεια, προσθέτοντας δύο παίκτες σε διάστημα 10 ημερών, δύο παίκτες που θα ενισχύσουν το αθλητικό στοιχείο που έλειπε συνολικά από τους «πράσινους». 

Ο Τζόρτζεβιτς έχει πια πολλαπλές επιλογές. Εχει παίκτες για όλες τις θέσεις και μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει σχήματα, έχοντας μεγαλύτερη ποσότητα, αλλά και ποιότητα.

Στην ουσία ο Παναθηναϊκός έχει 7 γκαρντ. Καλάθης, Χέινς, Παππάς, Μποχωρίδης που μπορούν να αγωνιστούν στο «1» και το «2», τον Διαμαντίδη που μπορεί να παίξει από το «1» έως το «3», τον Φελντέιν που μπορεί να παίξει «2», «3» και τον Ελιοτ που μπορεί να παίξει από το «1» έως το «3».

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι ποιος από τους ξένους - κοινοτικούς που διαθέτει ο Παναθηναϊκός θα μείνει εκτός Α1, χωρίς να υπολογίζουμε τι θα γίνει, όταν αποκτηθεί ο ψηλός.

Το πιο λογικό σενάριο θέλει τον Πάβλοβιτς να παραμένει μόνο για την Ευρωλίγκα και τον Ελιοτ να παίρνει τη θέση του στην Α1, με δεδομένο ότι ο Αμερικανός έχει τα σωματικά προσόντα για να παίξει κατά διαστήματα και στη θέση «3». 

Από 'κει και πέρα, ο Κούζμιτς βρίσκεται μεταξύ... ΟΑΚΑ και ανταλλαγής, καθώς πράγματι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τον αξιοποιήσει για να βρει έναν διαφορετικό ψηλό. Ο Εμπάκουε θα ήταν η ιδανική λύση, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το Ισραήλ είναι αντικρουόμενες. 

Κάποιες αναφέρουν πως η Μακάμπι ενδέχεται να εξετάσει την παραχώρησή του σε ομάδα της Ευρωλίγκας, αν αποκλειστεί από το Eurocup, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ισραηλινοί δεν σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει την Τετάρτη.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν πως και ο ίδιος ο Εμπάκουε έχει διαμηνύσει μέσω του ατζέντη του πως θα προτιμούσε να παραμείνει στο Ισραήλ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει παίκτη και είναι πρόθυμος να πληρώσει buy-out ή να βάλει τον Κούζμιτς στο κόλπο της ανταλλαγής προκειμένου να βρει τον παίκτη που χρειάζεται.

 

Best of internet