Βασιλακόπουλος για Ευρωλίγκα: «Τα περί 35 εκατ. είναι αρλούμπες»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ

Βασιλακόπουλος για Ευρωλίγκα: «Τα περί 35 εκατ. είναι αρλούμπες»

Βασιλακόπουλος για Ευρωλίγκα: «Τα περί 35 εκατ. είναι αρλούμπες»

Το παρών στην κοπή πίτας της ΕΚΑΣΘ έδωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαμάχη της Ευρωλίγκας και της FIBA, αλλά και στην Εθνική ομάδα.  

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ άφησε αιχμές για του διαιτητές που ενδεχομένως να επιλέξουν την Ευρωλίγκα και όχι το Champions League, ενώ αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα εκφράζοντας τη σιγουριά του πως άπαντες θα είναι παρόντες στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το Champions League και τη σύσκεψη της FIBA:
«Πριν από 20 ημέρες είχαμε σύσκεψη στη Γενεύη και εκεί μπήκαν οι βασικές δομές της νέας διοργάνωσης. Επικοινώνησα αμέσως με τους ανθρώπους του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και τους μετέφερα τα δεδομένα. Νομίζω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα αντικαταστήσει αυτό της Euroleague που πάει απ' το κακό στο χειρότερο και που ξεκίνησε από οικονομικής πλευράς. Άρχισε με 50 εκατομμύρια δολάρια, ξεκίνησε να μοιράζει 12 και τελικά όταν η FIBA βρήκε χορηγό και προσέφερε 30 εκατομμύρια για να πάρει τη διοργάνωση, μέσε σε τρεις ημέρες αυτοί εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος και πρόσφεραν 35 εκατομμύρια».

Για το οικονομικό κομμάτι:
«Προκαλεί εντύπωση ότι υπάρχουν σωματεία και μάλιστα επαγγελματικά, τα οποία υπέγραψαν για δέκα χρόνια δέσμευση με την Ευρωλίγκα εν λευκώ, χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η σύμβαση και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η IMG που είναι ένας κολοσσός, αλλά δεν είναι εταιρεία που πουλάει προϊόντα, κάνει παροχή υπηρεσιών. Αυτή πρέπει να βγάλει, να δώσει και να κρατήσει μια προμήθεια, άρα αυτή τη στιγμή δεν έχει υποσχεθεί κανένα ποσό και αυτό που λένε περί 35 εκατομμυρίων είναι αρλούμπες και είναι όλα στον αέρα και φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει το ποσό που έχει τάξει».

Τα πλεονεκτήματα του Champions League σε σχέση με την Ευρωλίγκα:
«Πρωτα απ' όλα στη θεσμική του οργάνωση, το μπάσκετ έχει ως ανώτατο θεσμικό φορέα τη FIBA, δευτερευόντως ότι όλα τα παράλληλα όργανα -διαιτητές και προπονητές- ανήκουν στη FIBA και αυτό μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε για τη συνέχεια της αντιδικίας. Δεν θα πειράξουμε τους παίκτες γιατί δεν φταίνε σε τίποτα αλλά οπωσδήποτε ένας διαιτητής που θέλει να διαιτητεύσει σε Προολυμπιακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να είναι και στην Ευρωλίγκα».

Για την Εθνική ομάδα:
«Θα είναι όλοι παρόντες. Η εθνική ομάδα θα είναι πλήρης. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία διεκδικούν θέση στην εθνική ομάδα και μάλιστα αυτή τη στιγμή ο Γενικός Διευθυντής των εθνικών συγκροτημάτων είναι στις ΗΠΑ, βλέπει τα παιδιά και είναι σε επικοινωνία μαζί τους, τόσο με εκείνους που είναι στο NBA όσο και στο NCAA»

Τέλος εξέφρασε τη σιγουριά του για την παρουσία των Ζήση και Μπουρούση:
 «Θα κληθούν και οι δύο και θα είναι παρόντες, να είστε βέβαιοι. Είναι και τα δύο παιδιά που είχαν πάντα πολύ καλή διαγωγή, δεν έλειψαν ποτέ και θα τιμήσουν και πάλι με την παρουσία τους την Εθνική ομάδα».

Best of internet