Ο Γκαγκαλούδης κι ο... ασταμάτητος Πανερυθραϊκός!

Φάνης Παναγιώτου
Ο Γκαγκαλούδης κι ο... ασταμάτητος Πανερυθραϊκός!

bet365

Με μεγάλα κι αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική στην Α2 Ανδρών και το gazzetta.gr κάνει τον -καθιερωμένο- απολογισμό, παρουσιάζοντας τους κορυφαίους, όπως και τα γεγονότα που ξεχώρισαν.

Το ρεπορτάζ της αγωνιστικής ΕΔΩ

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Πριν από την έναρξη της σεζόν, άπαντες έλεγαν πως το πρωτάθλημα της Α2 θα είναι άκρως συναρπαστικό. Και στην πράξη επιβεβαιώνονται. Πάρτε για παράδειγμα την 16η αγωνιστική. Η Λιβαδειά έριξε στο καναβάτσο τον πολύ ισχυρό Φάρο Κερατσινίου, ο οποίος μάλιστα έχασε για δεύτερη σερί εβδομάδα. Εκτός αυτού, ο Πανερυθραϊκός επικράτησε εντός έδρας του επίσης δυνατού Προμηθέα Πατρών και κατάφερε να πετύχει κάτι... μοναδικό, αφού έχει ήδη πάρει τα ροζ φύλλα κόντρα σε Κύμη και Φάρο! Οι νίκες της Λιβαδειάς και του Πανερυθραϊκού είναι δεδομένα τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν αυτό το Σάββατο...

Ο MVP ΤΗΣ 16ης... ΣΤΡΟΦΗΣ
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης έχει φάει με το... κουτάλι τα ελληνικά παρκέ. Σπάνια, όμως, συνέχιζε στην ίδια ομάδα για δεύτερη σερί σεζόν. Ωστόσο, στη Λιβαδειά φαίνεται πως έχει βρει τη μπασκετική του... Ιθάκη! Και κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου έδωσε ακόμα μία παράσταση. Ο πολύπειρος γκαρντ έμεινε στο παρκέ για κάτι λιγότερο από 37 αγωνιστικά λεπτά και φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 29 πόντους, έχοντας ακόμα στο ενεργητικό του 6 τελικές πάσες.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ... ΚΛΕΙΔΙ
Πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη πανηγύρισε και το Παγκράτι, που κατάφερε να ρίξει στο... καναβάτσο τον Εθνικό. «Κλειδί» για το τελικό αποτέλεσμα ήταν η παρουσία του Γιάννη Κυριακόπουλου, ο οποίος μέτρησε 20 πόντους με 4/6 τρίποντα και 13 ασίστ στα περίπου 35 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο πολύπειρος γκαρντ υπέπεσε και σε 5 λάθη, ωστόσο η συνολική του παρουσία κρίνεται άκρως θετική, καθώς έκανε τεράστια ζημιά στην αντίπαλη άμυνα τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ «COACH ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ»
Το συγκεκριμένο βραβείο το έχει πάρει... σπίτι του ο coach Χουχουλής. Δίκαια. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά όταν ο Πανερυθραϊκός κατάφερε μετά την Κύμη και τον Φάρο Κερατσινίου να επικρατήσει και του Προμηθέα Πατρών. Όλα αυτά για μία ομάδα χωρίς το μεγάλο... μπάτζετ, που κατάφερε απρόσμενα να συγκεντρώσει πάνω της όλα τα βλέμματα. Είναι δεδομένο πως η δουλειά του προπονητή έχει παίξει κομβικό ρόλο, χωρίς αυτό να αδικεί την προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΕΝΤΑΔΑ

Guard: Γιάννης Κυριακόπουλος
Παγκράτι - Εθνικός 89-81
[20π., 5λ., 13ασ., σε 34:58]

Guard: Γιάννης Γκαγκαλούδης
Λιβαδειά - Φάρος 88-86
[29π., 1ρ., 5λ., 6ασ., 2κλ. σε 36:44]

Guard/Forward: Γιάννης Δη​μάκος
Ψυχικό - Δούκας 88-83
[27π., 1ρ., 5λ., 2ασ., 2κλ. σε 32:25]

Forward: Δημήτρης Χείλαρης
Ηρακλής - Φίλιππος 82-67
[25π., 3ρ., 1ασ., 2κλ. σε 34:20]

Center: Γιώργος Δέλλιος
Πανερυθραϊκός - Προμηθέας 85-75
[19π., 7ρ., 1λ., 2κλ., 1κοψ. σε 30:00]

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα, όπως κι η βαθμολογία ΕΔΩ

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα