Σε ρυθμούς Superbowl όλο το ΝΒΑ (pics)

Σε ρυθμούς Superbowl όλο το ΝΒΑ (pics)

bet365

Ο μεγάλος τελικός του Superbowl συγκεντρώνει παραδοσιακά κάθε χρόνο όλα τα βλέμματα πάνω του και οι παίκτες του ΝΒΑ δε θα μπορούσαν να μην τον παρακολουθήσουν.

Παρά το γεγονός πως το Football στη μορφή του NFL είναι ένα άθλημα που παίζεται σε υψηλό επίπεδο μόνο σε ΗΠΑ και Καναδά, οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά στο μάρκετινγκ και έτσι ο μεγάλος τελικός (Superbowl) προσελκύει τηλεθεατές από όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στις ΗΠΑ που να μην ενδιαφέρεται για το NFL. Αθλητής, celebrity, πολιτικός. Ο καθένας. Τα χρήματα που σπαταλούν οι εταιρίες προκειμένου να διαφημιστούν στο περίφημο halftime show είναι αστρονομικά.

Οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στη διακοπή του ημιχρόνου για να διασκεδάσουν τον κόσμο πολλές φορές «παρακαλάνε» για να έχουν την ευκαιρία, λόγω της τεράστιας προβολής.

Μάλιστα, η Lady Gaga, η οποία ήταν αυτή που τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ, live, πριν την έναρξη, λέγεται πως εισέπραξε (για ένα 3λεπτο) περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Χαμός στο twitter από τους NBAers

Κλείνοντας αυτή την (μεγάλη) παρένθεση για να καταλάβετε πάνω κάτω πόση σημασία έχει αυτό το αθλητικό γεγονός για τους Αμερικανούς, να επιστρέψουμε στο θέμα μας που δεν είναι άλλο από τους διάσημους παίκτες (και μη) που βρέθηκαν στην Σάντα Κλάρα και είδαν από κοντά το παιχνίδι, ή ασχολήθηκαν με αυτό μέσω twitter.

Η λίγκα φρόντισε ώστε οι παίκτες να μην είναι απασχολημένοι την ώρα του τελικού, καθώς τα μόλις 4 παιχνίδια της βραδιάς έλαβαν χώρα νωρίς το μεσημέρι (12:00-13:00) και έτσι άπαντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τελικό.

Πρώτοι και καλύτεροι οι Κέβιν Ντουράντ και Στεφ Κάρι, οι οποίοι κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση. Ο μεν Ντουράντ αποφάσισε να... ντυθεί φωτογράφος, ενώ ο Κάρι να γίνει η μασκότ των... ηττημένων Καρολάινα Πάνθερς.

Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκε και ο θρυλικός Πατ Ράιλι. Ο άλλοτε παίκτης, προπονητής και πλέον GM των Μαϊάμι Χιτ παρακολούθησε ζωντανά την αναμέτρηση με την οικογένειά του.

Προφανώς, ο τελικός του Superbowl έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης στα social media παγκοσμίως. Αρκετοί από τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ έγραψαν για αυτό.

Στεφ Κάρι, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κάιλ Λάουρι, Μάικλ Κόνλεϊ, Κρις Μπος, αλλά και οι Μάτζικ Τζόνσον και Ρέτζι Μίλερ δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τα όσα λάμβαναν χώρα στον... τελικό των τελικών όπως αποκαλείται.

ΝΒΑ και NFL < Μουντιάλ

Το Superbowl μεταδίδεται τηλεοπτικά σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, όπως και οι τελικοί του ΝΒΑ, ωστόσο οι τηλεθεατές αυτών των δύο μαζί παραμένουν λιγότεροι από μια απλή αναμέτρηση φάσης ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

Εκτός αυτού, απέχουν έτη φωτός από το νούμερο 1 της λίστας των αθλητικών events που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι τηλεθεατές ever. Τον τελικό του Μουντιάλ το 2010 μεταξύ Ισπανίας και Ολλανδίας παρακολούθησαν πάνω από 700 εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: 9gag

 

NBA Τελευταία Νέα