Χάκετ & Χάντερ στο gazzetta.gr!

Αντώνης Καλκαβούρας
Χάκετ & Χάντερ στο gazzetta.gr!
Ο Ντάνιελ Χάκετ, παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού σε μία ακόμη σπουδαία νίκη (89-77 επί της Χίμκι), εξαίρει τη συμβολή των αποδυτηρίων στην μαχητική νοοτροπία των "ερυθρόλευκων" και ο "κομάντο", Οθέλο Χάντερ, εξηγεί στο gazzetta.gr τι σημαίνει "καρδιά" στο μπάσκετ!

Οι πορείες τους και οι δρόμοι που ακολούθησαν έχουν πολλές ομοιότητες και κοινή κατάληξη. Την περίοδο 2013-2014, άλλωστε, για τρεις μήνες υπήρξαν συμπαίκτες στην Μοντεπάσκι Σιένα, στην τελευταία χρονιά της ύπαρξής της στο "σπαγκέτι σιρκουί"! O πρώτος, το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος από την Εμπόριο Αρμάνι, με την "στάμπα" του προβληματικού! Το καλοκαίρι του 2014, βλέπετε, αρνήθηκε να περάσει ιατρικά τεστ στην Εθνική Ιταλίας και τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από τις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ στον 4ο περυσινό τελικό των πλέϊ-οφ, έβρισε τον διεθνή διαιτητή, Λουίτζι Λαμόνικα και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές. Εν την απουσία του, η ομάδα του ισοφάρισε σε 3-3 την τελική σειρά και στο 7ο και τελευταίο ματς, που επέστρεψε, η Σάσαρι έκανε την έκπληξη και στέφθηκε πρωταθλήτρια!

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Χάκετ, που εδώ και κάτι περισσότερο από έναν μήνα, είναι ένας από τους πιο σταθερούς και αποτελεσματικούς παίκτες του Ολυμπιακού, με αποκορύφωμα την απόδοση του (16π. & 2ασ.) στο ντέρμπι (80-66) με τον Παναθηναϊκό. Το ακόμη πιο παράδοξο της υπόθεσης, είναι ότι ο απόφοιτος του κολεγίου Southern California, τέθηκε στην διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετά από μόλις μία προπόνηση σε μία εβδομάδα! Απ' ότι φάνηκε, ήταν αρκετή για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ολική επαναφορά των "ερυθρολεύκων" από το -12 (44-56 στο 24'05") και τη νίκη-"χρυσάφι" με 89-77 επί της πρωτοπόρου του 6ου ομίλου της φάσης των "16" της Ευρωλίγκα.

«Καμιά φορά, δεν πρέπει να σκέφτεσαι με το... αν!»

«Τα μέλη του ιατρικού επιτελείου έκαναν εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ θερμά γι' αυτό. Ο γιατρός και οι φυσιοθεραπευτές με βοήθησαν πολύ και η θεραπεία πήγε τόσο καλά, που κατάφερα να βγάλω την προπόνηση της παραμονής του αγώνα, χωρίς καμία ενόχληση στο γόνατο! Οπότε είπα στον coach ότι δεν υπάρχει τίποτε που να με κρατήσει εκτός αγώνα! Καμιά φορά, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις χωρίς να σκέφτεσαι τι θα γίνει αν...», σχολίασε μετά το ματς, ο εκ των πλέον αγαπημένων της εξέδρας, τρελό-Ιταλός, που ξεσήκωσε τον κόσμο με την ηρωική του εμφάνιση (14π., 2ρ. & 3ασ.), οκτώ βράδια μετά τον τραυματισμό του στην Μαδρίτη (υπέστη διάταση έσω πλαγίου συνδέσμου στην δεξιά επιγονατίδα).

Πως έμαθε το... "refuse to lose"!

«Ξέρω καλά ότι, σαν ομάδα, έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά ο βασικός κορμός των... αποδυτηρίων, δεν τα παρατάει, ξέρει καλά πως να αντιδρά στις δύσκολες στιγμές και γι' αυτό έχει βγει νικητής από πολλές μάχες κι έχει κατακτήσει τίτλους! Αυτή η νοοτροπία λοιπόν, από λίγο έως πολύ, έχει περάσει και σε όλους τους νεοφερμένους παίκτες και γι' αυτό σε κανένα σημείο του αγώνα, δεν σταματάμε να βγάζουμε ενέργεια. Ξέραμε ότι αν μειώναμε την διαφορά και μετατρέπαμε το παιχνίδι σε πόλεμο, τότε οι πιθανότητες θα ήταν με το μέρος μας, γι' αυτό και οδηγήσαμε τους αντιπάλους μας στα σχοινιά!», επεσήμανε στο gazzetta.gr ο 28χρονος διεθνής Ιταλός point-guard, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχε προκαλέσει αναταραχή με ορισμένα κρούσματα απειθαρχίας, τόσο στην Εθνική Ιταλίας, όσο και στην Εμπόριο Αρμάνι.

«Με πιστεύουν κι απλά το ανταποδίδω!»

Επιμένουμε λίγο περισσότερο και τον ρωτάμε πως έχει καταφέρει να "δεθεί" τόσο γρήγορα κι αποτελεσματικά με την φιλοσοφία των "ερυθρόλευκων", σε τέτοιο βαθμό, που η συνολική του συμπεριφορά (μέσα κι έξω από το γήπεδο), σε καμία περίπτωση να μην παραπέμπει σε έναν παίκτη που βρίσκεται ούτε καν πέντε μήνες στην ομάδα... «Έχω κολλήσει πολύ καλά με όλα εδώ! Γουστάρω πολύ τα παιδιά, σαν παίκτες και σαν χαρακτήρες, μου αρέσει πολύ ο τρόπος της δουλειάς στην προπόνηση και όλο το περιβάλλον, οπότε όταν νιώθω έτσι, βγαίνει ο καλύτερός μου εαυτός! Προφανώς και δεν ήμουν πάντα και παντού έτσι! Τουλάχιστον, όμως, πάντα προσπαθούσα να δίνω το μέγιστο της ενέργειάς μου. Στον Ολυμπιακό, όμως, συνάντησα ιδανικές συνθήκες, με πιστεύουν πολύ κι εγώ απλά προσπαθώ να ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη! Δεν ήρθα εδώ για να βλέπω και τώρα που έφτασαν τα δύσκολα, ο καθένας από μας, πρέπει να βγει μπροστά!», κατέληξε ο συγκλονιστικός Ντάνιελ Χάκετ, που είχε τον ασύλληπτο συντελεστή +27, στην κατηγορία (+/-), που μετράει το επιμέρους σκορ της ομάδας κατά τη διάρκεια συμμετοχής του εκάστοτε παίκτη.

Ο... κατά συνθήκη σέντερ, που τα κάνει... όλα!

Ο δεύτερος, αφού διαπίστωσε ότι δεν κολλάει στο ΝΒΑ (έπαιξε ελάχιστα στους Ατλάντα Χόουκς, την διετία 2008-10), πέρασε ένα φεγγάρι από τον Ηλυσιακό (2010), και χρειάστηκε να ταξιδέψει δύο φορές μέχρι την Κίνα, πριν καταλήξει στην Μοντεπάσκι Σιένα, με τη φανέλα της οποίας έκανε το ντεμπούτο της στην Ευρωλίγκα. Εκεί τον είδε ο Ολυμπιακός και τον έφερε στον Πειραιά, όπου από πέρυσι κιόλας, έχει εξελιχθεί σε πολυτιμότατο εργαλείο. Ειδικότερα φέτος, όμως, μετά τον τραυματισμό του Πάτρικ Γιανγκ, ο Οθέλο Χάντερ, είναι βασικός και αναντικατάστατος και κάτι μας λέει ότι σύντομα θα κληθεί από την διοίκηση για πρόωρη ανανέωση!

«Δεν είναι απλό το +17 στο 2ο μέρος!»

Στο κρίσιμο ματς με την Χίμκι, ο κατά συνθήκη σέντερ (2,03) τα έβαλε αναγκαστικά και με τους τέσσερις ψηλούς της ρωσικής ομάδας και τα πήγε περίφημα (10π. & 10ρ. με 4/5 σουτ) σε συνολικά 30 λεπτά συμμετοχής. «Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή νιώθω κουρασμένος, αλλά κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα είναι! Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι κερδίσαμε, οπότε η κούραση θα φύγει πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα...», μας είπε αρχικά o 29χρονος Αμερικανός, λίγο πριν βγάλει από το ντουλαπάκι του το σαμπουάν και την πετσέτα, για να κάνει ντους! «Στο πρώτο μέρος είμαστε λίγο παθητικοί και τους επιτρέψαμε να πετύχουν πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και να σουτάρουν αρκετά ανενόχλητα μακρινά σουτ... Κάπως έτσι βρήκαν ρυθμό και ξέφυγαν - τρεις φορές, αν δεν κάνω λάθος - με διψήφια διαφορά πόντων και μας ανάγκασαν να κυνηγάμε σχεδόν σ' όλο το ματς. Το καλό ήταν ότι δεν τα παρατήσαμε κι ευτυχώς που δικαιωθήκαμε για την υπομονή μας. Πιστέψτε με, το επιμέρους σκορ 51-34 που κάναμε στο 2ο μέρος, δεν είναι καθόλου εύκολο σ' αυτό το επίπεδο και πόσω μάλλον απέναντι σε ομάδες με τέτοια αθλητικά προσόντα όπως η Χίμκι!», συνέχισε ο μπολιασμένος με την μπασκετική παιδεία της γενέτειράς του (Ουίνστον-Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας), που στο δεύτερο χρόνο της θητείας του στον Πειραιά, έχει πλέον συνηθίσει τις εντυπωσιακές ανατροπές της ομάδας του...

«Όταν έχεις καρδιά, όλα είναι πιθανά!»

«Όλα είναι μέσα... εδώ (σ.σ.: δείχνει την καρδιά του)! Αν δεν έχεις καρδιά, δεν μπορείς να βρεις τον δρόμο σου, ειδικότερα όταν προέρχεσαι από 3 συνεχόμενες ήττες και βρίσκεσαι κοντά σε μία τέταρτη! Αυτό το σύνολο παικτών, όμως, έχει μάθει να μην τα παρατάει, να έχει πίστη και να παλεύει και τώρα κρίνεται όλη η χρονιά, είναι η ώρα της αντίδρασης. Ξέρουμε ότι μέχρι το τέλος της σεζόν, πρέπει να ζήσουμε χωρίς τον Πάτρικ (σ.σ.: Γιανγκ), οπότε τόσο ο Νίκολα, όσο κι εγώ, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, προσπαθούμε να καλύψουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το κενό του.», κατέληξε ο απόφοιτος του Οχάϊο Στέϊτ, που θέλοντας και μη, στο Top-16 (μ.ο. 10,2π. & 6,7ρ. με 68,2% στις βολ. & 57,5% στα διπ. σε 21,4'), έχει ανεβάσει τα νούμερά του σε σχέση με την 1η φάση (μ.ο. 8,8π. & 5,4ρ με 33,3% στις βολ. & 63,5% στα διπ. σε 19,8') της διοργάνωσης.