Πρίφτης: «Είχαμε δύσκολο ταξίδι, με απασχολεί η ενέργεια»

Φάνης Παναγιώτου
Πρίφτης: «Είχαμε δύσκολο ταξίδι, με απασχολεί η ενέργεια»
Ο Άρης θα δοκιμαστεί στη Λιθουανία με αντίπαλο τη Νεπτούνας (03/02, 19:00) κι οι Δημήτρης Πρίφτης - Μιχάλης Πελεκάνος αναφέρθηκαν στη δύσκολη αποστολή της ομάδας τους.

«Μας περιμένει μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Η Neptunas είναι πολύ καλή ομάδα, η οποία παίζει στο ανοιχτό γήπεδο και σουτάρει πολύ. Ο αντίπαλός μας απέδειξε την αξία του και στους δύο αγώνες με την EA7 Emporio Armani Milan. Έχουμε δύσκολη αποστολή, η οποία γίνεται ακόμα δυσκολότερη με δεδομένο ότι αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι για τη Λιθουανία, με τρεις πτήσεις και λεωφορείο και με απασχολεί το κομμάτι της ενέργειας, το οποίο θα είναι καθοριστικό για τον αυριανό αγώνα», δήλωσε αρχικά ο head coach του Άρη και πρόσθεσε:

«Σίγουρα η νίκη επί του ΠΑΟΚ μας βοηθά στο ψυχολογικό κομμάτι, όμως δεν έχουμε καιρό για να το σκεφτούμε παραπάνω. Ουσιαστικά θα αντιμετωπίσουμε τη Neptunas με μία προπόνηση, το ίδιο θα συμβεί και με το Λαύριο. Θα παίξουμε σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έχει πληγωμένο εγωισμό, τόσο από την πρόσφατη βαριά ήττα από τη Zalgiris, όσο και από το -26 στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι».

Βήμα πρόκρισης θέλει να κάνει ο Αρης, που δοκιμάζεται την Τετάρτη στην έδρα της Νεπτούνας. Σε απόδοση 1.87 η νίκη των «κιτρινόμαυρων» στη Novibet.

Για τη στήριξη του κόσμου και μετά από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο κόσμος είναι κοντά μας και μας ενθαρρύνει συνεχώς. Όμως εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να μη χάσουμε το μυαλό μας. Κάτι που έγινε στο διάστημα των τεσσάρων ηττών, όπου οι εμφανίσεις μας ήταν κακές».

Από την πλευρά των παικτών, ο Μιχάλης Πελεκάνος τόνισε: «Ο αγώνας απέναντι στην Neptunas είναι πολύ κρίσιμος για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ σκληρό αντίπαλο, ο οποίος είναι πολύ καλύτερη ομάδα απ' αυτό που έδειξε στον πρώτο αγώνα, στο “Nick Galis Hall”. Το κλειδί για το αυριανό ματς είναι η άμυνα. Στον αγώνα της Θεσσαλονίκης δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους και να ευστοχήσουν σε πολλά σουτ. Θα είναι σαφώς πιο δύσκολα τώρα, που παίζουμε εκτός έδρας. Αν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και να κερδίσουμε τη μάχη των ριμπάουντ. Προερχόμαστε από μία σκληρή μάχη, κόντρα στον ΠΑΟΚ, και ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τη Νεπτούνας, σε μία “καυτή” ατμόσφαιρα την οποία δημιουργούν οι φίλαθλοί της».