«Καλό το ρεκόρ, αλλά στόχος είναι η άνοδος!»

Φάνης Παναγιώτου
«Καλό το ρεκόρ, αλλά στόχος είναι η άνοδος!»

bet365

Ο Αίολος Αστακού σπάει όλα τα ρεκόρ με 15 νίκες σε ισάριθμα ματς κι ο coach της ομάδας, Μιχάλης Κουταλιανός, μίλησε στο gazzetta.gr για τη σπουδαία πορεία που πραγματοποιεί ο επαρχιακός σύλλογος, όπως και για το πλάνο που υπάρχει.

Όταν το καλοκαίρι η διοίκηση της ομάδας συμφώνησε με τον Μιχάλη Κουταλιανό, ο Αίολος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν. Ο Αίολος Αστακού μπήκε στη χρονιά με βασικό στόχο την άνοδο κι η πρόσληψη του πρώην head coach του Κολοσσού Ρόδου ήταν κίνηση-ματ, με τον πρόεδρο Απόστολο Πανταζή ν' αλλάζει τα πάντα προς το... καλύτερο!

Λίγο καιρό μετά, ο επαρχιακός σύλλογος συγκεντρώνει πάνω του τα φλας, καθώς με τη νίκη που πανηγύρισε στην 16η αγωνιστική του Βορρά της Β’ Εθνικής έφτασε τα 15 θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμες αναμετρήσεις, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στα χρονιά της κατηγορίας!

Ο πολύπειρος Μιχάλης Κουταλιανός μίλησε στο gazzetta.gr για το ρεκόρ που πέτυχε ο Αίολος Αστακού, αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η ομάδα του, ενώ σχολίασε και την ανάπτυξη που γνωρίζει το μπάσκετ στην επαρχία.

Coach, αρχικά θέλουμε να μας πεις για το 15/15. Πόσο εύκολο ήταν, ποιες ήταν οι δυσκολίες και αν υπήρξε κάποιο σημείο που σκεφτήκατε ότι ήταν η ώρα για ήττα…
Το ρεκόρ που πετύχαμε είναι καθαρά αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που έχουν κάνει τα παιδιά. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν κάτι που ήρθε εύκολα. Υπήρχαν πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση μας κι εννοείται πως αυτός δεν ήταν ο αυτοσκοπός μας. Τρώγοντας, όμως, έρχεται η όρεξη κι έτσι τα παιδιά συνέχισαν να δουλεύουν σκληρά. Τώρα για το ενδεχόμενο της ήττας δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι πάντα υπάρχει. Καμία ομάδα δεν προετοιμάζεται για να χάσει, ωστόσο πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος. Το ματς που φτάσαμε πιο… κοντά στην ήττα ήταν με το Ανατόλια. Δεν ήμασταν καλή ημέρα αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό και πάλι, όμως, βρήκαμε τον τρόπο να τα καταφέρουμε

Υπάρχει κάποια νίκη που ξεχωρίζετε;
Όχι. Όλες οι νίκες είναι ίδιες. Όλες οι νίκες δίνουν δύο πόντους κι όλες έχουν τη σημασία τους. Είναι δεδομένο πως τα θετικά αποτελέσματα κόντρα σε αντιπάλους που στοχεύουν στην άνοδο μας δίνουν αέρα και πίστη, ωστόσο αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια σοβαρότητα, επομένως κάθε μία από τις 15 νίκες έχει τη δική της σημασία.

Για τη συνέχεια της σεζόν τι να περιμένουμε;
Στόχος μας είναι η άνοδος στην Α2. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά όπως κάνουμε και θα κοιτάμε κάθε αγωνιστική ξεχωριστά. Είναι… κλισέ αλλά μόνο παιχνίδι με το παιχνίδι θα καταφέρουμε να φτάσουμε στον μεγάλο μας στόχο. Θέλουμε την άνοδο, ωστόσο αυτό που σκεφτόμαστε είναι ο επόμενος αντίπαλος. Η επόμενη προπόνηση. Στο τέλος θα δούμε τι πετύχαμε κι ελπίζουμε να έχουμε να λέμε ξανά ευχάριστα πράγματα για την ομάδα και την ιστορία της.

Ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει στην ομάδα; Στόχος είναι η Α1;
Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την Α1 κι ο λόγος είναι το γήπεδο. Όταν ολοκληρωθεί το γήπεδο, τότε θα καθίσουμε να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα και τότε θα οριοθετήσουμε τους στόχους μας. Τώρα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η άνοδος στην Α2. Από εκεί και πέρα, τα πάντα θα εξαρτηθούν κι από τις ορέξεις των ανθρώπων της ομάδας, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βιώνουμε μία πολύ ρευστή κατάσταση. Το καλοκαίρι θα συζητήσουμε εκ νέου. Έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να κάνει τόσο μακρινά όνειρα...

Βλέπουμε ομάδες από την επαρχία να… ανεβαίνουν. Πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δυνατές ομάδες από την επαρχία;
Το μπάσκετ εξαπλώνεται. Είναι χαρά μας που εκτός από το ανδρικό τμήμα, βλέπουμε παράλληλα να οργανώνονται κι η ακαδημίες. Ο κ. Σάββας Αραμπατζάνης κάνει πολύ καλή δουλειά και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε τα παιδιά ώστε να γνωρίσουν το μπάσκετ. Βλέπουμε όλο και περισσότερες ομάδες από την επαρχία να οργανώνονται, με κύριο μέλημα να γνωρίσουν τα παιδιά το μπάσκετ κι αυτό είναι που χρειάζεται το άθλημα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κι είναι πολύ σημαντικό για το μπάσκετ να βρεθεί σε όλη την Ελλάδα!

Η βαθμολογία του Βορρά στη Β' Εθνική:
1. Αίολος Αστακού 30 (15-0)
2. ΑΕΛ 27 (12-3)
3. ΓΣΛ 26 (11-4)
4. Ερμής Λαγκαδά 23 (9-5)
5. Αργος Ορεστικό 23 (8-7)
6. Στρατώνι 23 (8-7)
7. Αγρίνιο 23 (8-7)
8. Καστοριά 23 (8-7)
9. Πολύγυρος 22 (7-8)
10. Πιερικός 22 (7-8)
11. Ευκαρπία 20 (5-10)
12. Ανατόλια 20 (5-10)
13. Ιωνικός Ιωνίας 19 (4-11)
14. ΕΑΚ Θεσσαλονίκης 18 (3-12)
15. Τιτάνες Παλαμά 17 (2-13)

 

Τελευταία Νέα