«Στα άσχημα φεύγει το αφεντικό, όχι ο 3ος βοηθός!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Στα άσχημα φεύγει το αφεντικό, όχι ο 3ος βοηθός!»
Η δήλωση-χρησμός του Σάσα Τζόρτζεβιτς που πέρασε στα... ψιλά, η ομιλία των Διαμαντίδη-Φώτση στους συμπαίκτες τους μετά την ήττα στο ΣΕΦ, η θέση του Βλάντο Γιάνκοβιτς και η άποψη του Τζαμόν Γκόρντον για τον εφετινό Παναθηναϊκό.

Η εξέλιξη του ματς μπορεί να ήταν δραματική και επικίνδυνη για καρδιακούς, το αίσιο τέλος, όμως και η έστω και δύσκολη νίκη (82-79)του Παναθηναϊκού επί της Νταρουσάφακα, αποτελούν την απαρχή για την ταχύρρυθμη “θεραπεία” στην οποία υποβάλλει εδώ και λίγες μέρες τους παίκτες του, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Οι “πράσινοι”, αλλά περισσότερο ο Σέρβος τεχνικός με τους Πάβλοβιτς και Κούζμιτς, πέρασαν δύσκολες μέρες με την ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, αλλά τόσο η στήριξη (προς πάσα κατεύθυνση) του συγκινητικού χθες Καλάθη, όσο και η δήλωση-χρησμός του “Σάλε” στη συνέντευξη Τύπου, δείχνουν το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ όσων απαρτίζουν το αγωνιστικό τμήμα του “τριφυλλιού”.

«Χαίρομαι πολύ κι ευχαριστώ τους φιλάθλους για την υπομονετική στήριξή τους σε ένα δύσκολο – από πολλές απόψεις – ματς. Οι αντιδράσεις τους σε όλη τη διάρκεια του ματς, σε καλές και κακές στιγμές, δείχνουν πόσο αγαπάνε την ομάδα και πόσο καταλαβαίνουν το παιχνίδι. Κι αν μου επιτρέπετε να προσθέσω και κάτι ακόμη, όταν μία εταιρία δεν πάει καλά, τότε δεν φεύγει ο τρίτος βοηθός αλλά ο διευθυντής, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ...», είπε με νόημα ο 48χρονος Σέρβος προπονητής λίγο πριν απαντήσει σε ερώτηση για το νεοαποκτηθέντα Μαρκίζ Χέϊνς, θέλοντας προφανώς να στηρίξει τους δύο παίκτες του, που σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, βρέθηκαν κοντά στην πόρτα της εξόδου.

«Ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης ανόρθωσαν το ηθικό της ομάδας!»

Λίγο νωρίτερα στα αποδυτήρια των νικητών, επικρατούσε ένα κλίμα ανακούφισης, μετά το φινάλε-θρίλερ, της αναμέτρησης με την πρωτάρα της διοργάνωσης. «Ήταν ένα πολύ αγχωτικό παιχνίδι αλλά συνάμα κι ένα ματς που το θέλαμε πάρα πολύ, ιδιαίτερα μετά τις δύσκολες μέρες που ακολούθησαν την ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό. Όλοι στον Παναθηναϊκό, παίκτες, παράγοντες, φίλαθλοι, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να “χτίσουμε” πάνω σ' αυτή τη νίκη. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αυτή τη στιγμή νιώθουμε μία μεγάλη ανακούφιση, γιατί τον τελευταίο καιρό, καλώς ή κακώς – άσχετα αν εγώ πιστεύω καλώς, αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας – έχουμε δεχθεί έντονη κριτική και κάνει την αυτοκριτική μας βλέποντας τα λάθη μας στο video... Νομίζω ότι από 'δω και στο εξής, πρέπει να αποδεικνύουμε πράγματα στο γήπεδο κι όχι να μιλάμε.. Αυτό είναι το παν και να δίνουμε σε κάθε παιχνίδι ό,τι έχουμε για τη νίκη.», ήταν τα πρώτα λόγια του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς στο gazzetta.gr. O 25χρονος διεθνής φόργουορντ που για δεύτερο σερί παιχνίδι στο Top-16, είχε καλή απόδοση (12π., 2ρ. με 4/5 σουτ), φαινόταν φανερά επηρεασμένος από την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζουν οι “πράσινοι” και την παρατεταμένη κρίση που διανύουν και αποκάλυψε την δράση που ανέλαβαν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Αντώνης Φώτσης, για να ανορθώσουν το ηθικό της ομάδας.

«Έχουμε δύο συμπαίκτες που έχουν ζήσει πάρα πολλά και σ' όλη τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης εβδομάδας, μιλήσαμε πολύ μαζί τους και αυτές οι κουβέντες, μας βοήθησαν να γίνουμε μία γροθιά και να αφήσουμε πίσω μας την κακή εικόνα του ΣΕΦ. Έχουμε αποφασίσει πλέον να αντιδράμε και να αξιοποιούμε κάθε κατοχή, γιατί μέχρι τώρα σκεφτόμαστε πολύ, δεν παίζαμε ελεύθερα και μπαίναμε μέσα στο γήπεδο σαν... μπλοκαρισμένοι, χωρίς δεν τα δίνουμε όλα!», επεσήμανε ο Βλάντο, που πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες κόντρα στην Νταρουσάφακα, έβγαλε ενέργεια και σε δύσκολες στιγμές, βοήθησε την ομάδα του να πετύχει την 2η νίκη στην φάση των “16”.

«Με Διαμαντίδη και Καλάθη, τα καλύτερα έρχονται!»

Φεύγοντας από τα άδυτα του Παναθηναϊκού, κατευθυνθήκαμε στα ενδότερα των φιλοξενούμενων, όπου συναντήσαμε έναν παλιό μας γνώριμο. Όχι δεν ήταν ο κοστουμαρισμένος και σε top κατάσταση Ιμπραήμ Κουτλουάι, που με τη λήξη του αγώνα, έφυγε τρέχοντας για να προλάβει το πρόγραμμα του Αντώνη Ρέμου... Ο λόγος για έναν πρώην παίκτης του Αμαρουσίου και του Ολυμπιακού, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της τουρκικής ομάδας. «Έχουν πολύ καινούρια ομάδα και μην ξεχνάτε ότι ο Διαμαντίδης, δεν είναι πια 25 χρονών κι αυτό παίζει ρόλο! Παραμένει ακόμη βέβαια μεγάλος παίκτης, αλλά όπως και να 'χει, όταν έχεις κλείσει τα 35, τίποτε δεν είναι το ίδιο... Ο Παναθηναϊκός όμως, είναι δυνατή ομάδα και μην ξεχνάτε ότι ακόμη είναι νωρίς! Από 'δω και στο εξής είναι που μετράνε οι νίκες και όταν έχεις μία ομάδα με τέτοια εμπειρία, τον Διαμαντίδη και το Νικ (σ.σ.: Καλάθη), σαν φίλαθλος, δε γίνεται να είναι απογοητευμένος! Αυτοί οι παίκτες είναι εθισμένοι στις νίκες, οπότε μόνο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα...», σχολίασε με νόημα ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ, που σκόραρε 26 πόντους (5ρ., 3ασ., 2κλ. με 4/7 τριπ.) και πριν από 6 χρόνια, στο ίδιο γήπεδο, ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγαλύτερης νίκης στην ιστορία του Αμαρουσίου... «Αξέχαστο ματς φίλε! Για το Μαρούσι, το να κερδίζει τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν κάτι το απίστευτο και ίσως η σημαντικότερη νίκη εκείνης της χρονιάς. Παίζαμε χωρίς πίεση τότε και είχαμε πετύχει πολλά!», κατέληξε ο Τζαμόν Γκόρντον που διανύει την 5η του χρονιά στην Τουρκία και την 6η στην Ευρωλίγκα και φέτος έχει μία πολύ αξιόλογη παρουσία (μ.ο. 9,2π. & 3,7ασ. με 81,3% στις βολ. & 44,8% στα τριπ.).