Τα σχόλια του Βαν Γκάντι για τον Σπανούλη 9 χρόνια μετά (audio)

Τα σχόλια του Βαν Γκάντι για τον Σπανούλη 9 χρόνια μετά (audio)

Τα σχόλια του Βαν Γκάντι για τον Σπανούλη 9 χρόνια μετά (audio)

bet365

Το πέρασμα του Βασίλη Σπανούλη από το ΝΒΑ σίγουρα δε μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο, ωστόσο 9 χρόνια μετά γίνεται θέμα συζήτησης την ώρα τηλεοπτικής μετάδοσης.

Πριν από δυο ημέρες (27/1) οι Χιούστον Ρόκετς φιλοξενήθηκαν από τους Σαν Αντόνιο Σπερς και το παιχνίδι μεταδόθηκε από το ESPN. Ένας εκ των αναλυτών για το κανάλι ήταν και ο Τζεφ Βαν Γκάντι, πρώην προπονητής στο ΝΒΑ και προπονητής των Ρόκετς τη σεζόν 2006-2007, όταν μέλος της ομάδας ήταν και ο Βασίλης Σπανούλης.

Το gazzetta.gr εξασφάλισε το ηχητικό απόσπασμα από τη μετάδοση, στο οποίο ο Βαν Γκάντι αναφέρεται στον Έλληνα γκαρντ του Ολυμπιακού.

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης γίνεται συζήτηση για τους μη Αμερικανούς παίκτες που έχουν... εισβάλλει στο ΝΒΑ και τη δυνατότητά τους να προσαρμόζονται πιο εύκολα σε αυτό τα τελευταία χρόνια.

Το όνομα του Βασίλη Σπανούλη πέφτει στο τραπέζι με τον κεντρικό παρουσιαστή να μνημονεύεται το πέρασμά του από το ΝΒΑ και τους Ρόκετς και να το συγκρίνει με την τεράστια ευρωπαϊκή του καριέρα.

Ο Βαν Γκάντι δε «μάσησε» τα λόγια του και τόνισε πως ο Σπανούλης εάν έκανε υπομονή θα μπορούσε να είχε θέση στο ΝΒΑ, αλλά σε καμία περίπτωση η καριέρα του δε θα ήταν τόσο επιτυχημένη όσο η ευρωπαϊκή.

«Δε μπορεί ο καθένας να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ΝΒΑ. Ο Σπανούλης έχει κάνει μια εξαιρετική καριέρα στην Ευρώπη. Πολύ πιθανόν να είχε και μια καλή καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά σίγουρα δε θα ήταν σταρ. Είναι εξαιρετικός διεκδικητής και μπορώ να πω πάρα πολλά καλά πράγματα για τον Σπανούλη, αλλά το ΝΒΑ δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη. Έπρεπε να κάνει υπομονή», είπε αρχικά.

«Ο Σπανούλης είναι πολύ καλό παιδί. Προφανώς. Απλά έπρεπε να περάσει μέσα από μια πολύ δύσκολη διαδικασία προσαρμογής όταν ήρθε στο ΝΒΑ», πρόσθεσε.

Τέλος, δε θα μπορούσαν να μην αναφερθούν στην τότε δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε αναφέρει ότι: «στην Ελλάδα είμαι εγώ ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι», με τον 54χρονο πρώην προπονητή να απαντά πως «φίλε, είχα τον αληθινό Τρέισι ΜακΓκρέιντι στην ομάδα μου»

Η καριέρα του Βαν Γκάντι δεν παρουσιάζει κάτι το αξιόλογο, καθώς έχει βρεθεί στους πάγκους του ΝΒΑ για μόλις 11 χρόνια, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως μετά τη φυγή του Σπανούλη από το ΝΒΑ, αποφάσισε να αποσυρθεί και αυτός από τους πάγκους.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΤΖΕΦ ΒΑΝ ΓΚΑΝΤΙ

 

NBA Τελευταία Νέα