Σεϊμπούτις: «Η ενέργεια του κόουτς "Σάρας" είναι μοναδική»

Γιάννης Ράμμας
Σεϊμπούτις: «Η ενέργεια του κόουτς "Σάρας" είναι μοναδική»
Ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις μίλησε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού (75-55 στις 22/1) στο Κάουνας και την παρουσία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο πόστο του προπονητή της Ζαλγκίρις.

«Πρώτα απ' όλα, δεν πιστεύαμε πως θα νικούσαμε τον Ολυμπιακό με τόσους πολλούς πόντους. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο ν' αγωνιστούμε δυνατά γιατί έπρεπε ν' αντιδράσουμε μετά τις 3 συνεχόμενες ήττες. Δεν τα καταφέραμε για λίγο με τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας και μετά είχαμε τον Ολυμπιακό εντός κι έπρεπε να νικήσουμε. Αν θέλουμε να πάρουμε κι άλλες νίκες και να πετύχουμε τους στόχους μας, πρέπει ν' αρχίσουμε νικάμε εντός έδρας. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Το εκτελέσαμε κι όλα πήγαν καλά: Νικήσαμε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι έπρεπε. Δε μπορείς να χαλαρώσεις με μία τόσο καλή ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος όλα πήγαν καλά και νικήσαμε. Δεν το πανηγυρίζουμε ή τίποτα τέτοιο: Κάναμε το καλύτερο δυνατό κι απέδωσε» είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο 31χρονος Λιθουανός άλλοτε SG του Ολυμπιακού (2005-06 & 2007-08) και του Αμαρουσίου (2006-07) μίλησε και για τη ζωή στη Ζαλγκίρις Κάουνας με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πρώτο προπονητή πια.

«Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και στρατηγική. Η ενέργεια του κόουτς "Σάρας" είναι μοναδική. Υπήρξε μεγάλος και γεμάτος συναισθήματα παίκτης και ξέρει τι χρειάζεται για να νικήσεις μεγάλες αναμετρήσεις. Μέχρι στιγμής νομίζω πως κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο να μας δίνει κίνητρο και να μας προετοιμάζει για τέτοιου είδους στιγμές. Οι μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές, υπάρχουν. Εμείς απλώς πρέπει ν' ακολουθήσουμε το πλάνο του. Έχει βρεθεί σ' αυτή τη θέση πολλές φορές. Πρέπει να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και να κοιτάμε μπροστά, να βελτιωνόμαστε» είπε και συνέχισε: «Δυστυχώς δεν είχα πολλές ευκαιρίες να βρεθώ μαζί του στο παρκέ, αλλά είμαι χαρούμενος και γι' αυτές τις λίγες. Φυσικά ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα να τον έχω μέντορα στην εθνική. Είναι νικητής κι η συνύπαρξή μας είναι κάτι που σίγουρα θα θυμάμαι σ' όλη τη ζωή μου. Ανέκαθεν ήταν ευχαρίστηση κι είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Είναι προπονητής μας πια, ένα νέο κεφάλαιο για τον "Σάρας". Απλώς προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα μας λέει. Είναι προπονητής μας κι έτσι τον βλέπω πια. Τον σέβομαι ως παίκτη και φυσικά ως προπονητή μας. Δεν είναι τίποτα ξεχωριστό, έτσι έχει η ζωή κι αυτό είναι το μπάσκετ. Εδώ στη Λιθουανία όλοι αγαπούμε το μπάσκετ, επομένως δεν έχουν αλλάξει πολλά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.