Χάκετ: «Πλέον έχουμε την μοίρα μας στα χέρια μας»

Χάκετ: «Πλέον έχουμε την μοίρα μας στα χέρια μας»

Gazzetta team
Χάκετ: «Πλέον έχουμε την μοίρα μας στα χέρια μας»
Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο ίδιος στις δηλώσεις του προτίμησε να σταθεί στην αντίδραση των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Sportday:

Σχετικά με το τι άλλαξε και εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός τόσο διαφορετικός στο ντέρμπι: «Καλή ερώτηση. Νομίζω πως είχαμε το κατάλληλο αγωνιστικό πρόσωπο και νοοτροπία για το παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στην άμυνα και αλλάζαμε γρήγορα την μπάλα την επίθεση, στοχεύοντας στις αδυναμίες τους. Εκμεταλλευτήκαμε το ανοιχτό γήπεδο και η επιθετικότητα μας ήταν σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ' ότι στα παιχνίδια με τη Μπάμπεργκ και τη Ζαλγκίρις».

«Πρέπει να μάθουμε από αυτή τη γρήγορη αλλαγή μας, για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Δείξαμε σε όλους και κυρίως στους εαυτούς μας πως τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα είμαστε εμείς στο παρκέ. Και αυτό ήταν διπλό κέρδος», πρόσθεσε ο Ιταλός.

Για το πόσο εύκολη ήταν αυτή η μεταμόρφωση σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό: «Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, διότι ξέρουμε ότι με τον Παναθηναϊκό θα παλέψουμε για τον τίτλο. Είναι σημαντικό που αρχικά μείναμε μείναμε αήττητοι για ένα γύρο μέχρι αυτό το παιχνίδι και αντιστρέψαμε την κατάσταση στην πρώτη θέση. Πλέον έχουμε την μοίρα μας στα χέρια μας, αφού ξέρουμε πως αν δεν κάνουμε λάθος μέχρι το τέλος θα έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Δουλέψαμε πολύ κυρίως πνευματικά τις δύο ημέρες που προηγήθηκαν και κάναμε ό,τι είχαμε σχεδιάσει στο παρκέ».

Για την δική του απόδοση: «Δεν μπορώ να πω αν ήταν αυτή η καλύτερη μου εμφάνιση. Έίμαι ένας παίκτης που του αρέσει να νικά. Κάνω ό,τι χρειάζεται για να έρθει στην ομάδα το θετικό αποτέλεσμα. Είτε αυτό είναι τρία-τέσσερα ριμπάουντ και δύο κλεψίματα, είτε είναι μια καλή πάσα, είτε να παίξω άμυνα και ας μη σκοράρω καθόλου. Είμαι εδώ για να μάθω καινούργια πράγματα από τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και να τους βοηθήσω όπως μπορώ. Σίγουρα έβαλα αρκετά μακρινά σουτ, αλλά όλη η ομάδα ήλεγξε το ρυθμό του αγώνα και ήταν εξαιρετική σε αυτό το κομμάτι.

Για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Πρέπει να αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο και στην Ευρωλίγκα. Να έχουμε το ίδιο πάθος, την ίδια ένταση και την ίδια ενέργεια στη Μαδρίτη. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να κερδίσουν τη Ρεάλ στην έδρα της και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά. Δε μας ενδιαφέρει τι έγινε στον περσινό τελικό, αυτό που κοιτάμε είναι ότι είμαστε στο 2-2 όπως και αυτοί και πρέπει να πάμε εκεί για να παλέψουμε και να τα καταφέρουμε».

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Το κοινό ήταν υπέροχο, αλλά μπορεί να κάνει και ακόμα περισσότερο θόρυβο. Ένιωσα την ατμόσφαιρα πριν από το τζάμπολ και κατάλαβα πολλά. Ο τρόπος που οι παδοί ...έσπρωχναν την προσπάθεια μας ήταν καταπληκτικός. Νιώσαμε την ενέργεια και τη χρησιμοποιήσαμε και στις λίγες κακές στιγμές που είχαμε στο παιχνίδι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα