Ξανθόπουλος: «Έχουμε καλύτερη ψυχολογία πλέον»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ξανθόπουλος: «Έχουμε καλύτερη ψυχολογία πλέον»
Ο Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησε για τη βελτιωμένη ψυχολογία του Άρη στο ματς κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφερόμενος στο ματς με αντίπαλο την Άλμπα τόνισε... «παίζουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, με ποιοτικό ρόστερ. Παίζουμε, όμως, στο γήπεδό μας, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήμασταν σε εκείνο το παιχνίδι κι ας έχει περάσει μόλις μια βδομάδα. Κυρίως ψυχολογικά είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Η Άλμπα πιέζει πολύ, πρέπει να σπάσουμε την πίεσή τους και να είμαστε καλοί στη δική μας πίεση, γιατί αυτό μας δίνει ώθηση σε όλα τα παιχνίδια».

Για την παρουσία του Ρομπ Λόουερι στο ρόστερ της Άλμπα: «τον ξέρουμε κι από πέρσι στην Αμαλιάδα και φέτος στην Κηφισιά. Είναι πολύ καλός παίκτης, με πολλή ενέργεια και στην άμυνα και την επίθεση. Είναι ένας επιπλέον μπελάς, αλλά δουλειά μας είναι να τον σταματήσουμε κι αυτόν, όπως όλους τους άλλους”»

Για τον παράγοντα της έδρας: «έχουμε πει ότι στο γήπεδό μας ο κόσμος μας ωθεί για το κάτι παραπάνω. Το κυριότερο είναι να κερδίσουμε για να μείνουμε ζωντανοί για την πρόκριση. Είναι τεράστιος στόχος! Τον είχαμε τον κόσμο και εκτός έδρας και τον ευχαριστούμε, αλλά δεν ανταποκριθήκαμε. Θεωρώ ότι και μετά τον αγώνα με τον Αρκαδικό θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο και ευελπιστώ να πάρουμε τη νίκη με τον κόσμο μας μαζί».

Θα μπορέσει ο Αρης να παραμείνει στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup. Σε απόδοση 1.57 στη Vistabet, η νίκη της ομάδας του Πρίφτη απέναντι στην Αλμπα.

Για το αν θα παίξει με την προστατευτική μάσκα ή όχι, γιατί στη διάρκεια του αγώνα με τον Αρκαδικό την πέταξε: «Δεν ξέρω ακόμα. Είναι δύσκολο να φοράς κάτι στο κεφάλι σου και να παίζεις, πόσο μάλλον εγώ που κατεβάζω και τη μπάλα. Με μάσκα ή χωρίς θα μπω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».