Γκόρντον: «Διαμαντίδης, ίσως ο καλύτερος PG που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη»

Γιάννης Ράμμας
Γκόρντον: «Διαμαντίδης, ίσως ο καλύτερος PG που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη»
Ο Τζαμόν Γκόρντον επιστρέφει στο ΟΑΚΑ και δήλωσε χαρούμενος όχι μόνο γι' αυτό, αλλά και για τη νέα συνάντηση με τον κορυφαίο των κορυφαίων κατά τον ίδιο, Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ίσως είναι ο καλύτερος PG που έχει αγωνιστεί ποτέ στην Ευρώπη. Πάντα είναι ωραία να τον αντιμετωπίζω. Είναι καλός άνθρωπος, ωραίος τύπος κι όποτε τον βλέπω πάντα χαμογελά. Ο Νικ Καλάθης κι εγώ μεγαλώσαμε στη Φλόριντα κι ο αδερφός του, Πατ, ήταν συμπαίκτης μου στο Μαρούσι, επομένως θα 'ναι ωραία ν' αντιμετωπίσω και τον Νικ. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει σπουδαία γραμμή κοντών κι είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία. Φυσικά, έχουν πολύ κόσμο στις αναμετρήσεις. Είναι απ' τις ομάδες με τις οποίες θες να κάνεις καλή εμφάνιση και με παίκτες με τους οποίους θες να δείξεις τις ικανότητές σου. Ανυπομονώ!» έγραψε στο προσωπικό blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Ο 31χρονος Αμερικανός PG έγραψε και για...

...την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16: «Συνεχίζουμε εκτός έδρας πάλι με τον Παναθηναϊκό. Θα 'ναι ωραία πάλι στο ΟΑΚΑ. Αγωνίστηκα στο Μαρούσι για κάποια χρόνια και το ΟΑΚΑ ήταν η έδρα μας. Όπως πιθανότατα ξέρετε, επίσης αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό της μεγάλης αντιπαλότητας με τον Παναθηναϊκό. Πάντα είναι ωραία να επιστρέφω στην Ελλάδα, όπου άρχισε η καριέρα μου στην Ευρωλίγκα. Έφτιαξα κάπως τ' όνομά του στην Ελλάδα, επομένως πάντα είναι ωραία να επιστρέφω».

...όλα όσα πρέπει να κάνει η Νταρουσάφακα: «Το κλειδί θα 'ναι να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην αφήσουν τον κόσμο να "μπει" στην αναμέτρηση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον Διαμαντίδη και στον Καλάθη να διεισδύσουν και να δώσουν εύκολες ασίστ στους υπολοίπους. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα στο τρανζίσιον, η οποία είναι ό,τι πιο σημαντικό εκτός έδρας. Πρέπει να κοντρολάρουμε την αναμέτρηση κι αυτό είναι που πρέπει να μας ανησυχεί περισσότερο. Πρέπει να τους βάλεις πίεση και να μη τους αφήσεις να χαλαρώσουν, αλλά απέναντι σε τέτοιους παίκτες κάποιες φορές δε μπορείς να κάνεις κάτι. Η άμυνα πάντα είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις, αλλά παίκτες όπως ο Διαμαντίδης κι ο Καλάθης δείχνουν να 'χουν τις απαντήσεις σε κάθε είδους άμυνα. Το κλειδί είναι να προσπαθήσουμε να μη τους αφήσουμε να σκοράρουν εύκολους πόντους. Αλλά είναι σπουδαίοι παίκτες, δεν υπάρχει αμφιβολία».