H διαδικασία της κλήρωσης του Προολυμπιακού (vid)

Στέλλα Παπαδοπούλου
H διαδικασία της κλήρωσης του Προολυμπιακού (vid)

bet365

H FIBA ενημέρωσε για το σκεπτικό που χώρισε τις ομάδες του Προολυμπιακού τουρνουά σε γκρουπ δυναμικότητας και τον τρόπο που θα γίνει η κλήρωση (26/1). Με Γαλλία και Σερβία η Ελλάδα.

Στο Προολυμπιακό τουρνουά 18 ομάδες θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Aγώνες του Ρίο το 2016 από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου στα τρία τουρνουά που θα διεξαχθούν σε Ιταλία (Τορίνο), Σερβία (Βελιγράδι) και Φιλιππίνες (Μανίλα).

Η FIBA ταξινόμησε τις ομάδες με βάση τη γεωγραφική τους θέση και την ποιότητά τους σε γκρουπ δυναμικότητας (με βάση την απόδοσή τους την περασμένη χρονιά στα πρωταθλήματα που αγωνίστηκαν και στην απόδοσή τους στο Mundobasket 2014). Στόχος της κλήρωσης είναι να υπάρχουν τρία τουρνουά με ομάδες που έχουν την ίδια ποιότητα και να είναι ισομερώς κατανεμημένες με βάση τη γεωγραφική τους θέση.

Group 1: Γαλλία, Σερβία, Ελλάδα
Group 2: Ιταλία, Τσεχία, Καναδάς
Group 3: Φιλιππίνες, Ιράν, Ιαπωνία
Group 4: Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη
Group 5: Λετονία, Κροατία, Τουρκία
Group 6: Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, Νέα Ζηλανδία

Δείτε το βίντεο που εξηγεί τον τρόπο που θα γίνει η κλήρωση:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα