ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ – ΠΑΟΚ 26/1, 21:00

Μαρκόπουλος: «Κάθε παιχνίδι και κάθε αποτέλεσμα παίζει ρόλο»

Ό Σούλης Μαρκόπουλος, χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση με την Όλντενμπουργκ (26/1, 21:00) κι ελπίζει να... ανατρέψουν την κατάσταση μετά την εντός έδρας ήττα από τη γερμανική ομάδα.

Μαρκόπουλος: «Κάθε παιχνίδι και κάθε αποτέλεσμα παίζει ρόλο»

Μία εβδομάδα μετά το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Όλντενμπουργκ κι ο Σούλης Μαρκόπουλος ανέφερε για την αναμέτρηση: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, απέναντι σε μία ομάδα που μας κέρδισε ουσιαστικά εύκολα στο γήπεδό μας και μετά από αυτό το αποτέλεσμα μπήκαμε σε δύσκολη θέση στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να τρέξουν στο γήπεδο και κυρίως να μην τους δώσουμε ελεύθερο γήπεδο. Είναι σημαντικό επίσης να μεταφέρουμε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι και να παλέψουμε σώμα με σώμα. Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό και το παιχνίδι πάει στο ρυθμό που θέλουν οι αντίπαλοί μας, τότε θα δυσκολέψουν περισσότερο τα πράγματα και θα μειωθούν οι πιθανότητές μας.

Η 'Ολντενμπουργκ έχει ένα περίεργο στυλ παιχνιδιού, τρέχει στο γήπεδο, όποιος είναι ελεύθερος θα σουτάρει, ενώ έχουν πολύ κίνηση στην επίθεσή τους και αυτόν τον ρυθμό εμείς πρέπει να τον κόψουμε και να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να πάνε άνετα από την μία πλευρά στην άλλη. Η αλήθεια είναι ότι μετά τη νίκη της Λιμόζ η κατάσταση στον όμιλο άλλαξε. Είναι ωστόσο κάτι που του είχαμε επισημάνει από την αρχή, ότι η Λιμόζ είναι μία ομάδα με παίκτες υψηλού επιπέδου και απλά το επιβεβαίωσε με την νίκη επί της Βαλένθια, που δεν έχει χάσει κανένα άλλο παιχνίδι φέτος. Είναι πλέον και η Λιμόζ στο παιχνίδι της πρόκρισης, όπως είμαστε κι εμείς. Κάθε παιχνίδι και κάθε αποτέλεσμα παίζει ρόλο. Είχαμε και σημαντικά προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά δεν πρέπει να επαναλάβουμε τις τελευταίες μας εμφανίσεις. Η ομάδα πέτυχε τον αρχικό της στόχο με την πρόκριση στους “32”, η νίκη επί της Λιμόζ μας δημιούργησε προσδοκίες, τις οποίες για να διατηρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια».

Ο Νίκολα Μάρκοβιτς από την πλευρά των παικτών ανέφερε: «Θα πρέπει να προσεγγίσουμε καλύτερα το παιχνίδι κυρίως στην άμυνα και να παίξουμε πιο έξυπνα από ότι κάναμε στον αγώνα που έγινε στην έδρα μας πριν μία εβδομάδα. Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί από την άμυνα. Μετά την ήττα μας στη Θεσσαλονίκη είμαστε πλέον σε μειονεκτική θέση, αλλά έχουμε ελπίδες πρόκρισης και θέλουμε να τις αυξήσουμε με μία νίκη στη Γερμανία. Πρέπει απλά να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μην παρουσιάσουμε το πρόσωπο που δείξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά αυτό που είχαμε στα δύο αμέσως προηγούμενα παιχνίδια. Πιστεύω ότι η άμυνα και τα ριμπάουντ θα παίξουν τον πιο καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα».