Μία κίνηση χωρίζει τον Αγγελόπουλο από την επιτυχία και την αποτυχία

Μία κίνηση χωρίζει τον Αγγελόπουλο από την επιτυχία και την αποτυχία

Άρης Λαούδης Άρης Λαούδης
Μία κίνηση χωρίζει τον Αγγελόπουλο από την επιτυχία και την αποτυχία

bet365

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τις δύο (ακόμη) μεταγραφές που ετοιμάζεται να κάνει η ΑΕΚ και τον Μάκη Αγγελόπουλο που σε λίγο θα αισθάνεται... και κερατάς και δαρμένος!

Το πήγαινε - έλα στην ΑΕΚ συνεχίζεται, ο Ζντοβτς προανήγγειλε άλλες δύο μεταγραφές και είναι τόσα πολλά τα πάρε - δώσε που οι περισσότεροι ΑΕΚτζήδες έχουν χάσει τον λογαριασμό σε σημείο να αναρωτιούνται ποιοι και πόσοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Αλλες δύο μεταγραφές θα πει κάποιος; Ναι, άλλες δύο είπε ο Ζντοβτς, άλλες δύο θα πω κι εγώ από την στιγμή που αυτό ζητάει ο τωρινός προπονητής της ομάδας. Δεν ξέρω αν ο Αγγελόπουλος έχει κάνει τη σωστή επιλογή για την τεχνική ηγεσία, άλλωστε αυτό θα κριθεί στο φινάλε, αλλά από την στιγμή που επέλεξε τον Ζντοβτς είναι υποχρεωμένος να τον ακούσει και να κάνει πράξη της εισηγήσεις του.

Διαφορετικά θα έπρεπε να μείνει χωρίς προπονητή, κάνοντας πράξη την ατάκα που είχε πει κάποτε ο Γιατζόγλου στον Μανώλη Παπακαλιάτη, όταν ο τότε ιδιοκτήτης του Ηρακλείου του ζήτησε να αναλάβει την ομάδα, έχοντας ωστόσο πλάνο για το αγωνιστικό κομμάτι. «Απ' ό,τι κατάλαβα προπονητή έχεις, πρόεδρο ψάχνεις» είπε η Στηβάρα στον πρόεδρο, μπήκε στο αεροπλάνο και επέστρεψε στην Αθήνα.

Από την στιγμή λοιπόν που ο Αγγελόπουλος δεν είναι προπονητής, αλλά πρόεδρος πολύ καλά κάνει και υλοποιεί τις εισηγήσεις των εκάστοτε προπονητών. Αλλωστε είπαμε, δεν κρίνεται από το αν οι μεταγραφές που πραγματοποιεί είναι επιτυχημένες, αλλά από το αν οι προπονητές που διάλεξε ήταν τελικά ικανοί να υλοποιήσουν το πλάνο του. Μέχρι λοιπόν να γίνει αυτό το ταμείο, ο Αγγελόπουλος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί εισηγήσεις και στο τέλος θα κριθεί, μαζί βεβαίως με τους υπόλοιπους.

Είναι σαφές πως στη φετινή ΑΕΚ έχουν γίνει μπασκετικά εγκλήματα, από την πρώτη στιγμή μέχρι και τώρα. Λάθη που εξελίχθηκαν σε ντόμινο, λάθη που διορθώθηκαν με λάθη, με αποτέλεσμα τώρα να φτάσουμε στο σημείο να προστίθενται παίκτες στο ρόστερ και να μην αποτελεί «είδηση».

Ο Αγγελόπουλος συνεχίζει να βάζει χρήματα από την τσέπη του και ανεξάρτητα από τους λάθους χειρισμούς του, είναι άδικο να αισθάνεται... και κερατάς και δαρμένος. Από τη μία να σπάει μέχρι και συμβόλαια για να πάρει παίκτες, την ώρα που οι «μεγάλοι» ούτε καν το σκέφτονται πια και από την άλλη να «τ΄ακούει» που δεν πιάνουν τόπο τα λεφτά του. Ξεκάθαρη η ευθύνη του στον σχεδιασμό, λογική η κριτική για τις επιλογές στο κομμάτι των προπονητών, αλλά εντελώς άδικο το ξεκατίνιασμα και οι αφορισμοί.

Αν μη τι άλλο ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ έχει πολλά ελαφρυντικά για τις φετινές «γκάφες» του. Ας ρωτήσουν, όσοι ΑΕΚτζήδες δεν ξέρουν, το τι πέρασαν οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι την πρώτη πενταετία κι όχι μόνο, σε μια εποχή που δεν μιλούσαμε για χιλιάδες, αλλά για εκατομμύρια δολάρια. Εδώ οι Αγγελόπουλοι πλήρωσαν κοντά στα 6 εκατομμύρια για παίκτη που δεν μπορεί να σουτάρει και οι Γιαννακόπουλοι διέλυαν ομάδες που είχαν κατακτήσει ολόκληρα πρωταθλήματα Ευρώπης επειδή το ζήτησε ο τότε προπονητής που εμπιστεύτηκαν.

Κακά τα ψέμματα, τον «καλό και μάγκα πρόεδρο» τον κάνει ο «καλός προπονητής» και μια αναδρομή στο παρελθόν θα σας πείσει ως προς αυτό. Ο Κόκκαλης βρήκε την ησυχία του με τον Ιωαννίδη, οι Γιαννακόπουλοι ηρέμησαν μόνο όταν ήρθε ο Ομπράντοβιτς, οι Αγγελόπουλοι μπήκαν σε σειρά με τον Ιβκοβιτς. Ετσι και ο Μάκης Αγγελόπουλος.

Δίνει τα «εφόδια» στον εκάστοτε προπονητή και ευελπιστεί να κάνει την... καλή για να «βγάλει» την επένδυσή του. Χρειάζεται και τύχη, πέρα από οξυδέρκεια, καλή πληροφόρηση και έμπειρους ανθρώπους δίπλα σου. Εδώ ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον Ομπράντοβιτς επειδή «στράβωσε» του Ιωαννίδη και 12 χρόνια αργότερα βρέθηκε με πέντε πρωταθλήματα Ευρώπης στο παλμαρέ του. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικά μπορεί να ήταν τα πράγματα, αν ο «Ξανθός» είχε πει «ναι» στο τελευταίο τηλεφώνημα...

Συμπερασματικά, ο Αγγελόπουλος θα χάσει κι άλλα χρήματα μέχρι να μάθει. Ισως ο Ζντοβτς να είναι η λύτρωσή του, κι αν συμβεί αυτό θα 'χει να λέει πως είναι ο πρόεδρος που έχασε τα λιγότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Θα είναι ο ιδιοκτήτης που δεν χρειάστηκε μια πενταετία - εξαετία για να πετύχει στόχους, αλλά μάξιμουμ μια τριετία κι αυτό από μόνο του θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία.

Αν πάλι ο Ζντοβτς τα κάνει μαντάρα, ο Αγγελόπουλος θα αναγκαστεί να ψάξει τον επόμενο για να τον βάλει στο... σωστό δρόμο, τον προπονητή που θα ταιριάξει με τα χνώτα της ΑΕΚ και που θα μπορέσει να αξιοποιήσει σωστά τα χρήματά του... Μέχρι να τον βρει ο Αγγελόπουλος δεν κρίνεται για τις μεταγραφές που υλοποιεί, αλλά για τους προπονητές που επιλέγει και τους ανθρώπους που τον οδηγούν σ' αυτές τις λάθος επιλογές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Άρης Λαούδης
Άρης Λαούδης

Μεγαλωμένος ολημερίς σ' ένα ανοικτό γηπεδάκι στην Αγιά Παρασκευή δύο πράγματα θα μπορούσα να είναι: Ή μπασκετμπολίστας ή δημοσιογράφος κι επειδή το πρώτο ήταν ολίγον δύσκολο για πολλούς λόγους, προτίμησε το δεύτερον, αυτό που συνήθως διαλέγουν οι «αποτυχημένοι αθλητές» για να απαλύνουν τον πόνο τους και να αισθάνονται τη μυρωδιά των αποδυτηρίων. Ως (δήθεν) μπασκετμπολίστας έφτασε να δοκιμάζεται μέχρι τα παιδικοεφηβικά των Αμπελοκήπων, αλλά ως συντάκτης τα κατάφερε μάλλον καλύτερα. Συντάκτης μπάσκετ από το 1993 στο αθλητικό τμήμα του «ΕΘΝΟΥΣ», ρεπόρτερ στα θέματα Παναθηναϊκού από το 1997 μέχρι το 2012, ζώντας όλες τις ένδοξες στιγμές των «πράσινων», αρθρογράφος στα «Πράσινα Νέα», επί χρόνια αρχισυντάκτης στο SentraGoal, ραδιοφωνικός παραγωγός στον Sentra 103,3 και αρθρογράφος στο Goal News για τις βραδιές της Ευρωλίγκας.