Επιβεβαίωση Ζντοβτς για Μπράουν και... Χάμοντς

Επιβεβαίωση Ζντοβτς για Μπράουν και... Χάμοντς

Επιβεβαίωση Ζντοβτς για Μπράουν και... Χάμοντς

bet365

Φανερά προβληματισμένος από τα όσα είδε μέσα στο παρκέ, παρά τη νίκη της ΑΕΚ εμφανίσθηκε ο Γιούρι Ζντοβτς στη συνέντευξη τύπου, όπου προανήγγειλε την απόκτηση όχι ενός, αλλά δύο παικτών στην περιφέρεια.

Ο Ντι Τζέι Κούπερ έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ κόντρα στο Λαύριο και η Ένωση βρίσκεται πολύ κοντά στο να τον αντικαταστήσει με τον Τζέικ Κόβαν Μπράουντ, ο οποίος όμως δε θα είναι η μοναδική προσθήκη στην περιφέρεια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ζντοβτς.

«Δεν ξέρω πως να ξεκινήσω. Είδατε το παιχνίδι. Κερδίσαμε, αλλά για ακόμη μια φορά είχαμε τα ίδια προβλήματα. Ήμασταν καλύτεροι σε όλες τις παραμέτρους από τον αντίπαλό μας, εκτός από μια. Είχαμε πρόβλημα να σπάσουμε το zone press. Οι παίκτες μου κρύβονταν, δεν ήθελαν να πάρουν την ευθύνη. Όταν δέχεσαι 27 πόντους από λέι απ σημαίνει πως κάτι δεν κάνεις καλά. Μπορώ να πω πως στο 5-5 δεν ήμασταν κακοί, αλλά αρκετά καλοί, όπως και με τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Λαυρίου έβαλαν πολλά καλάθια από κλεψίματα και έχτισαν ψυχολογία. Κερδίσαμε, αλλά πρέπει να πιστέψουμε πως μπορούμε βελτιωθουμε μέσα από τις προπονήσεις», είπε αρχικά.

Για τον Κούπερ:
«Περίμενα την ερώτηση. Ο Μπράουν είναι combo guard, ωστόσο είναι ο μισός αντικαταστάτης του Κούπερ. Τον ξέρετε, μπορεί να δημιουργήσει, να μεταφέρει τη μπάλα και να σκοράρει. Σίγουρα θα ψάξουμε για ακόμη ένα παίκτη, ο οποίος θα μας βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα. Αυτό θα γίνει διότι δε περίμενα πως θα είχαμε ποτέ τόσο μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την παράμετρο. Να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία και να συνεχίσουμε. Το συμβόλαιο του Κούπερ είναι πολύ βαρύ για το μπάτζετ μας. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία μου, ιδιαίτερα αμυντικά. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια μας βοήθησε αρκετά. Ψάχνω έναν άλλου τύπου παίκτη. Το συμβόλαιό του είναι μεγάλο συγκριτικά με το μπάτζετ που θέλουμε να έχουμε την επόμενη χρονιά»

Σε ερώτηση για το αν οι προσθήκες στους γκαρντ θα είναι οι τελευταίες, απάντησε:
«Δύσκολη ερώτηση. Οι παίκτες μερικές φορές δείχνουν κάτι καλό, μετά το καταστρέφουν και με έχουν μπερδέψει. Πρέπει όλοι να καταλάβουν το πού είναι, γιατί η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ μπερδεμένος. Θα ήθελα να τους μάθω καλύτερα. Θέλουμε να βρούμε έναν παίκτη, είτε Αμερικανό, είτε κοινοτικό που να μπορεί να πεθαίνει για την ΑΕΚ. Κάτι που πρέπει να γίνει παράδειγμα και για τους υπόλοιπους, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν που παίζουν. Πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα, ο οποίος να συνδέεται με το όνομα της ΑΕΚ. Ακούμε άσχημα πράγματα για την ΑΕΚ, αλλά εμένα η δουλειά μου είναι να μπορέσουμε να χτίσουμε χαρακτήρα με παίκτες που θα μπαίνουν και θα τρώνε το παρκέ. Όχι με παίκτες που βλέπουν το μπάσκετ σαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους»

Για τον Χάμοντς:
«Είναι σίγουρα στη λίστα. Έχω δει πολλούς παίκτες και δεν έχουμε αποφασίσει. Δεν εξαρτάται 100% από εμάς. Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία μου. Δε μπορούμε να πούμε πως θα βρούμε τον ιδανικό. Να βρούμε ένα παίκτη όμως, που να μας βοηθήσει στο να οργανώσουμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε καθαρό πόιντ γκαρντ. Πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα στη μπάλα, αλλά και στο οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Χρειάζομαι έναν γκαρντ που να καταφέρνει να κοντρολάρει το παιχνίδι, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο»

Από την πλευρά των παικτών, μίλησε ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο οποίος στάθηκε στις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.

«Σήμερα παίζαμε με μια αρκετά επικίνδυνη ομάδα, που παίζει περίεργο μπάσκετ. Το πρόβλημά μας ήταν στην άμυνα. Κάναμε πολλά λάθη, δεχθήκαμε εύκολα καλάθια, αφήσαμε το Λαύριο μέσα στο παιχνίδι μέχρι το τέλος, ενώ θα μπορούσαμε να το είχαμε «καθαρίσει» από πιο πριν. Είμαστε καινούρια ακόμη ομάδα και δε μπορούμε να βρούμε την ομοιογένεια που θέλουμε. Ελπίζω να κρατήσουν το ρόστερ και να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτό περισσότερο», είπε ο έμπειρος φόργουορντ-σέντερ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα