Παπανικολάου: «H Μπαρτσελόνα απέδειξε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι» (gTV & pics)

Παπανικολάου: «H Μπαρτσελόνα απέδειξε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι» (gTV & pics)

Βασίλης Τσίγκας
Παπανικολάου: «H Μπαρτσελόνα απέδειξε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι» (gTV & pics)
Ο Κώστας Παπανικολάου αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:15 κι η ΚΑΕ Ολυμπιακός και λιγοστοί φίλοι της ομάδος τον καλωσόρισαν... σπίτι του. Τι είπε για την επιστροφή του, τη Μπαρτσελόνα και το προσεχές ντέρμπι «αιωνίων».

Ο 25χρονος φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» (πλέον) επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της νέας (παλιάς) του ομάδας και στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «επιστροφή στα παλιά λημέρια», αλλά και για την προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει για να ενταχθεί κανονικά και ομαλά με την υπόλοιπη ομάδα.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν περίπου 10-15 φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν, με τον διεθνή παίκτη να βγάζει αρκετές φωτογραφίες πριν αποχωρήσει.

«Σημασία έχει το από εδώ και πέρα. Πάντα είναι όμορφο να γυρνάς σε γνώριμα λημέρια. Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά. Προς το παρόν ξεκούραση από το μεγάλο ταξίδι. Μέσα από το πρόγραμμα της ομάδας θέλω να βρω τον εαυτό μου και να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι καλύτερο μπορούμε. Όπως είπα, δεν υπάρχει λόγος για πολλά λόγια. Είναι η ώρα για δουλειά. Έχω πολύ δρόμο να καλύψω για να προσαρμοστώ στην ομάδα και να μπω στο σύστημα. Τα παιδιά από την αρχή της σεζόν παλεύουν για να έχουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει κι εγώ να δουλέψω για να είμαι εντάξει απέναντι σε αυτά και την ομάδα. Όλα είναι στο χέρι του προπονητή, αυτός αποφασίζει για το πότε θα μπω με την ομάδα», είπε αρχικά ο «Παπ»

Για την επιστροφή του είπε:
«Πάντα ζυγίζεις τα δεδομένα. Αλίμονο όμως, να έχω θέμα να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Σίγουρα το παρελθόν και όσα έζησα με την ομάδα με έκαναν να θέλω να γυρίσω»,

Για το οτί θα αλλάξει νούμερο στη φανέλα:
«Ένας αριθμός είναι, τίποτα άλλο. Τώρα έχω το Νο25. Κι εγώ ακόμη με είχε συνηθίσει με το άλλο νούμερο, αλλά δεν σημαίνει κάτι».

Για την απόφασή της Μπαρτσελόνα να μην ισοφαρίσει την πρόταση του Ολυμπιακού, δήλωσε:
«Η Μπαρτσελόνα έδειξε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι, έδειξε πόσο σέβεται τον αθλητή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα που σεβάστηκαν την επιλογή μου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την κίνησή τους να αποδεχθούν ότι ήθελα να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Έδειξαν ήθος. Σημασία πλέον έχει ότι βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι το καλύτερο»,

Για το αν έχει κλείσει ο κύκλος του στο ΝΒΑ:
«Δεν έχει κλείσει κάτι για μένα. Είμαι ακόμα μικρός, αλλά αυτή τη στιγμή κοιτάω το παρόν».

Pap is back! #OlympiacosBC #Papanikolaou

Posted by Olympiacos B.C. on Thursday, January 21, 2016
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα