Προβάδισμα του Γκίμπσον όσο δεν υπάρχει «άμεση λύση»

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ

Προβάδισμα του Γκίμπσον όσο δεν υπάρχει «άμεση λύση»

Προβάδισμα του Γκίμπσον όσο δεν υπάρχει «άμεση λύση»

Όσο ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκει παίκτη «εδώ και τώρα», τόσο η περίπτωση του Γκίμπσον κερδίζει πόντους.

Μπορεί αρχικά οι «πράσινοι» να έψαχναν παίκτη που θα μπορούσε να αγωνιστεί και στο δευτεριάτικο (25/1) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο τη δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι που λειτουργεί υπέρ της περίπτωσης του Αμερικανού γκαρντ που αυτή την περίοδο αγωνίζεται στην Κίνα.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Γκίμπσον, ο οποίος ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην Κίνα τον Φεβρουάριο, ωστόσο δεν έχει αντίρρηση να φύγει νωρίτερα εφόσον καλυφθεί οικονομικά για το χρονικό διάστημα του υπάρχοντος συμβολαίου.

Ο 29χρονος Αμερικανός είναι διατεθειμένος να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα, ακόμη και αν πάρει λιγότερα χρήματα από αυτά που αυτή την περίοδο εισπράττει στην Κίνα. Ωστόσο, θα πρέπει τουλάχιστον να εξασφαλίσει ότι δε θα χάσει χρήματα από τον 1-1,5 μήνα που απομένει για τη λήξη του κινεζικού πρωταθλήματος.

Ο Γκίμπσον είναι ένας παίκτης που παίζει στις θέσεις «2» και «1», έχει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα (απόδειξη ότι έχει 39,4 πόντους στην Κίνα), έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, καθώς έχει παίξει, μεταξύ άλλων, στην Τουρκία και η ηλικία του είναι τέτοια, που θα μπορούσε να ταιριάξει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό που έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης στην περιφέρεια.

Η αρχική πρόθεση του Παναθηναϊκού με την περίπτωση του Γκίμπσον ήταν ο παίκτης να είναι παρών και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά κάτι τέτοιο ξεκαθαρίστηκε πως είναι αδύνατον.

Από τη μία δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία όσον αφορά στο κομμάτι του συμβολαίου που τρέχει στην Κίνα. Από την άλλη, ακόμη κι αν υπήρχε συμφωνία θα ήταν αδύνατο ο παίκτης να προλάβει να έρθει στην Ελλάδα και να είναι έτοιμος τη Δευτέρα να αγωνιστεί.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, αν ο Παναθηναϊκός το επόμενο 24ωρο, δεν έχει βρει κάποια αξιόπιστη και σίγουρη λύση, τότε ο Γκίμπσον θα έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για να είναι αυτός ο εκλεκτός του Τζόρτζεβιτς και οι εξελίξεις θα τρέξουν σχετικά γρήγορα.

Best of internet