Ο…Γιαννάκης είναι ο πιο πιστός οπαδός του μπασκετικού ΠΑΟΚ!

Ο…Γιαννάκης είναι ο πιο πιστός οπαδός του μπασκετικού ΠΑΟΚ!

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο…Γιαννάκης είναι ο πιο πιστός οπαδός του μπασκετικού ΠΑΟΚ!

bet365

Είναι ωραίο να γράφεις για την ψυχή της «πιο… ΠΑΟΚ» ομάδας, απ’ όλες. Το αξίζει. Όμως, μήπως, το αξίζει περισσότερο ο Γιαννάκης; Ποιος είναι ο Γιαννάκης; Ας, σας τον συστήσουμε...

Αφήνοντας στην άκρη την επική ανατροπή από το -24, που για να πω την αμαρτία μου μόνον ο μόλις έξι χρονών γιος μου δίπλα μου, το πίστευε, κυρίως λόγω άγνοιας του για το τι εστί (μπασκετικός) ΠΑΟΚ, η ματιά μου δεν ξεκολλούσε από μια φωτογραφία, που «ανέβασε», μετά τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ, στη σελίδα της στο facebook η ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτό το «κλικ», του Παύλου Μακρίδη, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει το «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», γιατί πίσω απ’ αυτή τη φωτογραφία κρύβεται μια απίστευτη ιστορία. Πάνω απ’ όλα κρύβεται η δύναμη μιας ψυχούλας, του Γιαννάκη, που ζει και αναπνέει, «τρέφεται», παίρνει ζωή, από τον ΠΑΟΚ. Έτυχε να έχει λατρέψει τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να ίσχυε το ίδιο, για τον Άρη, τον Ηρακλή, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ. Δεν έχει καμία σημασία, πιστέψτε μας…

Το Σάββατο το απόγευμα, παρά το κρύο και τη βροχή, έκανε την ίδια διαδρομή. Δεν επέλεξε την ζεστασιά του σπιτιού του. Γι’ αυτόν το σπίτι του είναι όπου παίζει ο ΠΑΟΚ. Ήταν ένα Σάββατο γεμάτο ΠΑΟΚ, την ώρα που άλλοι βγαίνουν βόλτα στα μαγαζιά, ο Γιαννάκης θα έπαιρνε διπλή δόση… ΠΑΟΚ. Πρώτα μπάσκετ, μετά βόλεϊ. Όμως, ο ΠΑΟΚ είναι, κομμάτι της ζωής του. Και τι ζωής! Δύσκολης, με εμπόδια, προβλήματα, αγωνία, από τις πρώτες μέρες…

Ο Γιαννάκης, ένα Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, δεν χάνει ματς του ΠΑΟΚ. Είναι εκεί, ακόμη και όταν στο «Παλατάκι» μετρούν με τα… δάχτυλα και ψάχνουν με το τουφέκι τους θεατές. Αυτός είναι εκεί. Στη γωνιά του. Πίσω από το καλάθι, μια ανάσα από το παρκέ, όπου οι ήρωες του με τα ασπρόμαυρα έδιναν τη «μάχη» για την απόλυτη ανατροπή σ’ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μπάσκετ των τελευταίων ετών.

Ο Πρέλεβιτς, τον Ιούνιο του 2014 του χάρισε το μετάλλιο για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα της Basketleague. Ο Μπάνε απ’ τα ελάχιστα που μπορεί να κάνει, είναι να του παραχωρήσει μια μόνιμη θέση πάρκινγκ, για το ειδικό βαν με το οποίο τον μεταφέρει ο πατέρας του. Κι ο Γιάννης βοηθάει με όσες οικονομικές δυνατότητες διαθέτει τον ΠΑΟΚ. Δεν δέχεται, αν και το αξίζει, να μπαίνει δωρεάν στο γήπεδο! Εκείνη την περίοδο, πριν από τους τελικούς με τον Πανιώνιο, ο πρόεδρος της ΚΑΕ είχε ζητήσει δημόσια την οικονομική βοήθεια από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, με τον Γιάννη να του παραδίδει ένα φάκελο με 50 ευρώ! Αυτά είχε, αυτά μπορούσε, αυτά έδωσε. Με την ψυχή του.

«Είναι ένας από τους καλύτερους φιλάθλους μας, έρχεται σε όλα τα παιχνίδια και έχουμε μαζί του επικοινωνία. Επικοινωνεί μαζί μας με τις εκφράσεις του και μας δείχνει τα συναισθήματά του. Διαπιστώνω ότι απολαμβάνει τη ζωή από τη θέση του και με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει, αλλά τα ξεπερνάει και δείχνει χαρά και αγάπη προς όλο τον κόσμο», είχε δηλώσει, τότε, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Εκεί, στην ίδια γωνιά, ήταν και στους περσινούς τελικούς του βόλεϊ, όταν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μαζί με όλη την ομάδα του ΠΑΟΚ. Πάει κάθε Κυριακή, είτε βρέχει, είτε χιονίζει, είτε έχει καύσωνα, στην Τούμπα. Στο ματς με την Ντόρτμουντ, η ομάδα χάντμπολ, του είπε με κάποια λίγα δώρα το πιο μεγάλο ευχαριστώ για την συμπαράσταση, που προσφέρει και σ’ αυτό το τμήμα. Ο Γιαννάκης είναι παντού, όπου παίζει ο ΠΑΟΚ, παράδειγμα για όλους.

Κι όπως έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο «κάπτεν» Κώστας Βασιλειάδης, μετά το θρίαμβο επί της ΑΕΚ, «χάρηκε περισσότερο από εμάς. Τιτανοτεράστιος…».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα