Ζντοβτς: «Φοβήθηκαν να κερδίσουν οι παίκτες μου»

Γιάννης Ράμμας
Ζντοβτς: «Φοβήθηκαν να κερδίσουν οι παίκτες μου»

bet365

Ο Γιούρε Ζντοβτς εξήγησε πως η ευθύνη της ήττας απ' τον ΠΑΟΚ (79-75) στην Πυλαία βαραίνει τον ίδιο, αλλά δεν ξέχασε να... δείξει και τους παίκτες του στην ΑΕΚ.

«Συγχαρητήρια στο κόουτς Μαρκόπουλο και στους παίκτες του ΠΑΟΚ, προσπάθησαν πολύ σκληρά. Εμείς είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στα πρώτα 15 λεπτά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, παίξαμε άμυνα και πετύχαμε ίσως και κάποια άτυχα σουτ και το σκορ ίσως να μην αντικατόπτριζε την εικόνα σ' εκείνο το σημείο. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα μου από εκεί και μετά φοβήθηκε να κερδίσει την αναμέτρηση. Ξαναείδα χλωμά πρόσωπα, έλλειψη ενέργειας, όχι τη συγκέντρωση που χρειαζόμαστε, κάτι που είναι μόνιμο πρόβλημα. Χάσαμε τη νίκη εξαιτίας της άμυνάς μας. Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ υπέφερε για να σκοράρει, στο δεύτερο ημίχρονο έμπαιναν πολύ εύκολα τα καλάθια και γι' αυτό χάσαμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παίξουμε περισσότερα από 15 καλά λεπτά. Ήρθαμε για να νικήσουμε. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά απ' την ΑΕΚ ως ομάδα. Έχει έναν προπονητή πολύ καιρό, έμπειρους παίκτες. Δεν υπάρχει δικαιολογία, όμως, θέλαμε τη νίκη. Η ευθύνη είναι πάντα του προπονητή» είπε στη συνέντευξη Τύπου της 14ης αγωνιστικής της Α1 ο 49χρονος Σλοβένος προπονητής της ΑΕΚ.

«Είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω ότι μπορούμε να βρούμε λύση μέσα από ομαδική δουλειά. Φοβάμαι, όμως, ότι αυτό έχει σχέση με το χαρακτήρα του κάθε παίκτη» πρόσθεσε.

«Η ΑΕΚ έχει κάνει πάρα πολλές αλλαγές. Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει μία σύνθεση στην ομάδα. Σίγουρα θα προσπαθήσω για κάποιες αλλαγές στον τρόπο που παίζουμε» συνέχισε, για να καταλήξει για τη μάχη της τρίτης θέσης: «Ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί είμαι πολύ νέος στο Πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι μπροστά απ' την ΑΕΚ σ' επίπεδο ετοιμότητας. Ο ΠΑΟΚ χτίζει εδώ και χρόνια μία ομάδα και κάνει βήματα μπροστά, ο Άρης εδώ και δύο χρόνια. Χωρίς να γίνω αλαζόνας, η νοοτροπία δε μπορεί να είναι να νικήσουμε τον ΠΑΟκ και τον Άρη. Αυτό που πρέπει να περάσω στην ομάδα είναι ότι πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Να κερδίσει η ομάδα το κάτι παραπάνω. Αν σκέφτεσαι την τρίτη θέση, μπορεί να μην κερδίσεις την τρίτη θέση».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα