Ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ; Γουόριορς ή Σπερς; (poll)

Ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ; Γουόριορς ή Σπερς; (poll)

bet365

Τα ξημερώματα οι Σπερς συμπλήρωσαν τα πρώτα 40 παιχνίδια της σεζόν και αυτή τη στιγμή «τρέχουν» ένα σερί 9 νικηφόρων αγώνων. Είναι ικανοί όμως να σταματήσουν τους τρομερούς Γουόριορς;

Ο μισός «δρόμος» στη φετινή κανονική περίοδο του ΝΒΑ έχει καλυφθεί και αναμφίβολα μπορούν ήδη να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα σχετικά με τις δύο καλύτερες (βάσει ρεκόρ) ομάδες.

Σαν Αντόνιο και Γκόλντεν Στέιτ είναι οι πιο «καυτές» ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα. Οι ήττες των δύο είναι μετρημένες στα δάχτυλα και δείχνουν πως είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Ακόμη και οι Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν μπορούν, προς το παρόν τουλάχιστον, να τους ανταγωνιστούν.

Οι Γουόριορς βρίσκονται στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας και το 36-2 είναι το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ. Οι Σπερς, ακριβώς από κάτω, με ρεκόρ 34-6 και 22-0 στην έδρα τους. Ακόμη δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις 26/1 στην έδρα των πρωταθλητών.

Στο Ντένβερ δοκιμάζονται απόψε οι πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Θα καταφέρουν να σημειώσουν περισσότερους από 108,5 πόντους ; Σε απόδοση 1.65 στην Interwetten αυτό το ενδεχόμενο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι παρόλο που άπαντες στέκονται στην... τρελή πορεία των Γουόριορς, η πραγματικά τρομακτική ομάδα του ΝΒΑ είναι οι Σπερς. Πρώτος και καλύτερος, ο Ντοκ Ρίβερς.

«Όλοι μιλάνε για τους Γουόριορς. Το Σαν Αντόνιο όμως, δε νικάει απλά. Καταστρέφει οποιαδήποτε ομάδα βρεθεί στο δρόμο του», είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο ο προπονητής των Λ.Α Κλίπερς.

Όπως θα δείτε και στο γράφημα παρακάτω, οι Γουόριορς έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ενώ οι Σπερς την καλύτερη άμυνα. Το εξωπραγματικό μπάσκετ που παίζουν οι πρωταθλητές είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακό, ωστόσο το Σαν Αντόνιο δείχνει πως δεν... ιδρώνει καν.

Το rotation του Πόποβιτς είναι σεμιναριακού επιπέδου. Από τους 5 βασικούς, μόνο ο Λέοναρντ αγωνίζεται περισσότερα από 30 λεπτά (33,1). Αντίθετα, στους Γουόριορς, οι Γκριν, Κάρι και Τόμπσον βρίσκονται στο παρκέ από 33 λεπτά και πάνω σε κάθε ματς.

Ο τρόπος που επιτίθενται οι παίκτες του Στιβ Κερ, ίσως θεωρείται ανορθόδοξος, πόσο μάλλον συγκριτικά με το πως παίζουν οι Σπερς, αλλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο φέρνει συνεχώς νίκες, αλλά και έναν τίτλο, στο Γκόλντεν Στέιτ.

Στα περσινά πλέι οφ δεν συναντήθηκαν και αρκετοί ισχυρίστηκαν πως αν οι Γουόριορς είχαν πέσει πάνω στους Σπερς, τότε ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η τρέχουσα, αναμένεται να είναι και η τελευταία χρονιά για τους Τιμ Ντάνκαν και Μανού Τζινόμπιλι, που δείχνουν αποφασισμένοι να... καταπιούν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους προκειμένου να κατακτήσουν έναν ακόμη τίτλο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων για φέτος:

Γουόριορς - Σπερς 25/1
Σπερς - Γουόριορς 19/3
Γουόριορς - Σπερς 7/4
Σπερς - Γουόριορς 10/4

 

NBA Τελευταία Νέα