Η ενίσχυση και η σκανδαλάρα!

Η ενίσχυση και η σκανδαλάρα!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Η ενίσχυση και η σκανδαλάρα!
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την επιβεβαίωση ενίσχυσης από την εικόνα της ομάδας στο μπάσκετ και ένα ακόμη σκάνδαλο στην ΕΠΟ που περνάει στα ψιλά

Η κατραπακιά από την Αρμάνι ήταν μεγάλη για όσους δεν την περίμεναν. Ια όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι στο μπάσκετ τα...μπάτζετ σπάνια δεν παίζουν καθοριστικό ρόλο γιατον τελικό νικητή. Ή μάλλον σπάνια δεν παίζουν ρόλο όταν μία ομάδα με 11 εκ ευρώ μπάτζετ όπως η Αρμάνι παίζει εντός έδρας με μία ομάδα των 800.000 ευρώ.

Οι εμφανίσεις του ΑΡΗ στο Αλεξάνδρειο όπου η ομάδα αποκτάει άλλη δυναμική για πολλούς και διάφορους λόγους...ξεγελάει. Και αυτό δεν περιμέναμε φυσικά να το δούμε στο Μιλάνο. Ο ΑΡΗΣ για να γίνει ανταγωνιστικός απέναντι σε αυτές τις ομάδες θέλει 3 παίκτες τουλάχιστον σε άσο, τριάρι και πεντάρι. Ανταγωνιστικός. Ο ΑΡΗΣ απέναντι σε τέτοιες ομάδες για να είναι ανταγωνιστικός πρέπει δυο πράματα να συμβούν. Είτε να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση και αυτοί την χειρότερη, είτε να είναι...αδιάβαστοι. Μιλάω για τα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί στο Παλέ μπορεί να χάσουν όλοι και όσοι έχουν παίξει σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλοι καταλαβαίνουν το γιατί.

Επειδή συγκρίνουν κάποιοι το ματς της Ούνιξ πέρα του ότι οι Ιταλοί είναι καλύτεροι, η διαφορά είναι ότι οι Ρώσοι ήταν αδιάβαστοι. Δεν είχαν ιδέα ποιος είναι ο ΑΡΗΣ τι είναι ο Μακνιλ και ο Γουότερς. Μπήκαν με υπεροψία χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του ΑΡΗ και με υπεροψία...έχασαν.

Οι Ιταλοί χθες για 40 λεπτά τσαλάκωσαν τον ΑΡΗ και τον χτύπησαν σεμία μεγάλη του αδυναμία. Την...επιπολαιότητα του άσου του. Ο Γουότερς όποτε έχει πιεστεί έχει κάνει φθηνά λάθη. Όσοι δεν γνωρίζουν μπάσκετ στην στατιστική βλέπουν τους πόντους. Δεν ειναι αυτό όμως το μπάσκετ. Όταν δεν έχει συμπαράσταση και από τον Ξανθόπουλο τα πράγματα για τον ΑΡΗ γίνονται τραγικά. Ο ΑΡΗΣ πιέστηκε σε όλο το γήπεδο μετά τα πρώτα 4-5 λεπτά και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Δυο φορές έκανε 5 δευτερόλεπτα. Ξύλο πολύ στην άμυνα με ανοχή φυσικά από τους ρέφερι και την ίδια στιγμή 39 βολές η Αρμάνι!

Ο Πρίφτης επέλεξε να μην ενισχύσει το ρόστερ και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει κάνει λάθος. Πλέον δεν έχει καμία λογική μετά το ματς με την Άλμπα να μην υπάρξει αλλαγή τουλάχιστον του Τσούπκοβιτς. Μην περιμένετε όμως να αλλάξει δραματικά η εικόνα της ομάδας.

Ξαναγράφω. Ο ΑΡΗΣ για να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες όπως η Αρμάνι και πάλι να είναι το αουτσάιντερ, χρειάζεται άσο, τριάρι και πεντάρι από το πάνω ράφι. Θα πρέπει όμως να έχουμε υπομονή. 1000 φορές έχουμε σημειώσει ότι η φετινή χρονιά είναι μεταβατική. Τη νέα σεζόν θα αποτελούν απαίτηση αυτές οι κινήσεις. Τη νέα σεζόν θα έχω πολύ μεγαλύτερους στόχους. Για φέτος όμως πρέπει να γίνει μία αλλαγή γιατί μπορεί όντως να επιτευχθούν στο τέλος οι στόχοι με το υπάρχον ρόστερ, αλλά ξεκάθαρα- επειδή υπάρχει βάσιμη πιθανότητα και κίνδυνος- η ομάδα που παίζει Τετάρτη- Σάββατο να μην έχει ανάσες και να σκάσει, την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ ξεκουράζεται με ήδη καμια δεκαριά (έχω χάσει το μέτρημα) αλλαγές στο ρόστερ της.

Πάω και στην σκανδαλάρα. Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσισε να επιστρέψει στον ΟΦΗ τους 6 βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί γιατί ο ΚΑΠ, που ψηφίστηκε το καλοκαίρι δεν γίνεται να ισχύει από φέτος, αλλά από την επόμενη σεζόν. Είναι αυτό το σκάνδαλο; Όχι βέβαια. Αυτό λέει ο νόμος! Έλα όμως που τρια διαφορετικά δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και ανάμεσά τους και το διαιτητικό το καλοκαίρι αποφάσισαν ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΠ και τώρα 5 μήνες μετά ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!

Μια ακόμα σκανδαλάρα ολκής που οδήγησε τον Καραισκάκη στο να βγάλει ανακοίνωση περί αποχώρησης από το πρωτάθλημα. Μπορώ να αντιληφθώ μετά την αλλαγή στα διοικητικά γιατί δεν αντιδρά ο ΑΡΗΣ, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει ο κ. Κοντωνής. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να παρέμβει η Πολιτεία σε ένα τέτοιο καραμπινάτο σκάνδαλο; Τι πρέπει να γίνει για να αποδώσει ευθύνες, αλλά και να αποκατασταθεί Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ;

Ξέρω ξέρω. Τζάμπα ρωτάω και τζάμπα φωνάζω, αλλά δεν θα σταματήσω να είστε σίγουροι. Τουλάχιστον ηθικά υπάρχει δικαίωση (τι να την κάνω θα μου πει το αρειανάκι). Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα εξευτελιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο...

ΥΓ1 Το άλλο; Αλλάζει το ματς ΠΑΟ-ΑΡΗΣ στο κύπελλο λόγω ευρωπιακών υποχρεώσων των ομάδων έλεγαν ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Μάλιστα. Βάλαμε τα ματς με τον ΠΑΟ να παίξει με την Καβάλα στις 23 του μήνα και τον ΑΡΗ παραμονή Χριστουγέννων στο ΣΕΦ με Ολυμπιακό, πριν τον ημιτελικό στις 27, ενώ αρχικά είχε οριστεί να παίξει ο ΠΑΟ Ευρωλίγκα Παρασκευή και Κυριακή με ΑΡΗ. Και τώρα τι κάνει ο ΕΣΑΚΕ; Επειδή ο ΠΑΟ παίζει Πέμπτη στην Ευρωλίγκα ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ορίζει το ματς για την Α1, Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Και ο ΑΡΗΣ θα παίξει Κυριακή ΕΚΤΟΣ έδρας και στο καπάκι ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΜΠΑ!!! Όλα καλά παιδιά συνεχίστε έτσι. Συναγωνίζεστε ΕΟΚ, ΕΠΟ και ΕΣΑΚΕ για το ποιος είναι ο καλύτερος!!! Ο ΑΡΗΣ όμως τι κάνει; Γιατί πλέον δεν είμαι ο ΑΡΗΣ των χρεών που τρέμω μην με αφανίσουν με πρόστιμο γιατί στραβοκοίταξε ο Πάσαλιτς τον Γκόντα. Όταν δεν αντιδράς θα κάνουν ακόμα χειρότερα γιατί είναι πολλά τα λεφτά ΛασκΑΡΗ. Και τα σημειώνω όλα αυτά γιατί ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. Ελπίζω απλά φέτος να...αγοράζεις και τη νέα σεζόν να τους ξεμπροστιάζεις.

ΥΓ2 Τι έγινε ρε παιδιά με το 44; Φωνές, υστερίες, καταστροφές, καταποντισμοί και τελικά θα γίνει αυτό το οποίο γράψαμε σε αυτή την γωνιά τον Απρίλιο. Ότι δεν έχει καμία επίπτωση ο ΑΡΗΣ (φυσικά και θα είχε αν δεν ήταν υπό εκκαθάριση), αλλά θα κληθούν τα φυσικά πρόσωπα να πληρώσουν τα 72000 ευρώ. Ένα χρόνο πριν λάσπη και για αυτό το θέμα και σήμερα που η αλήθεια βγήκε στο φως, απλή αναφορά...

ΥΓ3 Μια που είπα απλή αναφορά. Η όμορφη Θεσσαλονίκη ούτε λέξη για το σκάνδαλο σε βάρος του ΑΡΗ. Την ίδια στιγμή έγινε πρωτοσέλιδο η σκανδαλώδης μεταχείριση έναντι του συμπολίτη να τον βάζουν να παίζει επί 2-3 αγωνιστικές εντός έδρας στις 1500. Έγινεεεεεεεεεεεε...

YΓ4 Παίζει ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το Σάββατο και με ρωτάτε ποιος θα ήθελα να νικήσει. Αν μπορούσα για να είμαι ειλικρινής θα τους μηδένιζα και τους δυο, αλλά εσείς τι λέτε ότι θέλω; Σίγουρα να κερδίσει η ομάδα, που δεν μπορεί να απειλήσει τον ΑΡΗ για την κόντρα της τρίτης θέσης. Ποια λέτε να είναι αυτή από τις δυο;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!