Σίμτσακ: «Νιώθω ντροπή»

Gazzetta team
Σίμτσακ: «Νιώθω ντροπή»
Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έκρυψε τη δύσκολη συγκυρία που προκαλεί η βαριά ήττα στο Μιλάνο και ζήτησε να μπει ο εγωισμός μπροστά. Σίμτσακ: «Νιώθω ντροπή».

«Είναι από τα βράδια που κανείς δεν θέλει να είναι στη θέση μας. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το ξεπεράσουμε και αυτό πρέπει να γίνει συλλογικά. Είναι δύσκολη η συνθήκη τώρα, έχουμε πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια και πολύ πιεσμένο πρόγραμμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις υποχρεώσεις μας» σχολίασε αρχικά ο τεχνικός του Άρη, προσθέτοντας: «Στο ματς με τη Ρόδο ήταν δική μας ευθύνη που δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και δεν είχαμε την ενέργεια που θα έπρεπε. Η Ποντγκόριτσα με το σήμερα έχει μια χαώδη διαφορά. Έχουν χαώδη διαφορά οι δύο ομάδες. Όταν η Αρμάνι με το ρόστερ αυτό παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές της, δεν έχουμε καμία τύχη. Εμείς όταν θα παίξουμε με τις δυνατότητές μας, θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με τέτοιου είδους ομάδες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσουμε αυτό το επίπεδο. Το σημερινό παιχνίδι είναι ένα μάθημα για μας, για να μείνουμε ταπεινοί και να συγκεντρώσουμε όλη μας την προσπάθεια μέσα στο γήπεδο, χωρίς να αφήνουμε να μένει κάτι μέσα στο γήπεδο. Είναι δύσκολο βράδυ. Η ομάδα θα παραμείνει ομάδα, θα παραμείνει σφιχτή και με την ίδια νοοτροπία, θα χάνει σαν ομάδα και θα κερδίζει σαν ομάδα».

Για την έλλειψη ενέργειας ενόψει Παναθηναϊκού και Άλμπα, εξήγησε: «Είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε τρεις μέρες και παρεμβάλλεται και ταξίδι. Αυτό κάνει πολύ δύσκολη τη δουλειά μας. Πρέπει να ξεκουραστούμε αύριο, να κάνουμε την αποθεραπεία. Πρέπει να μπει ο εγωισμός, να συγκεντρωθούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν σκέφτεται αλλαγές ή προσθήκες στο ρόστερ, ξεκαθάρισε: «Αυτό δεν είναι τώρα στο μυαλό μου, δεν ξέρω αν θα συζητηθεί, αλλά δεν προλαβαίνω να σκεφτώ κιόλας, έχουμε παιχνίδι σε τρεις μέρες και μετά σε δύο μέρες. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι άμεσα».

Σίμτσακ: «Μας... πλάκωσαν στο ξύλο και δεν αντιδράσαμε».

«Μας... πλάκωσαν στο ξύλο και δεν αντιδράσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας έκαναν ό,τι ακριβώς κάναμε στο Αλεξάνδρειο. Αυτές οι ομάδες παίζουν πολύ δυνατά. Έπρεπε να τους χτυπήσουμε στην δύναμη. Δεν το κάναμε και γνωρίσαμε δίκαια την ήττα. Μπορούμε να βρούμε χιλιάδες δικαιολογίες, το θέμα όμως είναι ότι δεν ήμασταν σήμερα στο γήπεδο» δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Σίμτσακ στην κάμερα της ΕΡΤ3, προσθέτοντας: «Νιώθω ντροπή για τον εαυτό μου πάνω απ' όλα. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε. Το θέμα είναι να δουλέψουμε πολύ στο γήπεδο, περισσότερο το μυαλό μας γιατί ξέφυγε λίγο. Να βρούμε ξανά την ταυτότητα μας, δηλαδή να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Ντροπιάσαμε και τον κόσμο που έκανε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Μία συγνώμη δεν είναι αρκετή. Από εδώ και πέρα, μόνο πράξεις».

Καμπερίδης: «Ό,τι έκανε της έβγαινε».

Τέλος, ο συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη, Σάββας Καμπερίδης, σημείωσε: «Η Αρμάνι κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Επέβαλλε τον ρυθμό της, ήταν πιεστική και μας έβγαλε εκτός ρυθμού στην επίθεση. Πέτυχε πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, ό,τι έκανε της έβγαινε και για αυτό ήρθε αυτή η διαφορά. Γνωρίζαμε ότι η Αρμάνι πιέζει τις γραμμές πάσας, προσπαθεί για τα κλεψίματα και είναι από τις καλύτερες ομάδες σε αυτό. Θα δούμε τα λάθη μας. Να τα μελετήσουμε και να καταλάβουμε τα λάθη μας απέναντι σε ομάδες που πιέζουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.