Η εκπαίδευση συναντά τον πρωταθλητισμό και κάνουν θαύματα! (gTV)

Η εκπαίδευση συναντά τον πρωταθλητισμό και κάνουν θαύματα! (gTV)

Το gTV «φωτίζει» το πρωτοποριακό εξατομικευμένο πρόγραμμα CGS Elite Athlete Programme, που εφαρμόζουν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα: Ποιους μαθητές-πρωταθλητές αφορά, ποια είναι τα προσόντα που λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να ενταχθεί ένας μαθητής στο πρόγραμμα και πώς τελικά οι μαθητές  εξασφαλίζουν χρηματοδότηση των σπουδών τους σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. 

Η εκπαίδευση συναντά τον πρωταθλητισμό και κάνουν θαύματα! (gTV)

Ο  συνδυασμός πρωταθλητισμού και μόρφωσης, στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολος. Ωστόσο, το Elite Athlete Programme, που εφαρμόζεται φέτος για 3η χρόνια στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε χρηματοδότηση των σπουδών μαθητών-πρωταθλητών σε ξένα πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, που κάνουν πρωταθλητισμό σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πόλο, ξιφασκία και τένις και παράλληλα θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πανεπιστημιακό επίπεδο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις αθλητικές δεξιότητές του για να εξασφαλίσουν πανεπιστημιακές υποτροφίες.

Οι μαθητές γυμνάζονται υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων προπονητών το πρωί, συμπληρώνοντας την απογευματινή τους προπόνηση, με προπονητικό πρόγραμμα που συμπληρώνει το αντίστοιχο των ομάδων τους. Ας τονιστεί ότι στο πρωτοποριακό πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, συμμετέχουν και τέσσερις από τους πιο ταλαντούχους μπασκετμπολίστες που ανήκουν στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού και προπονούνται υπό την επίβλεψη του παλαίμαχου διεθνούς πλέϊ-μέϊκερ, Νίκου Μπουντούρη.

Οι 37 συνολικά αθλητές που συμμετέχουν φέτος στο Elite Athlete Programme προσπαθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πρωταθλήτριας τένις, Έλενας Χριστοφή, που συμμετείχε στο US Open και το Wimbledon και της πολίστριας, Έλενας Ξενάκη, που έγινε δεκτή με πλήρη αθλητική υποτροφία στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια.

Eίναι ελπιδοφόρο ότι σε καιρούς ιδιαίτερους υπάρχουν πρωτοβουλίες με σκοπό να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Best of internet