«Νίκη για να ελπίζουμε σε πρόκριση»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
«Νίκη για να ελπίζουμε σε πρόκριση»
Ο Παναγιώτης Μπούτσκος, βοηθός προπονητής στον ΠΑΟΚ ανέλυσε τη Λιμόζ (12/01-19:00).

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παναγιώτης Μπούτσκος ανέλυσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, τη Λιμόζ.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Επόμενος αντίπαλος μας στη φάση των «32» του EuroCup είναι η Λιμόζ, ένα μεγάλο club, μία βαριά φανέλα του Eυρωπαϊκού μπάσκετ. Η Λιμόζ έρχεται στο «Παλατάκι» με νέο προπονητή και μία πολύ ποιοτική προσθήκη, τον πολύπειρο ΜακΚάλεμπ, έναν παίκτη που έχει αφήσει το στίγμα του στην ευρωλίγκα με τις δημιουργίες του στο transition. Είναι ο πρώτος αγώνας μέσα στο σπίτι μας και αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης πρέπει να δώσουμε ότι έχουμε για να φτάσουμε στη νίκη. Ειδικότερα μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας η νίκη θα κρατήσει το όνειρο ζωντανό.

Η Λιμοζ είναι μία ομάδα με εμπειρία και πολύ ταλέντο, αλλά λόγω της συνύπαρξης πολλών παικτών που θέλουν να παράγουν σκορ έχουν δυσκολευτεί να βρουν τη χημεία τους και η μέχρι τώρα πορεία τους δεν είναι η επιθυμητή. Στην περιφέρεια δεσπόζει ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ της Ευρώπης ο Βεστερμαν, που μαζί με τον Σαφάρτζικ, o οποίος μπορεί να σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου, συνιστούν ένα πολύ ισχυρό δίδυμο. Επίσης οι δεινοί σουτέρ Γκάτενς και Ντιαβαρά, ο Μπουνγκού Κολό ένας παίκτης που αποτέλεσε το μεγάλο πρότζεκτ της ομάδας στα forwards τα τελευταία χρόνια και ο γνώριμός μας από το πέρασμα στην Ελλάδα Ντάνιελς μπορούν στη βραδιά τους να αλλάξουν το μομέντουμ ενός αγώνα.

Μέσα στη ρακέτα ο Τραορέ δίνει ποιότητα με το all around παιχνίδι του ενώ οι Ζερμπό και Καμαρά δίνουν μέγεθος και σκληράδα κάτω από τα καλάθια.

Ωστόσο θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε ότι είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε έναν καλό φίλο, έναν σπουδαίο παίκτη που τίμησε τη φανέλα της ομάδας μας, ένα δικό μας παιδί, τον Μαρκ Πέιν. Τον καλωσορίζουμε, αλλά πρέπει να τον στεναχωρήσουμε…».