Μπολντς: Από το Κόσοβο στην Πάτρα και τώρα στο Λαύριο! (vid)

Μπολντς: Από το Κόσοβο στην Πάτρα και τώρα στο Λαύριο! (vid)

Φάνης Παναγιώτου
Μπολντς: Από το Κόσοβο στην Πάτρα και τώρα στο Λαύριο! (vid)

bet365

Ο ΝτεΜάριους Μπολντς οδήγησε το Λαύριο στη νίκη επί του Κόροιβου και το gazzetta.gr γράφει για τον Αμερικανό γκαρντ που έχει 18.5 πόντους κατά μέσο όρο!

Ο Τζαμάλ Νίξον ήταν εκ των πιο βασικών... κομματιών του παζλ του Λαυρίου για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Όταν τραυματίστηκε, άπαντες μπήκαν σε σκέψεις σχετικά με τον αντικαταστάτη του. Έπρεπε ν' αποκτηθεί παίκτης που θα μπορεί να δώσει λύσεις άμεσα κι εκ του αποτελέσματος η επιλογή που έγινε ήταν εξαιρετική!

Το Λαύριο έφερε ξανά στη χώρα μας τον ΝτεΜάριους Μπολντς (G, γενν. το 1984, ύψος 1.90), ο οποίος μετά από τέσσερις συμμετοχές στη Basket League παρουσιάζει αριθμούς που... ζαλίζουν! Συγκεκριμένα, μετράει 18.5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ/2 λάθη κατά μέσο όρο, ενώ στο κομβικής σημασίας ματς με τον Κόροιβο ήταν απλά εξαιρετικός με 24 πόντους (2/3 τρίποντα), 5 «σκουπίδια» (3 επιθετικά) και μόλις 1 λάθος στα 32:46 που έμεινε στο παρκέ!

ΜΑΣ ΤΟΝ... ΓΝΩΡΙΣΕ Ο ΒΕΤΟΥΛΑΣ
Ο Μπολντς, βέβαια, δεν είναι άγνωστος το ελληνικό μπασκετικό κοινό. Είπαμε και πριν. Στο Λαύριο έψαχναν για παίκτη που θα μπορεί να προσαρμοστεί άμεσα. Κι έφεραν τον Αμερικανό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σεζόν 2013-14. Ο Μπολντς είναι ακόμα μία πολύ καλή επιλογή ξένου παίκτη από τον Νίκο Βετούλα, που είχε βρει τον... ηγέτη του στο πρόσωπο του Αμερικανού. Και το έργο του νυν γκαρντ του Λαυρίου δεν ήταν εύκολο, καθώς πήγε στην Πάτρα ως αντικαταστάτης ενός σπουδαίου σκόρερ. Του Έρικ ΜακΚόλουμ που είχε πάρει μεταγραφή για τον Πανιώνιο. Ο Μπολντς ανταποκρίθηκε ιδανικά και σε 21 συμμετοχές με τον Απόλλωνα μέτρησε 15.4 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ/3 λάθη, ενώ ακόμα είχε στο ενεργητικό του 3 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

ΤΟ... ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΟΛΝΤΣ
Για να καταλήξει ο Μπολντς στο Λαύριο χρειάστηκε να κάνει ένα... μεγάλο ταξίδι. Η Πάτρα ήταν απλά ένας σταθμός. Ο Αμερικανός γεννήθηκε στο Illinois και φοίτησε στο Missouri Western πριν πάρει μέρος στο NBA draft 2006. Καμία ομάδα του ΝΒΑ δεν τον επέλεξε και μετά από ένα χρόνο στους St. Louis Stunners αποφάσισε να αφήσει την πατρίδα του και να παίξει μπάσκετ στην Ευρώπη. Αρχικά συμφώνησε με τη BC Lietkabelis από τη Λιθουανία (2008-2009) κι εν συνεχεία μετακόμισε στο Κόσοβο για την Bashkimi Prizren (2009-2010), την ομάδα που φέτος έπαιξε για λίγο ο Ευθύμης Τσακαλέρης! Η συνέχεια της καριέρας του τον βρήκε στη Μεγάλη Βρετανία (London Lions), ενώ πριν τον αποκτήσει ο Απόλλωνας έπαιξε στη BC Kolín από την Τσεχία. Το... ταξίδι του Μπολντς δεν περιορίστηκε στην Ευρώπη και μόλις έφυγε από την Πάτρα πήγε στην Al Rayan SC του Κατάρ. Την ομάδα του Στέργιου Κουφού!

Η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε τον βρήκε αρχικά στην Τουρκία με τη φανέλα της . Εκεί σημείωνε 18.60 κατά μέσο όρο (σ.σ. 46% στα τρίποντα), ωστόσο πήρε το ταλέντο του κι επέστρεψε στη χώρα μας για να ηγηθεί της προσπάθειας που κάνει το Λαύριο! Και μέχρι τώρα τα πηγαίνει εξαιρετικά!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα