Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 65-88

Ερυθρός Αστέρας - Φενέρμπαχτσε 65-88
Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς πανηγύρισε η Φενέρμπαχτσε, η οποία επικράτησε πολύ εύκολα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 88-65.

Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πατρίδα του συνδυάστηκε με νίκη για τη Φενέρμπαχτσε που δε συνάντησε αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα κόντρα στον γηπεδούχο Ερυθρό Αστέρα και έφυγε με το «διπλό» από την Pionir.

Αντίθετα, ο Ερυθρός Αστέρας γνώρισε την δεύτερη διαδοχική ήττα του στον όμιλο και παρέμεινε στην τελευταία θέση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρμπαχτσε έδειξε στο παρκέ πως είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω σαν ομάδα. Κυριάρχησε στα ριμπάουντ, είχε 8 περισσότερες ασίστ, 2 περισσότερα κλεψίματα, 1 λιγότερο λάθος και αρκετά καλύτερα ποσοστά κυρίως στα σουτ δύο πόντων (52%).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος παίκτης του παρκέ ήταν ο Λουίτζι Ντατόμε. Ο Ιταλός φόργουορντ συνέχισε τις καλές εμφανίσεις που κάνει φέτος. Τελείωσε το παιχνίδι με 21 πόντους (6/8, δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/4 βολές) και 6 ριμπάουντ. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μπόμπι Ντίξον που είχε 17 πόντους και 11 ασίστ σε 31 λεπτά.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοσή του Μάικ Ζίρμπες, ο οποίος είχε μόλις 5 πόντους (1/5 προσπάθειες) και 6 ριμπάουντ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το ξέσπασμα της Φενέρμπαχτσε στη δεύτερη περίοδο. Η τουρκική ομάδα έτρεξε ένα επί μέρους 18-8, και πήρε έτσι μια διαφορά 13 πόντων από το ημίχρονο (28-41)

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε κρατά μια ακόμα καλή και πληθωρική εμφάνιση, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας την εξαιρετική απόδοση του Κουίνσι Μίλερ, που είχε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 κοψίματα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ξεχνάνε το 70% στις βολές, ενώ αυτοί του Ερυθρού Αστέρα το πολύ κακό 14/40 στα δίποντα.