Αρκαδικός - ΑΕΚ 74-78 (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Αρκαδικός - ΑΕΚ 74-78 (pics)

bet365

Με τον DJ Koύπερ στα αποδυτήρια η ΑΕΚ νίκησε και το πάθος του Αρκαδικού κι έφτασε δύσκολα στη νίκη στο κλειστό της Τρίπολης (74-78).

Μία μέρα πριν από την αναμέτρηση ο Γιούρε Ζντοβτς είχε δηλώσει πως θα σεβαστούν τον Αρκαδικό, αλλά θα πρέπει να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στο κλειστό της Τρίπολης.

Οι γηπεδούχοι όμως, που στα μέσα της βδομάδας είδαν τον Φώτη Λαμπρόπουλο να... μετακομίζει στον Απόλλωνα Πάτρας, έδειξαν τον χαρακτήρα που έπρεπε, έπαιξαν με πάθος και κοίταξαν στα... μάτια τον αντίπαλο μέχρι το τέλος.

Από την άλλη οι παίκτες της Ένωσης δεν ήταν συγκεντρωμένοι, ήταν αρκετά άστοχοι, ο Κάρτερ αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ στα μέσα της τέταρτης περιόδου, ενώ ο DJ Κούπερ υπέπεσε σε ακόμα ένα πειθαρχικό παράπτωμα και είδε την... οργή του Γιούρε Ζντοβτς.

Τελικά, όλα κρίθηκαν στο τέλος. Ο Χέρστον μάζεψε το κρίσιμο ριμπάουντ, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών κι η ΑΕΚ...έσβησε με νίκη την άσχημη εμφάνιση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τα εύστοχα τρίποντα επέτρεψαν στην ΑΕΚ να έχει μικρή διαφορά στην πρώτη περίοδο (20-26), όταν όμως ο Αρκαδικός βρήκε λύσεις στην άμυνά του το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Η Ένωση κατάφερε να πάρει ξανά διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου με επιμέρους σκορ 1-9 (50-58), όταν οι γηπεδούχοι έδειχναν κουρασμένοι, ωστόσο ο Αρκαδικός στην τελευταία περίοδο έδειξε ψυχή και μπήκε ξανά στο παιχνίδι. Τελικά, το παιχνίδι κρίθηκε στη γραμμή της... φιλανθρωπίας. Οι δύο ομάδες πήγαιναν διαδοχικά στη γραμμή των βολών, με την ΑΕΚ να παίρνει το παιχνίδι μετά από το κρίσιμο ριμπάουντ του Μαλίκ Χέρστον στα -6'' (74-76).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σταμάτησε στους 20 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Όταν όμως στα -6'' αστόχησε στη δεύτερη βολή (74-76), ο Μαλίκ Χέρστον - που δεν έκανε καλή εμφάνιση - ήταν εκεί! Μάζεψε το κρίσιμο ριμπάουντ κι ανάγκασε τους παίκτες του Αρκαδικού να σταματήσουν ξανά με φάουλ τον Μαυροκεφαλίδη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η ΑΕΚ έκανε απογοητευτική εμφάνιση με τον Δημήτρη Κατσίβελη να είναι άστοχος με 0/5 δίποντα και 0/4 τρίποντα.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα και στην ψυχραιμία των δύο ομάδων. Στα -7'' ο Βαν Όστρουμ έκανε το 74-75 με 2/2 βολές. Χωρίς να κυλήσει πολύ ο χρόνος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πήγε με τη σειρά του στη γραμμή των βολών. Έβαλε την πρώτη, έχασε όμως τη δεύτερη (74-76 στο 39'54''). Εκεί, ήταν ο Μαλίκ Χέρστον που μάζεψε την μπάλα κι ο Μαυροκεφαλίδης... καθάρισε τη νίκη με 2/2 βολές (74-78 στο 39'58'').

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Αρκαδικός την εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ του 10-3 κι η Ένωση τη νίκη και τον κόσμο της που βρέθηκε για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι στο πλευρό της.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΑΕΚ την έλλειψη συγκέντρωσης και φυσικά το επεισόδιο με τον DJ Koύπερ. Η Ένωση δεν είδε για πρώτη φορά παίκτη της να έχει προβληματική συμπεριφορά, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κούπερ προκάλεσε. Ο Αρκαδικός το ριμπάουντ του Χέρστον και την ευκαιρία να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 41-40, 50-58, 74-78
Αρκαδικός (Καστρίτης): Μπράουν 8 (1), Καλλινικίδης 6 (1), Καββαδάς 16 (10ριμπ.), Βαν Όστρομ 21, Καραμαλέγκος, Κωνσταντίνου, Κοψαύτης 5 (1), Στεφανίδης 3, Νούτινεν 12 (2), Τζουγκαράκης 3
AEΚ (Ζντοβτς): Κούπερ 4, Χέρστον 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 20 (2 τρ. – 7 ριμπ.), Κατσίβελης, Μαυροειδής 13, Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 13 (3 τρ. – 4 ασ), Μιλόσεβιτς 5 (1), Κάρτερ 5 (1), Σαρικόπουλος 2, Καλαμπόκης 8 (2)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα