Τζόρτζεβιτς: «Να υπερασπιστούμε την έδρα μας»

Γιάννης Ράμμας
Τζόρτζεβιτς: «Να υπερασπιστούμε την έδρα μας»
Η πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας δεν επιτρέπει ήττες εντός έδρας κι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ζήτησε απ' τους παίκτες του το... αυτονόητο με την Ουνικάχα (8/1, 21:45/novasports 2) στο ΟΑΚΑ.

«Θα 'ναι η πρώτη αναμέτρησή μας στο ΟΑΚΑ για το ΤΟΡ 16 και θέλουμε να υπερασπιστούμε την έδρα μας. Θα αντιμετωπίσουμε μία ποιοτική ομάδα και ξέρουμε πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να τη νικήσουμε. Περιμένω τους παίκτες μου να παλέψουν απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κι επίσης τον κόσμο μας να μας στηρίξει όπως κάθε φορά στο ΟΑΚΑ» είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας (2η αγων. ΤΟΡ 16) ο 48χρονος Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού.

O «Σάλε» μίλησε και στους εκπροσώπους των Μέσων στο ΟΑΚΑ:

«Η Ουνικάχα είναι μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό προπονητή (Πλάθα). Πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα, γιατί έχουν ενέργεια, είναι πολύ καλοί τακτικά, ενώ παίρνουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, που τους δίνουν επιπλέον ευκαιρίες να σκοράρουν. Στην πρεμιέρα του TΟΡ 16 στην Κωνσταντινούπολη δεν παίξαμε καλά, μπήκαμε άσχημα στην αρχή, στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό, αλλά πλέον ήταν αργά (Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός 82-75 στις 30/12). Μάθαμε, διορθώσαμε τα λάθη μας και κοιτάμε να μην τα επαναλάβουμε. Ξέρω όλους τους παίκτες της Ουνικάχα, σε οποιαδήποτε θέση παίζουν, είναι ανταγωνιστικοί, γι' αυτό θα πρέπει να τους προσέξουμε όλους».

«Έχουν δύο σουτέρ σε πολύ καλή κατάσταση, τον Σμιθ και τον Τζάκσον. Διαθέτουν εκρηκτικότητα στους γκαρντ με Νέλσον και Νέντοβιτς, που μπορούν να πιέσουν την μπάλα και την ίδια στιγμή να 'ναι διεισδυτικοί. Θα 'ναι δύσκολο. Απ' την άλλη, έχουν εμπειρία με τους Χέντριξ και Τόμας κάτω απ' το καλάθι, μεγάλα κορμιά κι αθλητικότητα με τον Βάθκεθ. Οι Σουάρεθ, Ντίαθ και Ντίεθ φέρνουν εμπειρία στην περιφέρεια. Είναι μια καλή, ολοκληρωμένη ομάδα, μία ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Πρέπει να 'μαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι».