Μοράλες: «Εχει το κρύο πρόσωπο του δολοφόνου ο Σπανούλης»

Μοράλες: «Εχει το κρύο πρόσωπο του δολοφόνου ο Σπανούλης»
Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και της Λαμποράλ Κούτσα (τότε Μπασκόνια), Χουάν Αντόνιο Μοράλες, μίλησε σε ισπανική εφημερίδα για τον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός σέντερ που έκλεισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2002-2003 εκθείασε τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Λαμποράλ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ισπανική «El Correo»:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα:
«Ολοκλήρωσα την καριέρα μου στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Είναι μια υπέροχη χώρα, πολύ φιλόξενη. Έχω να πω μόνο καλά λόγια για την Ελλάδα. Η τωρινή της κατάσταση δεν είναι αντιπροσωπευτική, καθώς γενικά ο κόσμος είναι πρόσχαρος και ευτυχισμένος, ενώ τώρα δεν είναι».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Έχει μεγάλες διαφορές με την ACB. Το ισπανικό πρωτάθλημα έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά εκεί το “μπαμ” έγινε νωρίτερα με τις ομάδες να κατακτούν Ευρωλίγκες και το πρωτάθλημα να γνωρίζει τεράστια άνοδο».

Για τον Ολυμπιακό:
«Κατ’ αρχήν να πω ότι είναι ομάδα του Πειραιά και όχι της Αθήνας. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό. Είναι ένας κλαμπ με μεγάλη παράδοση, ιστορικό, που έχει ένα σημαντικό τμήμα μπάσκετ. Έγινε περισσότερο ομάδα στην κρίση. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν στον Ολυμπιακό τώρα. Από τον σύλλογο, ψάχνουν τους καλύτερους παίκτες, τους καλύτερους χαρακτήρες και έχουν οργανωθεί άψογα. Τα αποτελέσματα φαίνονται στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει έναν άλλον δρόμο, πέρα από το να σκορπάς χρήματα.

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο:
«Είμαι χαρούμενος για την πορεία του Ολυμπιακού, γιατί ο προπονητής είναι φίλος μου. Ήταν τρίτος βοηθός στον ΠΑΟΚ, όταν έπαιξα εγώ εκεί από το 1997 μέχρι το 1999. Είχαμε εξαιρετική σχέση. Κρατάμε επαφή. Έχω μείνει σπίτι του κι εκείνος στο δικό μου. Είναι πολύ έξυπνος προπονητής. Απαιτητικός από τη μία, αλλά και πολύ “δεμένος” με τους παίκτες του από την άλλη. Είναι πολύ δύσκολο να το συνδυάσεις αυτό γιατί ναι μεν ζητάει πειθαρχεία από τους παίκτες του και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην προπόνηση, αλλά τους κάνει να παίζουν για εκείνον ταυτόχρονα».

Για τον Γιώργο Πρίντεζη, τον οποίον είχε προλάβει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2002-03:
«Τότε ο Πρίντεζης ήταν νέος, χωρίς κανένα τατουάζ. Δεν περίμενα ότι θα είχε αυτήν την εξέλιξη. Είχε ταλέντο, αλλά δούλεψε και πολύ. Τον βοήθησε ότι έφυγε από την Ελλάδα για ένα διάστημα. Δούλεψε πάρα πολύ και μπορεί κάποιοι παίκτες να είχαν περισσότερο ταλέντο από εκείνον τότε και να ακούγονταν περισσότερο, αλλά αυτός κατάφερε να τους ξεπεράσει. Πλέον, είναι πολύ σημαντικός παίκτης στην ομάδα, στην οποία βρίσκεται ο Σπανούλης. Έχει βάλει καθοριστικά καλάθια.

Για τον Βασίλη Σπανούλη:
«Όταν ήμουν εγώ στην Ελλάδα, ο Σπανούλης ήταν στο Μαρούσι. Μία μικρή ομάδα, η οποία όμως είχε ένα αστέρι από τότε. Είχε από τότε αυτό το κρύο πρόσωπο του δολοφόνου, που δεν καταλάβαινε τίποτα και δεν επηρεαζόταν από τίποτα. Τώρα μπορεί να μην είναι το ίδιο δυνατός και εκρηκτικός όσο ήταν νέος, αλλά ξέρει να οδηγεί την ομάδα του με άλλους τρόπους και φυσικά να βάζει τα μεγάλα σουτ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.