Κούζμιτς: «Χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, δουλευταράς ο Τζόρτζεβιτς»

Γιάννης Ράμμας
Κούζμιτς: «Χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, δουλευταράς ο Τζόρτζεβιτς»
Ο Όγκνιεν Κούζμιτς μίλησε για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στον Παναθηναϊκό του Σάσα Τζόρτζεβιτς και την αναμέτρηση με την άλλοτε ομάδα του, Ουνικάχα (8/1, 21:45/novasports 2), στο ΟΑΚΑ.

Αποσπάσματα απ' τη συνέντευξη του 25χρονου γεννημένου στη Βοσνία κι Ερζεγοβίνη Βόσνιου σέντερ του Παναθηναϊκού στην La Opinion de Malaga:

-Πώς αισθάνεσαι με την επιστροφή σου στην Ευρώπη σ' έναν τόσο σημαντικό σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός; Χαρούμενος;
Πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε μετά από 2 χρόνια στο ΝΒΑ χωρίς μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Είναι σημαντικό για εμένα να παίρνω λεπτά σ' έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός και στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη.

-Ποιον Παναθηναϊκό θα βρει η Ουνικάχα αύριο στο ΟΑΚΑ; Πώς είναι η τωρινή ομάδα σου;
-Είμαστε μία ομάδα που αρέσκεται να παίζει καλή άμυνα και να τρέχει. Στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί μας μας μας βοηθούν πολύ. Είναι σημαντικό κομμάτι μας. Μας κάνουν να παίζουμε καλύτερα και πιο δυνατά.

-Πώς βλέπεις τον όμιλο; Ποια είναι τα φαβορί για την 8άδα;


Νομίζω πως κάθε ομάδα μπορεί να συνεχίσει στα προημιτελικά. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δε μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Δε μπορώ να μιλήσω για φαβορί ή ομάδα χωρίς πιθανότητες πρόκρισης. Όλοι μπορούμε να 'μαστε στα playoffs.

-Τι σε ανησυχεί περισσότερο στην Ουνικάχα;
Η Ουνικάχα είναι μία σπουδαία ομάδα. Παίζει πολύ καλά στην Ευρωλίγκα κι είναι επικίνδυνη. Ξέρουμε πως πρέπει να προετοιμαστούμε για μία σκληρή αναμέτρηση. Ο Μάρκοβιτς είναι τραυματίας, αλλά έχουμε σπουδαίο σύνολο. Είναι ικανοί να νικήσουν οποιονδήποτε.

-Ποια θα 'ναι τα κλειδιά της αναμέτρησης;
Η άμυνα είναι πάντα η πιο σημαντική. Σ' αυτού του είδους τις αναμετρήσεις όποιος παίξει την καλύτερη άμυνα συνήθως έχει το πλεονέκτημα.

-Πώς είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ως προπονητής;
Είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Δουλευτεράς. Βοηθά πολύ τους παίκτες.