Euroleague: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός στις 21:30

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός στις 21:30
Εκτός έδρας δοκιμασία για τον Ολυμπιακό στη δεύτερη αγωνιστική του TOP 16 της Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά θ' αντιμετωπίσει τη Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση (21:30, ΕΡΤ).

Η δεύτερη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης στην Ευρώπη ξεκίνησε ιδανικά και για τους δύο. Ο μεν Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα, η δε Λαμποράλ Κούτσα έκανε μία... βόλτα στη Λιθουανία και ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Η δεύτερη αγωνιστική τους βρίσκει αντιμέτωπους στη Fernado Buesa Arena, εκεί όπου παραδοσιακά οι Βάσκοι είναι πιο δυνατοί. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν έχει πιθανότητα για το θετικό αποτέλεσμα. Κάθε άλλο.

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμα σου σε περίπτωση που ο Σπανούλης σημειώσει περισσότερους από δεκαπέντε πόντους απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι απόλυτα έτοιμοι για το... διπλό, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έχει να σκέφτεται για κάποιο σημαντικό πρόβλημα -μ' εξαίρεση εκείνο του Λοτζέσκι- και μάλιστα ποντάρει σε ακόμα έναν παίκτη, καθώς ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ αναμένεται να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Σημαντικά προβλήματα δεν έχει ούτε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Γιάννης Μπουρούσης θ' αγωνιστεί κανονικά και θα αναχωρήσει αμέσως μετά το ματς για να παρευρεθεί στην κηδεία του Μάκη Ψωμιάδη.

Η μετάδοση είναι προγραμματισμένη για τις 21:30, θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από τα κανάλια της ΕΡΤ, ωστόσο μπορείτε να την παρακολουθήσετε live κι από το gazzetta.gr, με τον Κωνσταντίνο Μελάγιες να βρίσκεται στην Ισπανία!

«Η Λαμποράλ Κούτσα είναι μια ομάδα Final 4. Είναι αήττητη στην έδρα της, προέρχεται από έξι σερί νίκες, παίζει με ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τα γκαρντ της τρέχουν, φτιάχνουν τον ρυθμό, σκοράρουν και δημιουργούν ενώ η Λαμποράλ διαθέτει και έναν κορυφαίο σέντερ, τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορεί και σκοράρει, αλλά και δημιουργεί από το ποστ. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη αποστολή. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Πρέπει να είμαστε για 40 λεπτά συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτά που σχεδιάσαμε», υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό κάθε φορά στο τέλος είσαι εξαντλημένος, σωματικά και ψυχολογικά, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις, γιατί ως αντίπαλος απαιτεί πολλή ενέργεια για να τον αντιμετωπίσεις και είναι πολύ σκληρή σαν ομάδα. Με τον τρόπο που αμύνονται περισσότερο προσαρμόζονται οι διαιτητές στο παιχνίδι τους παρά εκείνοι στα κριτήρια των διαιτητών. Έχουν έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τις περισσότερες ομάδες και παίζουν έτσι για χρόνια, ενώ έχουν πολλές παρουσίες σε Final 4 κατακτώντας και το τρόπαιο. Έχουν αλλάξει αρκετοί παίκτες στην ομάδα τους, αλλά πάντα βρίσκουν τις λύσεις και προσθέτουν νέα πρόσωπα με τα χαρακτηριστικά που τους ταιριάζουν και δεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει πολλές αλλαγές στη διάρκεια των αγώνων και διαθέτει βάθος στην ομάδα του», ήταν τα όσα τόνισε ο Βέλεμιρ Περάσοβιτς.