Περάσοβιτς: «Οι διαιτητές προσαρμόζονται στον Ολυμπιακό»

Στις δυσκολίες του αγώνα με τον Ολυμπιακό (7/1, 21:30) στάθηκε ο προπονητής της Λαμποράλ Κούτσα, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, κάνοντας αναφορά και στην αντιμετώπιση των «ερυθρόλευκων» από τους διαιτητές..

Περάσοβιτς: «Οι διαιτητές προσαρμόζονται στον Ολυμπιακό»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Λαμποράλ:

«Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό κάθε φορά στο τέλος είσαι εξαντλημένος, σωματικά και ψυχολογικά, είτε κερδίσεις, είτε χάσεις, γιατί ως αντίπαλος απαιτεί πολλή ενέργεια για να τον αντιμετωπίσεις και είναι πολύ σκληρή σαν ομάδα. Με τον τρόπο που αμύνονται περισσότερο προσαρμόζονται οι διαιτητές στο παιχνίδι τους παρά εκείνοι στα κριτήρια των διαιτητών.
Έχουν έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού από τις περισσότερες ομάδες και παίζουν έτσι για χρόνια, ενώ έχουν πολλές παρουσίες σε Final Four κατακτώντας και το τρόπαιο. Έχουν αλλάξει αρκετοί παίκτες στην ομάδα τους, αλλά πάντα βρίσκουν τις λύσεις και προσθέτουν νέα πρόσωπα με τα χαρακτηριστικά που τους ταιριάζουν και δεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία τους. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει πολλές αλλαγές στη διάρκεια των αγώνων και διαθέτει βάθος στην ομάδα του.

Για μας αποτελεί πλεονέκτημα ότι παίζουμε στην «καυτή» έδρα μας, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, γιατί πρόκειται για ομάδα του υψηλότερου επιπέδου κι έχει συνηθίσει να παίζει σε τέτοια παιχνίδια. Αρχίσαμε με μια σημαντική νίκη στο Κάουνας, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή ενός πολύ δύσκολου ομίλου και γνωρίζουμε καλά την ποιότητα των αντιπάλων μας. Δεν κοιτάζουμε τίποτα περισσότερο από τη δική μας ομάδα και το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας, δεν μας απασχολούν τα άλλα αποτελέσματα. Αν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι, θα κάνουμε λάθος».