Σπάει τα κοντέρ ο Μπουρούσης και «πιάνει» Σαμπόνις και Γκασόλ! (vids +pics)

Σπάει τα κοντέρ ο Μπουρούσης και «πιάνει» Σαμπόνις και Γκασόλ! (vids +pics)

Σπάει τα κοντέρ ο Μπουρούσης και «πιάνει» Σαμπόνις και Γκασόλ! (vids +pics)

bet365

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στο ισπανικό πρωτάθλημα, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Η ACB δημοσίευσε μια ανάλυση στην επίσημη ιστοσελίδα της, με την οποία εξηγεί γιατί ο Μπουρούσης ανήκει στο πολύ σπουδαίο κλαμπ παικτών, όπως ο Μαρκ Γκασόλ και ο Άρβιντας Σαμπόνις, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να τους περάσει σ' ένα σημαντικό ατομικό επίτευγμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καρδιτσιώτης σέντερ έχει αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής 4 φορές στις πρώτες 14 του πρωταθλήματος, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο οι Ντάριλ Μίντλετον, Όσκαρ Σμιντ, Άρβιντας Σαμπόνις, Τανόκα Μπέαρντ και Μαρκ Γκασόλ, στο πλαίσιο της ACB.

Ο μέσος όρος του ranking του στις 4 αγωνιστικές που έχει βγει καλύτερος παίκτης είναι 33. Χαμηλός αν αναλογιστεί κανείς το 46,1 του Σαμπόνις, το 41,5 του Μίντλετον, το 39 του Σμιντ, το 38,3 του Μπέαρντ και το 36,5 του Γκασόλ.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με την ACB, αν ο Μπουρούσης διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα την απόδοσή του, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει 10 φορές το βραβείο συνολικά, ισοφαρίζοντας τον Σαμπόνις, ενώ μια παραπάνω (11) το είχε κατακτήσει ο Μαρκ Γκασόλ τη σεζόν 2007-08, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ μέχρι και σήμερα.

Ντάριλ Μίντλετον

Τη σεζόν 1991-92 ο Ντάριλ Μίντλετον έκανε πράγματα και θαύματα στα παρκέ της ACB με τη φανέλα της Χιρόνα, προτού βεβαίως φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού μια δεκαετία σχεδόν αργότερα. Είχε κατά μέσο όρο 25,5 πόντους ανά αγώνα και 9,4 ριμπάουντ σε 34 αγώνες και ήταν μακράν του δευτέρου ο κορυφαίος της σεζόν.

Όσκαρ Σμιντ

Ο Σμιντ ήταν εκπληκτικός τη σεζόν 1993-94. Μέτρησε 33,2 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά αγώνα στα 28 ματς που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Βαγιαδολίδ.

Άρβιντας Σαμπόνις

Ο Σαμπόνις τη σεζόν 1994-95 αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία μάλιστα κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Ευρώπης την ίδια σεζόν απέναντι στον Ολυμπιακό. Τελείωσε την κανονική περίοδο με 22,8 πόντους και 13,1 ριμπάουντ ανά αγώνα και αναδείχθηκε πρωταθλητής με τη φανέλα της «βασίλισσας» υπό τις οδηγίες βεβαίως του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Τανόκα Μπέαρντ

Τη σεζόν 2001-02 ο Τανόκα Μπέαρντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Χοβεντούντ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Τελείωσε τη σεζόν με 19,1 πόντους και 10,9 ριμπάουντ σε 33 συμμετοχές στη κανονική περίοδο.

Μαρκ Γκασόλ

Η τελευταία χρονιά του Μαρκ Γκασόλ στα ευρωπαϊκά παρκέ ήταν και η κορυφαία του. Ο σέντερ της Χιρόνα και μετέπειτα του ΝΒΑ, είχε κατά μέσο όρο 17,1 πόντους και 8,3 ριμπάουντ στα 34 παιχνίδια που αγωνίστηκε.

 

Τελευταία Νέα