Τα λογικά του ΝΒΑ που είναι παράλογα στην Ελλάδα (vids)

Τα λογικά του ΝΒΑ που είναι παράλογα στην Ελλάδα (vids)

bet365

Το ΝΒΑ δεν αστειεύεται όσον αφορά τις πολιτικές προστασίας του προϊόντος του και δε διστάζει να αποβάλει τους φιλάθλους όταν αυτή δε συμμορφώνονται.

Είναι από τις περιπτώσεις που λες «εμείς είμαστε τρελοί ή οι απέναντι;».

Από τις στιγμές που αναρωτιέσαι αν αυτό που γίνεται στο ΝΒΑ θα μπορούσε κάποτε να συμβεί στην Ελλάδα, χωρίς να γκρεμιστεί το σύμπαν, χωρίς να ψάχνουμε τον «έκτο παίκτη» (τον κόσμο) κάπου μεταξύ Ομόνοιας και Λευκό Πύργο για τις καθιερωμένες «ειρωνικές διαδηλώσεις»...

Τις τελευταίες δύο ημέρες υπήρξαν δύο περιστατικά στο ΝΒΑ με φιλάθλους ομάδων που το ΝΒΑ όχι μόνο τους εντόπισε, αλλά τους τιμώρησε παραδειγματικά, κάνοντας μας εδώ στο Ελλάντα να γελάμε με τα χάλια μας και να αναρωτιόμαστε πότε επιτέλους θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στα ελληνικά γήπεδα.

Βλέπεις για παράδειγμα πώς το ΝΒΑ τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου τον φίλαθλο που σημάδευε τον Χάρντεν την ώρα του αγώνα και ανατρέχεις στο αρχείο του ΕΣΑΚΕ για δεις τις ποινές σε ανάλογα παραπτώματα και το μόνο που αντικρίζεις είναι κάτι αστεία πρόστιμα 1.000 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν οι ομάδες!

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά, το gazzetta.gr συγκέντρωσε αντίστοιχες περιπτώσεις «άγριων φιλάθλων» του ΝΒΑ και καταγράφει τις ποινές που τους επιβλήθηκαν, έτσι για να ονειρευόμαστε πως κάποια μέρα η λογική θα επικρατήσει και σ' αυτή τη χώρα.

Απαγόρευση εισόδου λόγω... laser

Το πιο πρόσφατο και τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί αυτό του ανεγκέφαλου φιλάθλου των Γιούτα Τζαζ που αποφάσισε να παρενοχλήσει τον Τζέιμς Χάρντεν την ώρα που εκτελούσε βολές αλά... ελληνικά.

Ο νεαρός άνδρας σημάδευε με laser τον σταρ των Χιούστον Ρόκετς. Ο Χάρντεν τον κατάλαβε και εκνευρισμένος πήγε να του πετάξει τη μπάλα. Το παιχνίδι διεκόπη, οι υπεύθυνοι ασφαλείας τον εντόπισαν και τον έβγαλαν άμεσα από το γήπεδο.

Σα να μην έφτανε αυτό, τον απέβαλαν από τα γήπεδα του ΝΒΑ για έναν ολόκληρο χρόνο.

Φίλαθλος: «Ο Ντουράντ εισβάλει στον προσωπικό μου χώρο»

Ένας άνδρας που καθόταν στην πρώτη σειρά στην αναμέτρηση των Χόρνετς εναντίον των Θάντερ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Κέβιν Ντουράντ, επειδή όπως υποστήριξε, ο σταρ των Θάντερ εισέβαλε στον προσωπικό του χώρο.

Το τι είπε στον Ντουράντ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο μόνο και μόνο το γεγονός ότι παρενόχλησε τον 27χρονο παίκτη δεν άρεσε στους ανθρώπους ασφαλείας του γηπέδου που κατέβηκαν στο παρκέ, του έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις και του έδωσαν μια προειδοποιητική... κόκκινη κάρτα!

Γυναίκα τιμωρείται επειδή έβρισε τον Τζέιμς

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δε κατάφερε να κατακτήσει το 3ο του πρωτάθλημα ούτε πέρσι, κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και τα... άκουσε από μια φανατισμένη οπαδό των «πολεμιστών»

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη λήξη του 2ου τελικού, την ώρα που οι παίκτες των Καβαλίερς κατευθύνονταν στα αποδυτήρια μια γυναίκα βρίζει άσχημα τον «βασιλιά» και εκείνος την ακούει και σταματά σαστισμένος.

Η επέμβαση του υπεύθυνου ασφαλείας ήταν άμεση, καθώς φώναξε στη γυναίκα να προσέχει το πως μιλάει και εκείνη έμεινε... άφωνη. Φυσικά η πόρτα του γηπέδου των Γουόριορς έμεινε κλειστή για αυτήν στα επόμενα παιχνίδια.

Ο ΛεΜπρόν πετά ισοτονικά στους οπαδούς και τιμωρείται

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Κλίβελαντ Καβαλίερς ο «βασιλιάς» κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων επειδή πέταξε... ισοτονικά στους φιλάθλους.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΛεΜπρόν εκνευρίστηκε όταν δε του δόθηκε ένα φάουλ και πηγαίνοντας στον πάγκο κλώτσησε ένα κουβά με ισοτονικό ποτό και έβρεξε κάποιους φιλάθλους στη πρώτη σειρά.

Η κίνησή του δε πέρασε απαρατήρητη από το ΝΒΑ και τον τιμώρησε με πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων.

Οπαδός πετά μπουκάλι στον Όντομ

Κατά τη διάρκεια του 5ου τελικού του ΝΒΑ το 2010 ένας ανεγκέφαλος οπαδός των Σέλτικς πέταξε ένα μπουκάλι βότκα στο Λαμάρ Όντομ την ώρα που ο Κόμπι Μπράιαντ εκτελούσε βολές.

Έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις από τα μικρόφωνα, ωστόσο ο οπαδός των Σέλτικς εντοπίστηκε από τις κάμερες και δε του επετράπη η είσοδος στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας του.

Οπαδός-μάνατζερ αποβάλλεται επειδή χτύπησε παίκτη

Οι Σακραμέντο Κινγκς φιλοξένησαν τους Χιούστον Ρόκετς και ο μάνατζερ του ΝτεΜάρκους Κάζινς παρακολουθούσε το παιχνίδι από την πρώτη σειρά, πίσω από τη μπασκέτα.

Ο Τζέισον Τέρι των Ρόκετς προσπάθησε να παίξει άμυνα στον Γκέι και από κεκτημένη ταχύτητα βγήκε από τα όρια του παρκέ. Προκειμένου να μη πέσει στηρίχθηκε στον μάνατζερ του Κάζινς και εκείνος του χτύπησε το χέρι.

Ο Τζον Τέρι πήγε να ζητήσει το λόγο και οι υπεύθυνοι του γηπέδου τον απέβαλλαν αμέσως.

Οπαδός πετά μπουκάλι μπύρας στο παρκέ

Στο εντός έδρας παιχνίδι των Ντένβερ Νάγκετς με τους Νιου Όρλεανς Χόρνετς (τότε) το 2009 για τα πλέι οφ, ένας οπαδός των Νάγκετς πέταξε ένα μπουκάλι μπύρας στο παρκέ, 27" πριν το τέλος και με την ομάδα του να είναι μπροστά στο σκορ με 30 πόντους.

Οι υπεύθυνοι ασφαλείας τον εντόπισαν, τον συνόδεψαν εκτός κτηρίου και το ΝΒΑ του απαγόρευσε την είσοδο στο Pepsi Center δια παντός.

Μετά απ' όλα αυτά ψάξαμε στο αρχείο των δικών μας περιπτώσεων και το μόνο που εντοπίσαμε είναι ποινές σε ομάδες και έδρες. Μελαγχολία...

 

NBA Τελευταία Νέα