Ο «Μήτσος», ο Ντρου, ο «Ζοτς» και η Μάλαγα (vids)

Ο «Μήτσος», ο Ντρου, ο «Ζοτς» και η Μάλαγα (vids)

Άρης Λαούδης
Ο «Μήτσος», ο Ντρου, ο «Ζοτς» και η Μάλαγα (vids)
Παναθηναϊκός Vs Μάλαγα την Παρασκευή (8/1) και το gazzetta.gr θυμάται τις τρεις μεγαλύτερες στιγμές των «πράσινων» απέναντι στους Ισπανούς, στιγμές που πέρασαν στην Ιστορία ως «κομβικές».

Είναι ομάδες που... σου πάνε, ομάδες με τις οποίες πολλές φορές έχει συνδυάσει επιτυχίες ή μια στιγμή που μένει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη των φιλάθλων. Ενας τέτοιος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό είναι η Μάλαγα, η προσεχής αντίπαλος στο Top-16 της Ευρωλίγκας, που από το 2004 προσφέρει τις πιο... ευχάριστες αναμνήσεις στους «πράσινους».

Το gazzetta.gr θυμάται τις τρεις μεγαλύτερες στιγμές του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μάλαγα, με την υποσημείωση μάλιστα πως και οι τρεις είναι στην Ισπανία κι όχι στο ΟΑΚΑ...

Το ντεμπούτο του Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα

Μπορεί η χρονιά να μη συνδυάστηκε με ευρωπαϊκό τίτλο, συνδυάστηκε όμως με το επίσημο ντεμπούτο του Δημήτρη Διαμαντίδη στην Ευρωλίγκα.

«Θύμα» και πάλι η Μάλαγα, καθώς στις 3 Νοεμβρίου του 2004, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ισπανική ομάδα εκτός έδρας και «καθάρισε» με 83-75. Ο νυν αρχηγός και τότε ταλαντούχος γκαρντ είχε 5 πόντους με 0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα σε 29:15 συμμετοχής.

Η ολική επαναφορά του Ντρου Νικολας

Λένε πως οι μεγάλοι σουτέρ χρειάζονται ένα μεγάλο παιχνίδι κι αυτό το μεγάλο παιχνίδι φρόντισε να κάνει στις 4 Φεβρουαρίου του 2009 ο Ντρου Νίκολας.

Ο Παναθηναϊκός έχει περάσει μεν στο Top-16, αλλά η μουρμούρα για τον Αμερικανό γκαρντ είναι έντονη. Το πρώτο 6μηνο του Ντρου έμοιαζε καταστροφικό, με αποκορύφωμα τις δύο κακές εμφανίσεις κόντρα στο Μαρούσι (Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Στο ένα είχε αστοχηήσει σε τρεις διαδοχικές βολές, στο άλλο είχε κανει air ball σε τρίποντο και ο θανάσης Γιαννακόπουλος πλησίαζε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για να του προτείνει την αντικατάστασή του με τον Κάρλος Ντελφίνο!

Ο τότε πρόεδρος του Παναθηναϊκού ήταν αποφασισμένος να ξοδέψει ένα κάρο λεφτά, αλλά ο «Ζοτς» επέμεινε στον παίκτη του, απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο αντικατάστασής του και λίγο αργότερα δικαιώθηκε.

Στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του Τοπ-16, o Ντρου «τελειώνει» τη Μάλαγα μέσα στην Ισπανία με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 81-69 και να ξεκινάει την αντεπίθεση για το «τρία στα τρία».

Ο Νίκολας σε 25:35 συμμετοχής τελείωσε με 19 πόντους, 3/3 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 1/2 βολές, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το μεγάλο τάιμ άουτ του Ζέλικο

Ηταν σπάνιες οι φορές που η κάμερα και το μικρόφωνο πλησίαζε στο τάιμ άουτ του Παναθηναϊκού και η συγκεκριμένη φάση διδάσκεται ακόμη σε σεμινάρια για την τελειότητά της όσον αφορά τη θεωρία και την πράξη.

Ηταν 24 Νοεμβρίου 2011, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα καλάθι πίσω (76-74) και ο Ομπράντοβιτς καλεί τάιμ - άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση των «πράσινων».

Η συνέχεια επί της οθόνης, εκεί που απαντάται και το πώς μια ομάδα μπορεί να συντονιστεί με «κλειστά μάτια», όταν τα λόγια του προπονητή έχουν ειπωθεί 100 φορές στην προπόνηση κι όταν ο Διαμαντίδης βάζει τα τρίποντα σαν να είναι λέι απ.

.

Υ.Γ.: Και κάτι ακόμη που συνδέει τις δύο ομάδες, πάλι προς κέρδος του Παναθηναϊκού. Η περιβόητη ανταλλαγή του Τζέιμς Γκιστ με τον Αντι Πάνκο στην πρώτη σεζόν του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Στις 19 Δεκεμβρίου του 2012, η πρώτη ανταλλαγή συμβολαίων στην Ευρώπη είναι γεγονός, με τους «πράσινους» να παίρνουν τον Γκιστ και στην ουσία να αλλάζουν την ιστορία εκείνης της χρονιάς κι όχι μόνο.

Ο Γκιστ, άνθρωπος - κλειδί σε όλες τις αναμετρήσεις με τον Σπανούλη και τον Ολυμπιακό, ρίζωσε στο ΟΑΚΑ, οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων και είναι ο παίκτης που μέχρι και σήμερα θεωρείται η πιο επιτυχημένη μεταγραφή στη μετά - Ομπράντοβιτς εποχή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.