Ο Τζάκσον... ανεβαίνει κι απειλεί τον Παναθηναϊκό!

Φάνης Παναγιώτου
Ο Τζάκσον... ανεβαίνει κι απειλεί τον Παναθηναϊκό!
Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Ουνικάχα Μάλαγα για τη δεύτερη αγωνιστική του TOP 16 κι είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» πρέπει να σταματήσουν τον Έντουιν Τζάκσον, προκειμένου να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ρίχνοντας κανείς μία ματιά στη στατική της Ουνικάχα Μάλαγα διαπιστώνει εύκολα το πόσο σημαντικός είναι για τη λειτουργία της ομάδας ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός είναι ο πρώτος σκόρερ των Ανδαλουσιανών με 13.2 πόντους σε μόλις 21:37 που μένει στο παρκέ κατά μέσο όρο και θεωρούμε δεδομένο ότι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς κι οι συνεργάτες του έχουν ήδη εστιάσει σε αυτόν ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ουνικάχα Μάλαγα για τη δεύτερη αγωνιστική του TOP 16 της Euroleague.

Υπάρχει, όμως, κι ο Έντουιν Τζάκσον. Ο Γάλλος γκαρντ (γενν. το 1989, ύψος 1.90) αποτελεί ένα από τα βασικά... όπλα του Χουάν Πλάθα και σε 11 συμμετοχές μετράει 11.4 πόντους -με 41.8% στα τρίποντα- κατά μέσο όρο στα 20:17 που αγωνίζεται. Ωστόσο, ο Τζάκσον ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague. Συγκεκριμένα, μέτρησε 15 πόντους και 5 ασίστ την τελευταία αγωνιστική της regular season κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ στην πρεμιέρα του TOP 16 φόρτωσε το καλάθι της Νταρουσάφακα με 20 πόντους (3/4 τρίποντα) και οδήγησε την ομάδα του σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Επόμενος αντίπαλος για τη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θέλουν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα μετά την ήττα στην Πόλη πριν από μία εβδομάδα κι ο Τζάκσον θα πρέπει να περιοριστεί από την άμυνα του «Τριφυλλιού». Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αφού η ικανότητα του -κυρίως- στα μακρινά σουτ είναι δεδομένη. Μην ξεχνάτε πως μ' εξαίρεση την περσινή χρονιά όπου δεν κατάφερε να βρει το ρόλο του στη Μπαρτσελόνα πρόκειται για έναν σκόρερ ολκής.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως στη Βιλερμπάν αγωνίστηκε για πέντε σεζόν και τις τρεις τελευταίες είχε 16.1 πόντους, 18.0 και 18.4 αντίστοιχα. Είναι παίκτης με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, έχει πολύ καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι κι η περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού καλείται να βάλει ένα STOP στις θετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, προκειμένου οι «πράσινοι» να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στο TOP 16.