«Έχουμε να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία»

«Έχουμε να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία»
Ο Κώστας Μέξας τόνισε πως ο Ολυμπιακός την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη, παράλληλα, όμως, ανέφερε πως ο Απόλλωνας έχει ορισμένα θετικά στοιχεία τα οποία μπορεί να κρατήσει από την ήττα στο ΣΕΦ.

«Εμείς θέλαμε σε αυτό το παιχνίδι θέλαμε να έχουμε καλύτερη σε σύγκριση με την τραγική εικόνα που παρουσιάσαμε με τον Άρη σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με μία ομάδα μεγαλύτερου επιπέδου από εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι ακόμα καλύτερος. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι και είχαμε μείνει πιστοί το αμυντικό πλάνο. Ημασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, αλλά βοήθησε και η αστοχία του Ολυμπιακού. Ήμασταν κακοί σε εκείνο στο σημείο στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ.

Ο Ολυμπιακός βρήκε 8-10 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες και συν το κακό τελευταίο λεπτό που δώσαμε την ευκαιρία στον Ολυμοπιακό να ξεφύγει με 7 πόντους. Ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν πιο συγκεντρωμένος στην άμυνα, πίεσε περισσότερο, μας έβγαλε εκτός ρυθμού στην επίθεση και το παιχνίδι πήρε την φυσιολογική του ροή. Έχουμε να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία. Εχουμε πολλή δουλειά στο επίπεδο της άμυνας και της συγκέντρωσης. Εν μέρει αυτό είναι λογικό. Είμαστε μια νέα ομάδα και με 3-4 καινούριους παίκτες χρειάζεται χρόνος σε αυτό το κομμάτι. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την δουλειά και την βελτίωση, ώστε στα επόμενα πέντε σημαντικά ματς να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο», ανέφερε ο Κώστας Μέξας κι εν συνεχεία τόνισε:

«Εύχομαι στον κόουτς και στον Ολυμπιακό ό,τι καλύτερο σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Πιστεύω πως η άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη στην Ευρώπη. Η διάθεση που δείχνουν οι παίκτες είναι πάρα πολύ δύσκολο να την συναντήσεις σε οποιαδήποτε ομάδα κι επίπεδο. Πιστεύω πως θα πετύχει πάλι τους στόχους του».

Ο Μάρτιν Πάλμπλαντ από την πλευρά του ανέφερε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός δεν μπορείς να κάνεις εύκολα λάθη, γιατί αυτές τις εκμεταλλεύονται. Πρέπει να βελτιωθούμε στα ριμπάουντ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα