Οι καλύτεροι παίκτες της σεζόν στο ΝΒΑ μέχρι στιγμής!

Οι καλύτεροι παίκτες της σεζόν στο ΝΒΑ μέχρι στιγμής!

bet365

Το 2015 μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες και το gazzetta παρουσιάζει τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ βάσει efficiency για το 2015.

Στην Ευρώπη ο όρος efficiency δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος, ωστόσο στο ΝΒΑ αποτελεί το πιο κοινό στατιστικό στοιχείο για να αξιολογηθεί ένας παίκτης. Πρόκειται για τη μίξη πόντων, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψιμάτων, κοψιμάτων, λαθών και προσπαθειών για σουτ. Θεωρητικά, υπολογίζονται τόσο οι επιθετικές αρετές ενός παίκτη (πόντοι, ασίστ), όσο και οι αμυντικές (κλεψίματα, κοψίματα), αλλά γενικότερα ευνοούνται περισσότερο οι πιο επιθετικοί παίκτες, παρά οι αμυντικογενείς.

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τι σημαίνει ο όρος efficiency, πάμε να δούμε τους 10 καλύτερους παίκτες (με βάσει αυτό το στατιστικό) της σεζόν στο ΝΒΑ ως τώρα.

1.Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς): 31
2.Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ): 28,8
3.Ράσελ Γουέστμπρουκ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ): 28,6
4.Άντονι Ντέιβις (Νιου Όρλεανς Πέλικανς): 26,7
5.Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον Ρόκετς): 26,2
6.ΛεΜπρόν Τζέιμς (Κλίβελαντ Καβαλίερς): 25,4
7.Μπλέικ Γκρίφιν (Λ.Α Κλίπερς): 25,1
8.Καουάι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο Σπερς): 24,8
9.Άντρε Ντράμοντ (Ντιτρόιτ Πίστονς): 24,4
10.Πολ Μίλσαπ (Ατλάντα Χοκς): 23,1

Ο Στεφ Κάρι βρίσκεται στην πρώτη θέση, διότι κάνει μια πραγματικά εκπληκτική σεζόν. Ο Άντονι Ντέιβις έχει υποχωρήσει σε σχέση με το 30+ που είχε πέρσι και ήταν ο καλύτερος στο πρωτάθλημα, ενώ μοναδικός παίκτης ομάδας με αρνητικό ρεκόρ είναι ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς.

Είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες της σεζόν στο ΝΒΑ, ωστόσο φαίνεται πως το efficiency rating αποτελεί πράγματι την πιο αντιπροσωπευτική κατηγορία αξιολόγησης των παικτών.

 

NBA Τελευταία Νέα