Ζαλγκίρις Κάουνας - Λαμποράλ Κούτσα 68-89

Ζαλγκίρις Κάουνας - Λαμποράλ Κούτσα 68-89
Με τον ιδανικότερο τρόπο άρχισαν οι υποχρεώσεις της Λαμποράλ Κούτσα στο TOP 16, καθώς η ισπανική ομάδα πέρασε εύκολα από την έδρα της Ζαλγκίρις επικρατώντας με 89-68.

Οι φιλοξενούμενοι κατέκτησαν τη νίκη και άρχισαν με το δεξί την προσπάθειά τους για πρόκριση στα προημιτελικά, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό όμιλο.

Σε ατομικό επίπεδο ο Ίαν Βουγιούκας νίκησε τον Γιάννη Μπουρούση στην ελληνική μάχη κάτω από τα καλάθια. Ο σέντερ της Ζαλγκίρις είχε 13 πόντους (6/11 δίποντα, 1/2 βολές) και 7 ριμπάουντ σε 28 λεπτά, ενώ αυτός της Λαμποράλ έμεινε στους 4 (2/3 δίποντα) με 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη σε 20 λεπτά.

Ο Γιάννης Μπουρούσης πάντως αγωνίστηκε με πρόβλημα τραυματισμού, καθώς στην τελευταία προπόνηση υπέστη ελαφριά θλάση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λαμποράλ Κούτσα έκανε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο παιχνίδι και ουσιαστικά το «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε με 33-14 στο 10' και με 55-40 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο χαλάρωσε, ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησε και πάλι το πόδι στο γκάζι και έφτασε στο τελικό 89-68.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Καλύτερος παίκτης του παρκέ για την Λαμποράλ ήταν ο Άνταμ Χανγκά, ο οποίος σε 38 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ είχε 7 πόντους, 10 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 ασίστ και 4 κοψίματα, γεμίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το φύλλο της στατιστικής.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολύ κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Καλνιέτις από πλευράς Ζαλγκίρις, που σε 12 λεπτά είχε 2 πόντους με 1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 2 λάθη.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Σημείο-κλειδί στο παιχνίδι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Στα πρώτα 10 λεπτά οι παίκτες του σκόραραν 33 πόντους, με εκπληκτικά ποσοστά (πάνω από 60% στα σουτ εντός πεδιάς), ενώ παράλληλα έπαιξαν και πολύ καλή άμυνα, κρατώντας την Ζαλγκίρις στους 14.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Λαμποράλ κρατά τη νίκη και το 65% στα δίποντα (29/44), ενώ η Ζαλγκίρις την θέληση των παικτών της να κυνηγήσουν το επιθετικό ριμπάουντ, μαζεύοντας τελικά 14.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι ξεχνάνε την αποψινή εμφάνιση και συνεχίζουν τη δύσκολη προσπάθειά τους για κάτι καλό στο ΤΟΡ 16, ενώ η Λαμποράλ την κακή εμφάνιση του Κορμπάτσο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.