Δε σχολιάζει τη δολοφονία 12χρονου ο ΛεΜπρόν

Δε σχολιάζει τη δολοφονία 12χρονου ο ΛεΜπρόν

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν αφήνει ποτέ κάτι ασχολίαστο και γι' αυτό η στάση του να μη σχολιάσει τη δολοφονία του Ταμίρ Ράις από 2 αστυνομικούς του Κλίβελαντ προκάλεσε εντύπωση στον Τύπο.

Το Νοέμβριο του 2014, ο Ταμίρ Ράις, ένας έγχρωμος 12χρονος από το Κλίβελαντ κρατούσε ένα ψεύτικο όπλο, σε πάρκο, καθώς έπαιζε με τους φίλους του. Οι αστυνομικοί έλαβαν κλήση από αγνώστους που δεν ήξεραν αν το όπλο είναι αληθινό και έσπευσαν στο σημείο. Ο μικρός έστρεψε το όπλο του προς το μέρος τους και ο ένας εκ των δύο αστυνομικών τον πυροβόλησε δυο φορές. Η μία σφαίρα βρήκε το στήθος του και το παιδί έχασε τη ζωή του.

Ο εισαγγελέας έκρινε πως σωστά ο αστυνομικός θεώρησε ότι απειλήθηκε η ζωή του, καθώς δε μπορούσε να καταλάβει ότι επρόκειτο για ψεύτικο όπλο και έτσι, πριν από μερικές μέρες, αθωώθηκε.

Ο «βασιλιάς» ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στους Νάγκετς και ήταν απόλυτα ειλικρινής στην απάντησή του.

«Πάντοτε, όταν επιλέγω να σχολιάσω κάτι, φροντίζω να είμαι απόλυτα ενημερωμένος γι' αυτό. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν έχω ενημερωθεί σωστά για το συγκεκριμένο θέμα, οπότε δε μπορώ να το σχολιάσω», είπε χαρακτηριστικά ο «βασιλιάς»

Ακτιβιστές ζητούν από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να απουσιάσει από κάποια παιχνίδια των Καβαλίερς ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Άλλωστε ο ΛεΜπρόν έχει συνηθίσει να παίρνει θέση δημόσια και να δείχνει τη δυσαρέσκειά του σε αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν.

«Καταλαβαίνω πως όποια ζωή χάνεται είναι πολύ πιο σημαντική από μένα σαν άτομο. Είναι μεγαλύτερη από τον ΛεΜπρόν. Έχει να κάνει με πολλούς. Τραγωδίες και ένοπλη βία με θύματα τα παιδιά είναι πολύ πιο σημαντικά θέματα από τη δική μου τοποθέτηση», πρόσθεσε.

 

NBA Τελευταία Νέα