Ορκίστηκε Έλληνας πολίτης ο Βεζένκοφ

ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;

Ορκίστηκε Έλληνας πολίτης ο Βεζένκοφ

Ορκίστηκε Έλληνας πολίτης ο Βεζένκοφ

Έλληνας πολίτης με κάθε επισημότητα πλέον ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο οποίος ορκίστηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης κι επίσημα Έλληνας πολίτης, καθώς ορκίστηκε σε ειδική τελετή που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα διάβασε τον απαραίτητο όρκο: «Διαβεβαιώνω στην τιμή και την υπόληψή μου να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου ως Έλληνας πολίτης».

Μετά την ορκωμοσία δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που τόσα άτομα βρίσκονται εδώ πέρα σήμερα. Εγώ γεννήθηκα στην Κύπρο, μεγάλωσα στην Κύπρο, έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, οπότε η ελληνική παιδεία και η κουλτούρα βρίσκεται στο αίμα μου. Εκεί έμαθα τα πάντα και εκτός μπάσκετ και μπασκετικά ανδρώθηκα στην Ελλάδα, οπότε νιώθω διπλά χαρούμενος. Σήμερα ήταν μια τυπική διαδικασία” και πρόσθεσε: “Αυτή η διαδικασία κρατάει 2-2,5 χρόνια. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει λίγο πιο νωρίς, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Έγιναν όλα τυπικά και με το νόμο, ομαλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Το ελληνικό διαβατήριο με κάνει χαρούμενο, γιατί όλα μέσα μου είναι ελληνικά. Και ο τρόπος σκέψης μου και ο τρόπος ζωής μου μπορώ να πω. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα τώρα που είμαι μακριά. Με ολοκληρώνει ως άνθρωπο αυτή η διαδικασία, μπορείτε να το πείτε και έτσι».

Ερωτηθείς αν σκέφτεται να παίξει στην ελληνική Εθνική ομάδα δεν πήρε σαφή θέση. «Αυτή τη στιγμή ας μη σχολιάσουμε κάτι, υπάρχει χρόνος στο μέλλον», ενώ για τα στρατιωτικά του καθήκοντα τόνισε: «Να τελειώσει η σεζόν με την Μπαρτσελόνα και θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα».

Όσο για την Εθνική ομάδα; Ο πρώην φόργουορντ του Άρη έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ανδρών της Βουλγαρίας, ωστόσο υπάρχει το… δεδικασμένο των Πρέλντζιτς (Σλοβενία, Τουρκία) και Γκαβέλ (Σλοβακία, Γερμανία), συνεπώς τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Best of internet