«Είναι κακό που πιστεύουμε όλοι σε όλους;»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Είναι κακό που πιστεύουμε όλοι σε όλους;»
Ο D.J. Στρόμπερι περιγράφει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο την νοοτροπία που χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό και μαζί με τον έτερο διακριθέντα, Ιωάννη Παπαπέτρου, εξηγούν στο gazzetta.gr πως οι "ερυθρόλευκοι"... ξεχαρβάλωσαν την επιθετική λειτουργία της Μπαρτσελόνα!

Ο "βενιαμίν" της 5άδας του Ολυμπιακού, έπαιξε συνολικά 19 λεπτά και σκόραρε τους πρώτους 8 πόντους της ομάδας του (μαζεύοντας και 7 ριμπάουντ) και "ξεκόλλησε" επιθετικά τους Πειραιώτες στην 1η περίοδο, που οι κύριοι επιθετικοί "εκφραστές" (Σπανούλης και Πρίντεζης) δεν είχαν ακόμη "ζεσταθεί"... Ο επονομαζόμενος και "φράουλας" λόγω του επιθέτου του, ήταν για ένα ακόμη βράδυ, ο άνθρωπος-"ενέργεια" που έκανε σχεδόν τα πάντα για τους "ερυθρόλευκους".

Σε επίσης 19 λεπτά συμμετοχής, ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ, πέτυχε 8 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ, πρωτίστως όμως, είχε συμμετοχή στις περισσότερες επιτυχημένες αμυντικές φάσεις της ομάδας του. Για να μην σχολιάσουμε τα τρεξίματα με την μπάλα και την κίνησή του μακριά απ' αυτή, που "ζάλισε" και ξεθέωσε τους εκάστοτε προσωπικούς του αντιπάλους.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον D.J. Στρόμπερι, οι οποίοι, μαζί που με τους εννέα υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού που πάτησαν στο παρκέ, συνέθεσαν με εφήρμοσαν με θρησκευτική ευλάβεια το πλάνο που κατάρτισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι συνεργάτες και συνέθεσαν με μαεστρικό τρόπο το παζλ της σπουδαίας και πεντακάθαρης νίκης (74-62) των Πειραιωτών επί της Μπαρτσελόνα, στην πρεμιέρα του Top-16.

«Θέμα σωστής προετοιμασίας!»

«Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά πνευματικά και ψυχολογικά γι' αυτό το ματς και βγάλαμε πολύ ενέργεια, γιατί ξέραμε ότι πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι από την άμυνα! Στο πρώτο δεκάλεπτο κολλήσαμε στην επίθεση, αλλά δεν χάσαμε την συγκέντρωσή μας πίσω και μέσα από την αποτελεσματική αμυντική προσπάθεια και τα επιθετικά ριμπάουντ που μαζέψαμε, στην πορεία, βρήκαμε ρυθμό και μπροστά!», μας είπε αρχικά ο 21χρονος φόργουορντ κρατώντας ένα μανταρίνι στο χέρι του και συνέχισε: «Η δουλειά που έχουν κάνει οι προπονητές μας όσον αφορά στο scouting για τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, αξίζει πολλών συγχαρητηρίων! Οι πληροφορίες που μας έδωσαν, το πλάνο που κατάρτισε ο coach και η προσήλωσή μας σ' αυτό, έκαναν το έργο μας να φαίνεται ακόμη πιο εύκολο. Ο βασικός μας στόχος ήταν να παίξουμε πολύ σκληρή περιφερειακή άμυνα, να μην επιτρέψουμε εύκολα καλάθια και είχαμε δώσει μεγάλη έμφαση στο τι κάνει ο κάθε παίκτης της Μπαρτσελόνα ξεχωριστά. Αν είχαμε αποφύγει κάποια λάθη και δεν χαλαρώναμε λίγο στο τέλος, ίσως η διαφορά να ήταν και μεγαλύτερη αλλά η ουσία είναι ότι κερδίσαμε καθαρά έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο και μπήκαμε με το δεξί στο Top-16.»

«Να συνεχίσουμε έτσι και με Λαμποράλ!»

Στην 3η του χρονιά στην Ευρωλίγκα και για πρώτη φορά απολύτως υγιής, ο Ιωάννης Παπαπέτρου καλύπτει επάξια όλους τους ρόλους στο "3" και το "4", κλείνει με επιτυχία "τρύπες" που προκλήθηκαν από τραυματισμούς και έχει την ωριμότητα να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, όπως το να βγει μπροστά στην επίθεση, όταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είχαν "κολλήσει" και η Μπάρτσα έδειχνε ότι έχει μπει "φουριόζα" στο ματς! «Κάναμε μία δυνατή αρχή και το σημαντικό είναι ότι δείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε σαν ομάδα, όταν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε και μας ταιριάζει, αλλά έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο και την επόμενη εβδομάδα στην Βιτόρια πρέπει να συνεχίσουμε από 'δω που σταματήσαμε απόψε (σ.σ.: χθες) για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά!», κατέληξε ο νέος "Ράμπο" του Ολυμπιακού, πριν δώσει τη σκυτάλη στον περυσινό πρωταθλητή Τουρκίας (με την Καρσίγιακα), που έζησε έντονη αμφισβήτηση τον πρώτο μήνα στον Πειραιά.

«Το παιχνίδι μας αρχίζει από την ενέργεια!»

«Εδώ που έχουμε φτάσει και ειδικότερα σε έναν τόσο δύσκολο όμιλο, οφείλουμε σε κάθε παιχνίδι να βγάζουμε την σκληράδα και την μαχητικότητα που χαρακτηρίζουν την ομάδα μας και ειδικότερα, μέσα στην έδρα μας, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε, αν είναι δυνατόν, στο 100%! Επομένως η ενέργεια στην οποία αναφέρεσαι είναι το βασικό συστατικό της αμυντικής προσπάθειας, από την οποία αρχίζει το παιχνίδι μας! Θέλαμε από την αρχή να νιώσουν την πίεση της άμυνάς μας και να καταλάβουν ότι εδώ δεν πρόκειται να σκοράρουν κατά βούληση, όπως έκαναν πριν λίγες μέρες στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ! Θέλαμε να αντιληφθούν ότι είμαστε πιο σκληροί απ' αυτούς και μπήκαμε στο γήπεδο για να δώσουμε μία πραγματική μάχη!», επεσήμανε ο D.J. Στρόμπερι, που τον τελευταίο μήνα, βάζει με σταθερό ρυθμό την σφραγίδα του στις νίκες της ομάδας του.

«Θεωρούμε ότι είμαστε μέσα στους καλύτερους!»

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός, που από τη μία πλευρά, η διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο, πιστεύει και υπολογίζει σε όλους τους παίκτες και από την άλλη, οι ίδιοι οι παίκτες έχουμε τρομερή αλληλεγγύη μεταξύ μας! Είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να κερδίζουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας... Δες τι έγινε απόψε! Και οι έντεκα παίκτες που έπαιξαν σκόραραν και συνέβαλαν ποικιλοτρόπως σ' αυτή την πολύ σημαντική νίκη... Άλλος έκανε περισσότερα στην άμυνα, άλλος στην οργάνωση, άλλος πέτυχε 1-2 καλάθια παραπάνω, η ουσία είναι ότι σαν σύνολο, πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας, θεωρούμε ότι είμαστε αν όχι η κορυφαία, μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και γι' αυτό θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται! Δε νομίζω ότι είναι κακό να έχεις αυτοπεποίθηση...», υπερθεμάτισε ο απόφοιτος του πανεπιστημίου του Μέριλαντ και γιος ενός εκ των κορυφαίων επαγγελματιών παικτών του μπέϊζμπολ (Ντάριλ Στρόμπερι), που μετά το τέλος της καριέρας του πήρε τον κατήφορο, είχε μπλεξίματα με το νόμο κι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του.

«Με καλύτερη ψυχολογία στη Βιτόρια!»

«Ξέραμε ότι είναι ομάδα με εξαιρετικό επιθετικό ταλέντο, οπότε έπρεπε να είμαστε διπλά συγκεντρωμένοι στους καλούς σουτέρ των αντιπάλων μας, αλλά παράλληλα να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να μας παίξουν με πλάτη! Είχαμε συζητήσει πολύ με τον coach και τους συνεργάτες του και γνωρίζαμε ότι ο μόνος τρόπος για να έχουμε σημαντικές πιθανότητες νίκης, ήταν η άμυνα! Το ότι τους αναγκάσαμε να σκοράρουν κατά 20 πόντους λιγότερο από τον μέσο όρο τους (σ.σ.: 82,2π.) αποδεικνύει πόσο σπουδαία δουλειά κάναμε...», υπερθεμάτισε ο "υπερηχητικός" γκαρντ των "ερυθρόλευκων", που εκτιμά ότι οι Πειραιώτες θα παίξουν με λιγότερη πίεση την επόμενη εβδομάδα στην Βιτόρια: «Είναι σημαντικό να κερδίζεις και μάλιστα με διαφορά έναν από τους βασικούς σου αντιπάλους στην έδρα σου, όπου είναι φυσιολογικό να έχεις μεγαλύτερη πίεση, ειδικότερα στην πρεμιέρα! Τώρα "καθαρίσαμε" με το πρώτο "πρέπει" και την άλλη εβδομάδα, θα ψάξουμε - με καλύτερη ψυχολογία - το πρώτο μας "διπλό" σε μία έδρα, που μας πόνεσε στην 1η φάση της διοργάνωσης...».