Προτιμούσα 4άρι, αλλά ο coach ξέρει καλύτερα

Προτιμούσα 4άρι, αλλά ο coach ξέρει καλύτερα

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Προτιμούσα 4άρι, αλλά ο coach ξέρει καλύτερα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη μεταγραφική ενίσχυση με τον Ντάριους Τζόνσον Όντομ, τον οποίο θα δει και μετά θα κρίνει.

Ο Ολυμπιακός όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια κινήθηκε για την απόκτηση του Ντάριους Τζόνσον Όντομ με απόλυτη μυστικοπάθεια. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δύο φορές το τελευταίο διάστημα απάντησε αρνητικά (ρητά και κατηγορηματικά) σε ερώτηση για ενδεχόμενη προσθήκη και κανείς δεν περίμενε κίνηση, ειδικά περιφερειακού.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έβαλε δημοσιογράφους και κόσμο σε λάθος μονοπάτια, προσπαθώντας να χαμηλώσει τους τόνους και να κινηθεί η ομάδα απερίσπαστη για τη μεταγραφική της κίνηση.

Φυσικά και τα κατάφερε.

Φυσικά και δε θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν για τον τρόπο που χειρίστηκε τα media και τον κόσμο, ειδικά από τη στιγμή που «αποστολή εξετελέσθη».

Πριν εκφράσω τις δικές μου απόψεις για το νέο Αμερικανό του Ολυμπιακού να αναφέρω δύο σημαντικά πράγματα.

Πρώτον... Ο χειρότερος προπονητής ξέρει πολύ περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, φίλαθλο, κλπ.. Συνεπώς όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

Δεύτερον... Επειδή μόνο Ισπανοί έχουν 15 ονόματα και ο Ντάριους Τζόνσον Όντομ δεν είναι Ίβηρας, θα τον αναφέρω ως Όντομ (σκέτο).

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «μπούκωσε» τα γκαρντ με τη συγκεκριμένη προσθήκη επειδή ο Ματ Λοτζέσκι θέλει τουλάχιστον 20 μέρες για να ξεπεράσει τη θλάση που τον ταλαιπωρεί. Όταν με το καλό επιστρέψει ο Αμερικανός, ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα μεταφερθεί στο «4». Μέχρι τότε ο Στρόμπερι θα παίζει στο «3».

Ο «ερυθρόλευκος» προπονητής υπό τον φόβο των τραυματισμών, ήθελε να προλάβει λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του Top 16. Με τόσα που έχει δει ο άνθρωπος αυτό το διάστημα, ορθώς σκέφτηκε.

Συμπερασματικά μιλώντας ένα κορμί περισσότερο είναι πάντα χρήσιμο.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ

Επιμένω πως η μεγαλύτερη αδυναμία του Ολυμπιακού μετά από 4 μήνες είναι στη θέση «4» πίσω από τον Πρίντεζη. Θεωρώ πως αν γινόταν μία μεταγραφή έπρεπε να είναι σε αυτή τη θέση. Όχι μόνο γιατί ο Αγραβάνης όλο αυτό το διάστημα δεν έχει αρπάξει κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που έχει πάρει, αλλά διότι ο ανταγωνισμός θα μεγάλωνε. Με την έλευση ενός ξένου φαντάζομαι πως ο εγωισμός του Αγραβάνη θα τον βοηθούσε να παίξει καλύτερα.

Αν ο Όντομ ερχόταν πριν δύο μήνες, ενδεχομένως να είχα κατανοήσει καλύτερα τη συγκεκριμένη κίνηση. Τώρα παραδέχομαι πως δυσκολεύομαι.

Με την άφιξη του Όντομ, νομίζω «πλήττεται» ο Ντι Τζέι Στρόμπερι και ο Γιάννης Αθηναίου.

Ο μεν Στρόμπερι τον τελευταίο ενάμιση μήνα κάνει καταπληκτική δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, ο δε Αθηναίου μπήκε σε 10 ματς να βοηθήσει και βοήθησε (με το παραπάνω) και στα 10!

Αυτό που θέλω να πω είναι πως με Μάντζαρη, Σπανούλη, Χάκετ, Αθηναίου και Στρόμπερι η περιφέρεια της ομάδας ήταν καλή. Τώρα φοβάμαι απλά μήπως χαλάσουν κάποιες ισορροπίες. Ναι μεν ο Στρόμπερι θα παίξει και «τριάρι», αλλά γενικότερα ο χρόνος στο παρκέ θα είναι λιγότερος.

Το πρόβλημα για το οποίο ανησυχώ θα φανεί περισσότερο όταν με το καλό επιστρέψει ο Λοτζέσκι. Τότε θα γίνει ο... χαμός. Για να χωρέσουν όλοι θα πάει ο Παπαπέτρου στο «4» ενώ το παιδί είναι «3».

Αυτά βέβαια είναι λύσεις τις οποίες καλείται να βρει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον οποίο εμπιστεύομαι. Όπως ανέφερα και πιο πάνω... όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΝΤΟΜ;

Δε θα σας πουλήσω «παπατζιλίκια». Δεν τον ξέρω. Τον έχω δει σε ένα ΠΑΟΚ-Καντού πέρυσι και δεν είχα δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Δε μπορώ να τον κρίνω. Μίλησα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού του και αμφότεροι μου είπαν ότι δε φημίζεται για την άμυνά του. Απόρησα διότι η άμυνα είναι το σήμα κατατεθέν του Σφαιρόπουλου. Θα τον δούμε όμως πρώτα και μετά θα τον κρίνουμε.

ΦΑΒΟΡΙ Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Η πρεμιέρα του Top 16 φέρνει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και τη συγκεκριμένη περίοδο οι Ισπανοί είναι το φαβορί για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά το τελευταίο διάστημα και οι Καταλανοί προέρχονται από νίκη στη Μαδρίτη και μάλιστα με άνεση. Βέβαια θα είναι πιο κουρασμένοι από τους «ερυθρόλευκους».

Να θυμάστε κάτι. Και με ήττα από την Μπαρτσελόνα δε χάθηκε τίποτα, όπως και με νίκη δεν έγινε τίποτα. Στο Top 16 θα υπάρχουν εντός έδρας ήττες και εκτός έδρας νίκες.

ΥΓ: Ο Ματ Λοτζέσκι υπέστη θλάση στις 03/12 στο ματς με την Αρμάνι και σίγουρα θα είναι off μέχρι τις 15/01. Σίγουρα 40 μέρες δηλαδή. Ιατρός δεν είμαι, αλλά είναι φυσιολογικό;

ΥΓ 2: Οι Αγγελόπουλοι για μία ακόμη φορά δε λογάριασαν έξοδα και απέκτησαν παίκτη μεσούσης της περιόδου όπως τους ζήτησε ο προπονητής. Δεν κάθισαν να κάνουν «παζάρια» αν θα δώσουν 70.000 δολάρια ή αν θα δώσουν 120.000 δολάρια. Επίσης θα διευκολύνουν τους παίκτες ναυλώνοντας τσάρτερ για Βιτώρια και Κάουνας ώστε να κουραστούν λιγότερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.