Euroleague: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα στις 21:00

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα στις 21:00
Εντός έδρας με αντίπαλο τη Μπαρτσελόνα ξεκινάει το… ταξίδι του Ολυμπιακού στο φετινό TOP 16 της Euroleague. Τζάμπολ στις 21:00, τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2.

Πέρυσι σε αυτό το γήπεδο έδωσε το τελευταίο της ματς για τη Euroleague. Η πορεία της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ με το ΜΕΓΑΛΟ τρίποντο που έβαλε ο Γιώργος Πρίντεζης… at the buzzer, με τον Ολυμπιακό να εξασφαλίζει τη συμμετοχή του σε ακόμα ένα Final 4 και τους «Mπλαουγκράνα» να επιστρέφουν… σπίτι τους!

Φέτος από το ΣΕΦ αρχίζει το… ταξίδι των δύο αντιπάλων για το TOP 16. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει να σκέφτεται για αρκετά προβλήματα, με κυριότερο όλων του Ματ Λοτζέσκι, που παραμένει στα… πιτς. Από εκεί και πέρα, Σπανούλης και Αγραβάνης επέστρεψαν πρόσφατα στη δράση, ενώ ο Τζέιμς ακόμα δεν έχει βρει το ρόλο του.

H Sportingbet επιστρέφει το ποντάρισμά σου, σε περίπτωση που ο Σπανούλης σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.

Οι τραυματισμοί έχουν… πληγώσει τον Ολυμπιακό και στο πλαίσιο αυτό αποκτήθηκε ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ. Ο Αμερικανός γκαρντ ανήκει πλέον στην ομάδα του Πειραιά και θα προσθέσει ποιότητα στην «ερυθρόλευκη» περιφέρεια. Φυσικά, ο Τζόνσον-Όντομ δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

Όσο για τη Μπαρτσελόνα; Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έρχεται από νίκη στο ισπανικό ντέρμπι επί της Ρεάλ Μαδρίτης για την ACB και θέλει στο ΣΕΦ να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της άνοδο, φτάνοντας σε μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχεια. Από τα κεντρικά πρόσωπα ο Στράτος Περπέρογλου, που επιστρέφει στον Πειραιά ως αντίπαλος, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Αρόγιο κι Αμπρίνες.

«Ξεκινάει το TOP 16 και έχουμε αμέσως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με μία ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη, ιστορική ομάδα. Πάντα όταν παίζεις μαζί της είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε πιστεύω έτοιμοι για αυτόν το μαραθώνιο, όχι μόνο το αυριανό παιχνίδι. Πρόκειται για μαραθώνιος 3,5 μηνών και μεγάλων απαιτήσεων. Μετράει να είμαστε αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων. Μας ενδιαφέρει η ομάδα μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες του ομίλου, αλλά δε φοβόμαστε καμία όσο κάνουμε αυτά που πρέπει στο παρκέ. Έχουμε επικεντρωθεί στο πως θα βελτιώσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας ώστε να είμαστε ακόμη καλύτεροι», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου. Πρέπει να παίξουμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια ώστε να νικήσουμε και να ξεκινήσουμε ιδανικά το Top 16. Είμαστε σε καλή κατάσταση και προερχόμαστε από νίκη επί της Ρεάλ, ωστόσο θέλουμε μία ακόμη συνεχόμενη μεγάλη νίκη. Ο Ολυμπιακός παίζει καλή άμυνα και ο κόσμος τούς βοηθά πολύ. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι», ανέφερε ο Στράτος Περπέρογλου.